Šta je novo?

BEO Shopping Center [ Tržni centar | 130 000m² ]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742354#p742354:3ao16865 je napisao(la):
Zion Williamson » Uto Maj 26, 2020 11:14 pm[/url]":3ao16865]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742324#p742324:3ao16865 je napisao(la):
Assad84 » Uto Maj 26, 2020 9:59 pm[/url]":3ao16865]Зато време тржних центара пролази, само одржавање таквих објеката није јефтино а онда ни закуп не може да пуде повољан када се додају и остали трошкови ни цене не могу да буду конкурентне нпр. интернет продаји која већину тих трошкова нема, ово са короном ће само убрзати тај процес, па већ се говори да ће онај Безос власник Амазона да постане први билионер.

Naprotiv. Trzni centri ce uvek ziveti. Ljudi vole da izadju i kupuju/pojedu nesto. Odlazak u trzni centar je porodicni dogadjaj i obicaj u mnogim zemljama. Isto govore za bioskope vec 10-20 godina da ce propasti kad ono............

Одлично поређење сте направили, управо смо сведоци протеклих година па и деценија шта се дешава са биоскопима, нису пропали али тај број је десеткован и не само код нас, у земљама са вишим стандардом у мало мањој мери али свуда је управо брзи интернет донео нокаут за ту индустрију а на путу је исто да учини са трговином а нове околности само убрзавају процес, волели су људи масовно и у биоскопе да иду и то је био породични догађај и код нас па сада и није баш.

Slažem se sa komentarom da se tržište menja i da otvaranje copy/paste tržnih centara nije moguće u nedogled.
Ovaj tržni centar približiće prodavnice kupcima na voždovcu, zvezdari,.. ali isto tako ti ljudi više neće ići u ada mall, ušće, stadion,...

A online kupovina je neminovnost, pa sam đak sport ovih dana uništava sam svoje prodavnice. Primera radi patike u prodavnici koštaju 7299 dinara, dok na netu koštaju 4290 dinara uz povrat na karticu od 35%. I na kraju tu patiku pošalju iz iste te radnje pošto nemaju skladište.
Moje mišljenje je da će uskoro radnjama postati skupo da drže milion radnji i da će imati jedno skladište i radnje samo po većim TC i to je to. U Beogradu će biti 5-6 tržnih centara uz još toliko perifernih parkova i to će biti to. Radnje po ulicama uskoro neće imati smisla jer neće biti više interesantne.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742367#p742367:m0hh9zpc je napisao(la):
Assad84 » Uto Maj 26, 2020 11:50 pm[/url]":m0hh9zpc]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742354#p742354:m0hh9zpc je napisao(la):
Zion Williamson » Uto Maj 26, 2020 11:14 pm[/url]":m0hh9zpc]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742324#p742324:m0hh9zpc je napisao(la):
Assad84 » Uto Maj 26, 2020 9:59 pm[/url]":m0hh9zpc]Зато време тржних центара пролази, само одржавање таквих објеката није јефтино а онда ни закуп не може да пуде повољан када се додају и остали трошкови ни цене не могу да буду конкурентне нпр. интернет продаји која већину тих трошкова нема, ово са короном ће само убрзати тај процес, па већ се говори да ће онај Безос власник Амазона да постане први билионер.

Naprotiv. Trzni centri ce uvek ziveti. Ljudi vole da izadju i kupuju/pojedu nesto. Odlazak u trzni centar je porodicni dogadjaj i obicaj u mnogim zemljama. Isto govore za bioskope vec 10-20 godina da ce propasti kad ono............

Одлично поређење сте направили, управо смо сведоци протеклих година па и деценија шта се дешава са биоскопима, нису пропали али тај број је десеткован и не само код нас, у земљама са вишим стандардом у мало мањој мери али свуда је управо брзи интернет донео нокаут за ту индустрију а на путу је исто да учини са трговином а нове околности само убрзавају процес, волели су људи масовно и у биоскопе да иду и то је био породични догађај и код нас па сада и није баш.

