Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

vaska":1xx601i4 je napisao(la):
I jos nesto,molim one sto su se uselili u svoje stanove i zadovoljni su istim,da to reklamiraju na nekom drugom mestu,ovde samo iritiraju ojadjene kupce.
Драга Васка, ово није сајт www.ojadjenikupci.com, већ сајт посвећен изградњи Београда који постоји већ пар година и има нека своја правила. На њему расправљамо о ономе што је направљено, ономе што се гради и што (не)ће се градити. Са свим добрим и лошим странама појединих пројеката, онако како их виде чланови форума. Разумем твој проблем, драго ми је што је БеоБилд послужио као платформа на којој се организују оштећени купци станова у Белвилу, али немаш право да тераш људе са сајта и одређујеш шта може, а шта не може да се пише на њему.

Мене, рецимо, код ове теме не занима само проблем кашњења усељења три зграде, него и искуство оних који су се уселили и искрено се надам да неће послушати твоју "молбу" да иду на неко "друго место".
 
Ma ne teram ih samo ja,ima ih ovde jos koji bi im videli ledja! Hvala za link,nisam ni znala da postoji,rado cu se potruditi da svima ispricam o "prekrasnom" iskustvu sa Blok67As. i Belvill-om :kk:
 
Toliko o ojadjenim kupcima Sizife : "Oops! This link appears to be broken." :lool:
 
Bla Bla Bla":2pioxl8x je napisao(la):
Šebojac, od 14 zgrada investitori su uselili 11, dakle nije crno belo ako gledaš celo naselje, više je belo, ali mi je jasno da to tebe ne zanima jer nisi kupio celo naselje.
Ti imaš svoj problem, za koji si moraš priznati i delom sam kriv, jer zašto neko ko ima da plati kvadrat 2000 evra dozvoljava sebi dok ima trudnu ženu da spava u šupi?! Lave, ako spadaš u promil onih građana Srbije koji imaju mogućnost da kupe stan na odličnoj lokaciji, i da ga dooobro plate onda si valjda sposoban da platiš zakup stana, a ne šupe!
Mislim da sam sebe zaje*******avaš!

Malo mi postaje muka kuknjave zbog kašnjenja primopredaje stana, kao da smo se navikli da sve funkcioniše savršeno, kao da niste svesni gde živimo, moj drugar nikad nije ni uselio u stan u Višnjici, a vaši su maltene završeni, imaju jedan problem koji će se rešiti i to je to!
Bla Bla Bla, ti si sramota ljudske vrste kakva se retko vidja. Osim toga, povrsan si, nedovoljno informisan a posto dajes sebi za pravo da iznosis ovakve zakljucke, neotesan si, primitivan a jos ak si iskren u onome sto si rekao, onda si i glup!

Iskreno zalim sto je ovakav post objavljen!
 
Sizife evo mogu ti reci moje iskustvo mi smo dobili kljuceve u decembru. Stvarno je grozno ovo sve sto se desava ljudima i razumem ih u potpunosti. Ja sam se nervirala sto smo dobili kljuceve tek u decembru a kamoli da nisam jos uvek. Generalno mi smo zadovoljni, sve korekcije koje smo imali dosli su i odradili. Najduze smo cekali za ulazna vrata ali su na kraju i to odradili. Malo smo se svadjali sa njima jer majstori hoce da dodju kada smo mi na poslu, ali smo bili drskiji tako da su nam izlazili u susret. Stan je sasvim ok. Sto se tice parketa izgleda lepo ali se na pojedinim mestima cuje kada se jace stane. Da smo hteli mogli smo da trazimo zamenu ali posto smo unelli sve stvari i zurilo nam se da se uselimo to smo zanemarili. Imamo garanciju 2 godine pa cemo videti. Grejanje je jako dobro. Imali smo problem sa svetlom na spratu odnosno nije ga bilo, resili su tek kada smo im na kraju zapretili da cemo pocupati kablove:), posle jedno sto puta zvanja telefonom i moljenja na lep nacin. Zgrada se redovno cisti ne detaljno ali se odrzava, naplacivanje jos nije krenulo posto nema jos uvek pravog odrzavanja(nema ni stanara). Mogu da kazem da mi se cini da je dosta stanova prazno kao i garaze. Sve u svemu mi smo zadovoljni. Pozdrav buducim komsijama nadam se da ce sve ovo ruzno da se resi sto pre.
 
@zarima

ne vidim u čemu je problem, da li je pametno sve pare potrošiti na skupu lokaciju pa onda jedva sastavljati kraj sa krajem, i doći u ozbiljan problem kriznih vremena gde raste iznos rate ili izabrati nešto u skladu sa svojim mogućnostima, pa i ja bih da vozim BMW al neću da se zakopavam u ovim vremenima!

ako i ti funkcionišeš po ovom principu onda sebi dodeljuj poslednji epitet iz svog komentara!

ps. garaže su prazne jer još uvek nisu iscrtani brojevi i zbog toga nisu uručene kartice, još jedna bravura u nizu.
 
