Nisam pratio temu neko vreme, ali vidim da se nije mnogo toga promenilo
Sto se pregradjivanja tice, ne blamirajte se pred sobom da kucate po zidovima vec trazite lepo tehnicki crtez stana. Na mom crtezu se lepo uocava sta je noseci, a sta pregradni zid (ili kako se to vec strucno zove). Neko ko ima toliko para da kupi stan u Belville-u bi trebalo da moze da ukljuci vijuge bar toliko.
Meni licno ne smeta ako neko preuredjuje stan - neka radi sta hoce. Inace zid izmedju dnevne sobe i kuhinje je noseci, a zid izmedju spavace i kuhinje nije (bar kod mene, zgrada Seboj). Mozete, ako bas toliko hocete da izmenite raspored da spojite spavacu sa kuhinjom i trpezarijom, a od dnevne napravite spavacu, cisto da ne rusite taj noseci zid, da se ne urusimo svi
Danas sam unosio neke stvari u gajbu i prosetao malo okolo. Onaj parkic sa decijim ljuljaskama je OK. Naravno, zasrali su jer su koristili za ljujaske neko drvo tipa sper ploce, pa je to od vlage skroz nabubrilo i raspalo se - ali koliko vidim da se srediti. Isto je tako debilno da se nisu setili da oko tih ljuljaski za klince postave i neke klupice da moze da se sedne.
Ono sto je mene odusevilo je da je oko parka prava-pravcata staza za trcanje! OK nije najveca koju sam video (naprotiv), ali odlicna je da se ujutru pre posla malo otrci po njoj.
Inace, koliko sam skapirao jos uvek se ne naplacuje odrzavanje, sto me zacudilo jer trava, drvece - sve izgleda manje-vise OK sredjeno. Procitao sam ovde i neke nebuloze da je trava razrovarena, da je blato nabacano svuda unaokolo - pre nego sto poverujete u takve gluposti, prosetajte se i uverite sami - sve izgleda besprekorno. Posebno je lepo sada kada su ona drvca ozelenela, mada trebace im bar 3-4 godine da pocnu da lice na nesto.
Koliko sam zakljucio iz pisanija na prethodnih nekoliko stranica glavni izvor frustracije (koje se onda projektuje na sve zivo) je sporost Belville-a po svim pitanjima. Tesko je reci ljudima da budu strpljivi, kada su dali tolike pare - ali mislim da ce se sve utegnuti i popeglati samo da usele jos ovaj nesretni Seboj do kraja (valjda se poslednji stanari useljavaju zvanicno do 29. juna)
U svakom slucaju bolje je 5x od vecine blokova po NBG-ju koji su generalno teski raspad. Smejao sam se kada sam citao kako neki hvale 23. blok. Evo ja ovo pisem iz 23. bloka i jedino pozitivno ovde je sto ima dosta zelenila. Stanovi su uzas zivi. Zidovi pucaju svake godine (posto je sve gradjeno od nekih betonskih ploca), voda svake 2-3 godine probije ponegde (5. sprat u zgradi od 11), liftovi vise ne rade nego sto rade (da ne pricam na sta lice onako prefarbani x puta), raspored prostorija je promasaj, a o spoljasnjem vizuelnom identitetu celog bloka bespotrebno je trositi reci: slike zgrada iz 23. su u vise threadova na stranim forumima uveseljavale ljude svojom neprevazidjenom ruznocom. I onda neko dodje i trazi 1800 eura za tako nesto.