?????
Ljudi i dalje masovno odlaze u trzne centre i bioskope.Zarade na bioskopskim blagajnama rastu iz godine u godinu. Veca cena karata je doprinela tome, ali u globalu vecina ljudi i dalje preferira da ode u bioskop i pogleda blokbaster nego kuci da odgleda. Trzni centri se i dalje otvaraju po svetu, stari se renoviraju, poseta ne opada........
Slozimo se da se ne slazemo

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742354#p742354:2ig2tsc8 je napisao(la):
Zion Williamson » 26 Maj 2020 23:14[/url]":2ig2tsc8]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742324#p742324:2ig2tsc8 je napisao(la):
Assad84 » Uto Maj 26, 2020 9:59 pm[/url]":2ig2tsc8]Зато време тржних центара пролази, само одржавање таквих објеката није јефтино а онда ни закуп не може да пуде повољан када се додају и остали трошкови ни цене не могу да буду конкурентне нпр. интернет продаји која већину тих трошкова нема, ово са короном ће само убрзати тај процес, па већ се говори да ће онај Безос власник Амазона да постане први билионер.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742367#p742367:2ig2tsc8 je napisao(la):
Assad84 » 26 Maj 2020 23:50[/url]":2ig2tsc8]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742354#p742354:2ig2tsc8 je napisao(la):
Zion Williamson » Uto Maj 26, 2020 11:14 pm[/url]":2ig2tsc8]Naprotiv. Trzni centri ce uvek ziveti. Ljudi vole da izadju i kupuju/pojedu nesto. Odlazak u trzni centar je porodicni dogadjaj i obicaj u mnogim zemljama. Isto govore za bioskope vec 10-20 godina da ce propasti kad ono............
Bioskopi postoje maltene samo u tržnim centrima, dok si ih nekada imao maltene na svakom ćošku.
Ja sam nekada išao redovno u bioskop, ali poslednjih godina baš i nemam neki preveliki povod da idem i gledam filmove, jer se danas u 95% prave filmovi koji su bezveze. Na stranu to što omladina otkida na vampire, drakule i sl. stvari. I ovo nema ama baš nikakve veze sa time što se sad imam mogućnost da sa brzim internetom skidam ono što me interesuje. Isto važi i tržne centre, mladima je vrh da odu u neki tržni centar i da se zabodu u neki kafić i da tamo bleje. Dosta mojih prijatelja vezano za ove dve stvari, misli isto kao i ja.
Što se tiče samog izgleda, meni je on mnogo prihvatljiviji od Ada Mall - a.

direktor":2ig2tsc8 je napisao(la):
Crni se asfalt

beo02-2020-05-26-01-44-50.jpg

beo01-2020-05-26-01-44-50.jpg
Koja je poenta ove uličice kada tu neće biti ni parking, a ni izlaz na Mis Irbijevu?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742281#p742281:3ufsbkug je napisao(la):
bojan87 » 26 May 2020 06:39 pm[/url]":3ufsbkug]Na FB profilu su predstavili sve brendove. Interesantno je da imaju inditex brendove ali da recimo nemaju zaru što me je začudilo.

Evo brendova koje su predstavili:

Hrana i piće:
Walter
Asia Food
Burito Madre
Brunch Lounge
CoffeeRoom
KFC
MC Donalds
Monument
Starbucks coffee

Tehnika:
WinWin
ComputerLand
Gigatron
Mi Store

Garderoba:
Womensecret
AMD
Avangardia
Barbosa
Bershka
Bonati
C&A
Cropp
ExtremeIntimo
Factory Store
Fashion And Friends
FLY London
Galileo
Glam UP
Granoff
Guess
H&M
M House
Inter Sport
Jungle Baby
Kaporal Jeans
Katrin
Konstantin
LC Waikiki
Lindex
Maison Marasil
Martini Vesto
Mohito
Mona
MotherCare
Navigare
N Fashion
Orsay
Penti
P.S. Fashion
Pull And Bear
Reserved
Sportina
Springfield
Stradivarius
Superdry
Tom Tailor

Obuća:
Alpina
Buzz
Deichmann
Ecco
ExtraSports.com
Labrador
N Sport
Office Shoes
Opposite
Safran
Sport Vision
The Athletesfoot
The Spot

