Баћушкаrelja":27anh8z7 je napisao(la):Ako smo benzinsku stanicu prvo zvali "CK", potom se u narodu primio naziv iz spdnje - "Dejton".. kako će ćemo je zvati u njenoj trećoj inkarnaciji?
GOJE":1ksxct4v je napisao(la):teško bi se primilo, ali sada bismo slavili briselski sporazum - dakle "briselka"!
Ja se sećam k'o da je juče bilo. Slavili smo Aranđelovdan i 'mesto sarme svi smo buljili u mapu na TV, i slušali čestitanje mira. Tako da proslavismo i slavu, i mir i novu pumpu!relja":329cytkn je napisao(la):GOJE":329cytkn je napisao(la):teško bi se primilo, ali sada bismo slavili briselski sporazum - dakle "briselka"!
Ne znam koliko se ljudi sećaju pregovora u Dejtonu, izveštavanja, zanačaja celog događaja ... i trivijalnog događaja otvaranja benzinske stanice koje se poklopilo sa potpisivanjem sporazuma, sa sve masivnom, bizarnom teškom crvenom nadsrešnicom u obliku "smirenja odziva" ...
Kako sam se samo smejao kada sam prvi put čuo "Dejtonka", da li na Index-u ili na B92, sad se ne sećam :laugh:
http://pogledaj.to/arhitektura/benzinsk ... ili-krize/Benzinske postaje: simboli gradova ili krize
Suvremeno poslovanje benzinskih postaja ruši autorska djela arhitekata, ne vodeći računa o procedurama u vezi s autorskim pravima, niti o ovim malim, karakterističnim simbolima gradova.