Nakit:
Stefanović
Bomar
S&L Jokić
Pandora
Tiffany&Co

Ostalo:
Admiral
Alta menjačnice
Bagaterija.rs
Barcino Turs
Banu apoteke
Casa Bianca
Diopta
DM
Duki Daso
Jasmin
Lilly
Laguna
Maxi
Media Plus
Menjačnica Egal
Mini Home
Moj Kiosk
OptiPlaza
Menjačnice Panter
Pertini Toys
Proteini.si
Raiffeisen Bank
Telekom Srbija
Telenor
The body shop
Vip menjačnice
VIP Mobile

Eto to bi bilo svih 100 brendova koji će imati radnje u ovom TC-u. Sve u svemu nismo dobili ništa novo. Ovo je kao konbinacija Big fashion centra i ada malla.
Dakle ništa spektakularno jedino što ce sada TC biti bolje raspoređeni po gradu.

Na spisku je upadljivo to što "food court" (ukoliko takav prostor u ovom tržnjaku uopšte postoji) čine samo četiri restorana (Mek, KFC, Burrito Madre i Asia Food), ostalo nabrojano su klasični restorani (Walter, Brunc Lounge, Monument) ili kafeterije (Starbucks, Coffee Room).

Iznenađenje je i što na spisku nema Peek&Cloppenburga, iako je njihov dolazak zvanično najavljivan, a i mesecima su tražili radnike na infostudu. Jedino što mi pada na pamet je da će radnju otvoriti kasnije, kao i Cineplexx koji takođe nije na spisku iako je zvanično potvrđen na Fejsbuk stranici tržnog centa, ali verovatno neće još odškrinuti dveri svojih mračnih odaja zbog korone.

Sve u svemu, jes' malo razočaravajuće za toliki objekat što nema debitanata na srpskom tržištu, ali opet očekivano budući da "Beo" verovatno pretenduje samo da zapiša teritoriju i bude komšijski tržni centar, tj. da stanovništvo koje mu gravitira ne mora da se cima preko mostova, na Karaburmu ili na Adu da "troši pare".

Вуче, где не вуче. Цела Звездара источно од Господара Вучића, Шумице, цело Пашино Брдо малтене, добар део Миријева, и сва она приградска што Гроцкој припадају, ММЛ, ВМЛ, можда и Медак део

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742380#p742380:3ya46jnh je napisao(la):
solecar » Sre Maj 27, 2020 12:31 am[/url]":3ya46jnh] ali poslednjih godina baš i nemam neki preveliki povod da idem i gledam filmove, jer se danas u 95% prave filmovi koji su bezveze.

Може се и тако гледати али нису само филмови и додао бих музика лошег квалитета већ сва роба широке потрошње је све лошијег квалитета јер је то једноставно филозофија потрошачког друштва, све компаније које су правиле квалитетне ствари које трају ако нису стигле да се прегрупишу су пропале, ево нпр. Нокиа ми пада на памет пукли су јер су правили неуништиве телефоне који и данас раде.

А онда долазимо до закључка да су се људи заситили одећом, техником, филмовима лошег квалитета и једноставно их лакше наручују са интернета или их гледају на интернету све више, томе сведочи и рекордна посећеност страница за онлајн продају и код нас које бележе невероватне дневне посете, а и стриминг сајтови наравно. Задњи пут кад сам ушао у продавницу спортске опреме имао сам осећај као да сам у блоку 70 због мириса а о квалитету је сувишно више говорити, има ретких изузетака наравно али то је исти случај и у филмској индустрији...

Za mene je i dalje neprevaziđeno da odem i lično kupim u radnji garderobu i obuću, jer danas čak ni to nije univerzalno. Dve firme imaju oznaku "L", a majica jedne firme mi prevelika, a druge mi taman. Isto i što se tiče obuće. Nemože baš sve da se kupi preko interneta. Imao ne baš tako sjajna iskustva sa njima. Naravno, bilo je i korektnih... No, odosmo opet u off topic.
Koliko god to čudno zvučalo, mladi će i dalje posećivati tržne centre i oni koji su postali zavisni od kafića, tako da neće oni propasti baš tako, a i ne bi se baš toliko njih otvaralo, uključujući i ovaj, da im nije isplativo.

direktor":7ovvmbj8 je napisao(la):

Ta ulica je decenijama bila uzasno izlokanana raznim kamionima i dostavnim vozilima. Verovatno je cilj napraviti prikladnu vezu sa Lidlom i obliznjom stanicom trolejbusa. A verovatno i kao pozarni put kad te udzerice "slucajno" planu...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742382#p742382:nsn2f315 je napisao(la):
Homer Jay » 26 May 2020 11:40 pm[/url]":nsn2f315]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742281#p742281:nsn2f315 je napisao(la):
bojan87 » 26 May 2020 06:39 pm[/url]":nsn2f315]Na FB profilu su predstavili sve brendove. Interesantno je da imaju inditex brendove ali da recimo nemaju zaru što me je začudilo.

Evo brendova koje su predstavili:

Hrana i piće:
Walter
Asia Food
Burito Madre
Brunch Lounge
CoffeeRoom
KFC
MC Donalds
Monument
Starbucks coffee

Tehnika:
WinWin
ComputerLand
Gigatron
Mi Store

Garderoba:
Womensecret
AMD
Avangardia
Barbosa
Bershka
Bonati
C&A
Cropp
ExtremeIntimo
Factory Store
Fashion And Friends
FLY London
Galileo
Glam UP
Granoff
Guess
H&M
M House
Inter Sport
Jungle Baby
Kaporal Jeans
Katrin
Konstantin
LC Waikiki
Lindex
Maison Marasil
Martini Vesto
Mohito
Mona
MotherCare
Navigare
N Fashion
Orsay
Penti
Peek&Cloppenburga
P.S. Fashion
Pull And Bear
Reserved
Sportina
Springfield
Stradivarius
Superdry
Tom Tailor

Obuća:
Alpina
Buzz
Deichmann
Ecco
ExtraSports.com
Labrador
N Sport
Office Shoes
Opposite
Safran
Sport Vision
The Athletesfoot
The Spot

Nakit:
Stefanović
Bomar
S&L Jokić
Pandora
Tiffany&Co

Ostalo:
Admiral
Alta menjačnice
Bagaterija.rs
Barcino Turs
Banu apoteke
Casa Bianca
Diopta
DM
Duki Daso
Jasmin
Lilly
Laguna
Maxi
Media Plus
Menjačnica Egal
Mini Home
Moj Kiosk
OptiPlaza
Menjačnice Panter
Pertini Toys
Proteini.si
Raiffeisen Bank
Telekom Srbija
Telenor
The body shop
Vip menjačnice
VIP Mobile

Eto to bi bilo svih 100 brendova koji će imati radnje u ovom TC-u. Sve u svemu nismo dobili ništa novo. Ovo je kao konbinacija Big fashion centra i ada malla.
Dakle ništa spektakularno jedino što ce sada TC biti bolje raspoređeni po gradu.

Na spisku je upadljivo to što "food court" (ukoliko takav prostor u ovom tržnjaku uopšte postoji) čine samo četiri restorana (Mek, KFC, Burrito Madre i Asia Food), ostalo nabrojano su klasični restorani (Walter, Brunc Lounge, Monument) ili kafeterije (Starbucks, Coffee Room).

Iznenađenje je i što na spisku nema Peek&Cloppenburga, iako je njihov dolazak zvanično najavljivan, a i mesecima su tražili radnike na infostudu. Jedino što mi pada na pamet je da će radnju otvoriti kasnije, kao i Cineplexx koji takođe nije na spisku iako je zvanično potvrđen na Fejsbuk stranici tržnog centa, ali verovatno neće još odškrinuti dveri svojih mračnih odaja zbog korone.

Sve u svemu, jes' malo razočaravajuće za toliki objekat što nema debitanata na srpskom tržištu, ali opet očekivano budući da "Beo" verovatno pretenduje samo da zapiša teritoriju i bude komšijski tržni centar, tj. da stanovništvo koje mu gravitira ne mora da se cima preko mostova, na Karaburmu ili na Adu da "troši pare".

Juče su potvrdili da i Peek&Cloppenburga dolazi u centar samo ne znam razlog zašto ga nisu stavili u reklamu. Dodajem i njih na spisak

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742406#p742406:2imd8rq9 je napisao(la):
Micko157 » 27 May 2020 06:01 am[/url]":2imd8rq9]
direktor":2imd8rq9 je napisao(la):

Ta ulica je decenijama bila uzasno izlokanana raznim kamionima i dostavnim vozilima. Verovatno je cilj napraviti prikladnu vezu sa Lidlom i obliznjom stanicom trolejbusa. A verovatno i kao pozarni put kad te udzerice "slucajno" planu...
Kao što sam rekao ulica je zatvorena jer je bila mimo planova. Verovatno će biti probijen deo između Vojislava Ilića i ulaza u garažu preko nelegalnih kuća kako bi ulica imala dva izlaza, to jest taj novi i onaj postojeći kod Linde.

Vidi se gdje je bio predvidjen ulaz iz glavne ulice po rasporedu ivicnjaka

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742406#p742406:1pp3ncyf je napisao(la):
Micko157 » Sre Maj 27, 2020 7:01 am[/url]":1pp3ncyf]

Зашто би ,,случајно" плануле, мислите да се тако решава у Србији оно што засмета инвеститорима?
Чак и није лоше ово асфалтирање, сада ће ови људи моћи да отворе своје локале и са ове стране, биће прометније :gobb:

То служи као други улаз за гаражу и за доставна возила, пошто је ово где су уџерице предвиђено да остане комерцијално. Таман да не паркирају комбији на Војислава Илића ујутро

Peek and Cloppenburg jedna od boljih open prodavnica sa mnoštvo brendova, zavoleh ga u Diseldorfu taaako da me zanima baš koja će razlika biti u odnosu na taj.

P&C obično ima tako velike prodavnice i često su na 2 ili vi še sprata. Lično i ja volim da kupujem kod njih jer imaju odličan izbor.

Nadovezao bih se na priču o budućnosti tržnih centara. Živim u Nemačkoj i radim u poslovnom delu kompleksa koji ima i tc. Ceo kompleks je otvoren pre 2 godine a sam tc je malo manji od Biga na Karaburmi. Zbog manjka posetilaca već krajem prošle godine su počele radnje da se zatvaraju, a pre korone su doneli odluku da se ceo gornji sprat zatvara i pretvara u kancelarijski prostor.

U gradu najbolju posećenost imaju tc na turistički najposećenijim lokacijama. U mom okruženju ne znam skoro nikoga ko ne koristi makar Zalando aplikaciju, a i skoro svi brendovi imaju svoje aplikacije. Naše društvo definitivno kaska u tom pogledu pa se sada otvaraju tc kao pečurke što je nešto što je bila praksa na zapadu ranije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742698#p742698:39ue4c0g je napisao(la):
milaki990 » 28 May 2020 06:52 am[/url]":39ue4c0g]P&C obično ima tako velike prodavnice i često su na 2 ili vi še sprata. Lično i ja volim da kupujem kod njih jer imaju odličan izbor.

Nadovezao bih se na priču o budućnosti tržnih centara. Živim u Nemačkoj i radim u poslovnom delu kompleksa koji ima i tc. Ceo kompleks je otvoren pre 2 godine a sam tc je malo manji od Biga na Karaburmi. Zbog manjka posetilaca već krajem prošle godine su počele radnje da se zatvaraju, a pre korone su doneli odluku da se ceo gornji sprat zatvara i pretvara u kancelarijski prostor.

U gradu najbolju posećenost imaju tc na turistički najposećenijim lokacijama. U mom okruženju ne znam skoro nikoga ko ne koristi makar Zalando aplikaciju, a i skoro svi brendovi imaju svoje aplikacije. Naše društvo definitivno kaska u tom pogledu pa se sada otvaraju tc kao pečurke što je nešto što je bila praksa na zapadu ranije.
Probaj da nadjes kod za best secret to ti je najbolja on line prodavnica samo sto je zatvorenog tipa i tesko se nalqzi kod

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742527#p742527:zn87bq8c je napisao(la):
SRBO » 27 Maj 2020 15:22[/url]":zn87bq8c]То служи као други улаз за гаражу и за доставна возила, пошто је ово где су уџерице предвиђено да остане комерцијално. Таман да не паркирају комбији на Војислава Илића ујутро
Gde je taj drugi ulaz u garažu, pošto se na fotografijama ne vidi da je tako nešto predviđeno.

beo01-2020-05-26-01-44-50.jpg

beo02-2020-05-26-01-44-50.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742698#p742698:msj1s9aj je napisao(la):
milaki990 » 28 Maj 2020, 07:52[/url]":msj1s9aj]P&C obično ima tako velike prodavnice i često su na 2 ili vi še sprata. Lično i ja volim da kupujem kod njih jer imaju odličan izbor.

Ne znam, možda je stvar ukusa, ali ja apsolutno ne mogu da uzimam garderobu, a da je prethodno ne isprobam. Još manje obuću. Iz tog razloga, nezavisno od tržnih centara, "žive" prodavnice odeće su mi nasušna potreba.

@Sole ulaz je kod gornjeg valjka na drugoj fotki imas ranije par strana fotke pa pogledaj
Uradili su asfalt oko TC na trotaru nisu oborili ivicnjake gdje je trebalo na jednom mjestu su dodali betonske ivicnjake izmedju granitnih seljanija bez potrebe ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742698#p742698:q22pobx3 je napisao(la):
milaki990 » 28 May 2020 06:52 am[/url]":q22pobx3]

Pratim serijale abanadon malls na youtubeu koji su baš zbog trenda kupovine na internetu napušteni. Neki su skroz napušteni pa ih sruše pre ili kasnije dok neke pretvore u kancelarijski prostor. To je trend na zapadu dok kod nas kaskamo dobrih 20-30 godina od toga. Opet, nema zamene za isprobavanje odeće i obuće dok se sva ostala roba i može kupiti bez pipkanja i gledanja uživo.

Kod nas ćemo sigurno imati bum tržnih centara još desetak godina, a posle ćemo videti šta će biti.

Inače, ovo će biti drugi bioskop na Zvezdari, prvi je beše bio u Vuku. Sigurno će dobrom delu ljudi iz istočnog dela Beograda biti lakše i brže da skoknu do bioskopa ovde s obzirom da je sledeći najbliži Tuckwood u Kneza Miloša.

Dovoljno je videti broj tc po većim gradovima u zapadnoj i centralnoj Evropi, mi još nismo dostigli ni taj nivo, a tamo normalno rade i dalje. U Americi su malo preterivali sa njihovom izgradnjom i veličinom pa su mnogi napušteni, ima i do lokacije jer su kod njih gradovi skroz drugačije projektovani, tamo ti ništa nije da prošetaš u kraju kao kod nas. Nije to samo do internet prodaje, jer ljudi vole i da izađu i prošetaju po tc, posebno kad je loše vreme, još kod nas tek što nema kulture češćeg izlaska u prirodu i većina će radije otići u tc ili u kafić nego u park ili neko izletište tako da će se kod nas još bolje primiti.

Ја би то упоредио са процесом демонетизације односно преласка на електронски новац који је узео маха у нпр. једној Индији, која је класична земља у развоју, много више него било где у ЕУ или оно што је нама ближе апликације за доношење хране које су ,,наш изум" односно у Београду су први пут увезале ресторане у зависности од даљине корисника итд. шта хоћу да кажем не мора да значи да ћемо са тц ми проводити деценије или године као они у Европи ..јер је то ето природан процес" нема разлога да то не прескочимо јасно је да волимо електронску куповину и генерално интернет иновације а да шетамо највише волимо поред река, Кошутњак итд.

Интернет куповина утиче на многе гране трговине, али не верујем да ће тако брзо убити куповину гардеробе уживо. Знам довољно људи који су се куповином преко апликација зазнули са величином или моделом. Другачије све делује на фотографији а другачије уживо. Гардероба или обућа често у каталозима изгледа одлично, али када пробаш, видиш да ти не стоји. А некој другој особи стоји. А о величинама да и не говорим. Л једног произвођача ти је мала, другог ти је велика, трећег ти је таман.

Vrh