Da li postoji neki kupac koji nije uselio u belville, a da ga nisu do danas zvanicno obavestili o novom roku niti e-mail-om niti telefonom? To je moj slucaj.
 
U Borci smo placali stan 270 e pa ne vidim zasto ne bi stan u blvl-u izdala za 350! Na nbgd-u smo placali 350e! Ocito da ne zivis privatno i ne znas koje su cene izdavanja stanova kada tako komentarises! Za 168 evra mozemo da iznajmimo stan u zaklopaci i to ako nam se posreci! Crni humor ostavite za sebe nama ne pomazete na taj Vas cudan nacin "saosecanja"!!!
Mi zbog tih lazi moramo da otkazemo svadbu koju smo vec zakazali i imamo vise od milion razloga ne da budemo ljuti i da ih pljujemo nego bombu da im bacimo na onaj paviljon! Jedino bi mi bilo zao onih ljudi tamo posto oni lazu kako im narede!
 
Bla bla bla !!! Upravo to bla bla bla!!!! Samo pricas ali nista nema veze sa mozgom! Treba da te je sramota da takve gadosti pises i pritom kazes da pomazes! Napadas ljude bzvz a nemas pojma kakvo je stanje! I mi smo golje koje su kupile stan u blvl-u i podigli kredit da bi isti otplatili i to ne zato sto hocemo extra lokaciju vec zato sto smo bili misljenja da je to najsigurnija varijanta zbog raznih prevara! Mogli smo da kupimo stan za 1200e po kvadratu i da se pitamo da li cemo ikad uci u isti!!!!!!! Nasa jedina greska jue sto smo mislili da poslujemo sa ozbiljnim ljudima a ne sa prevarantima!!!! Ako je prvi rok bio 31.12 a 25.12 su nas ubedjivali da cemo se useliti na vreme onda je suvisna svaka prica o doticnoj gospodi! Nije mi jasno ko si uopste ti? Kupac? Useljeni stanar? Pre bih rekla da si jedan od njihovih i nema potrebe da stajes ljudima na muku jer nikome ne olaksavas a imam cudan osecaj da upravo to i zelis da postignes! Zaista sramota!

Sebojac i mi cemo izgleda bonsekom u stan posto im apsolutno ne verujemo u pricu oko parketa i svega toga!
 
iris":2pawt9f8 je napisao(la):
Da li postoji neki kupac koji nije uselio u belville, a da ga nisu do danas zvanicno obavestili o novom roku niti e-mail-om niti telefonom? To je moj slucaj.
Izgleda da postoji, moj kolega iz kancelarije a i jos neki.
 
Bla Bla Bla samo za tvoju informaciju brojevi u garazama su iscrtani. Toliko o tome.
 
hahaha mene su cak dva puta obavestili!mozda su hteli nekog od vas neobavestenih ,pa pozvali mene 2x slucajno?!! jao kako su samo uvidjajni,pa samo cvrkucu..kao jao sve razumemo ,i kad sam ih pitala da li je to definitivno realan rok da udjem u stan,kao jeste,ali bas je nezgodno posto im niko ne veruje za novi rok..kao kupci su nepoverljivi!!!mozes misliti!!!bas neobicno:
posto je rok bio oktobar,pa novembar,pa pocetak decembra,pa 25,decembar,pa poslednja nedelja decembra i itd! :laugh:
drage komsije svaka nama cast na zivcima i energiji koju imamo da sve ovo iznesemo i podrzimo,pored svih drugih problema!!!
:blah:
pozdrav od nadam se buduce stanarke seboja!hahahaha
nada umire poslednja hahahahhaha :grand:
 
Kupac sam stana u Nevenu koji sam preuzeo polovinom decembra.
Čitajući muke svih vas koji ste zbog žižka ostali kratkih rukava do ko zna kada, sada mi je smešna moja lista primedbi koju sam dostavio investitoru i mala nervoza koju su isti izazvali.
Od svih primedbi do sada su se pojavili samo majstori iz Enterijera Janković i otklonili greške na unutrašnjim vratima. Posle nekoliko pokušaja uspešno je rešen i odvod za veš mašinu ( projektomontaža). Ostalo ne očekujem da će otkloniti već ću to sam uraditi. ( gurtne za roletne sam već sam promenio, pošto su bukvalno u svim stanovima unakažene molerskim radovima i shvatio sam da nema šanse da oni sve to promene ) . Inače, čekali smo oko mesec dana da komisija izaže i proveri primedbe.

Kod nas u Nevenu je osim molerskih radova i rasporeda elektroinstalacija sve drugo O.K. urađeno. Tako da se kod mene trenutno naveliko štemuje, a nakon toga će svi zidovi nanovo biti gletovani i okrečeni. Ne samo zato što su neravni ( neko je već okačio slike krivih zidova i plafona) nego što ne znam kakvim g.ovnom od poludisperzije su mazali. Bukvalno od svakog dodira zida ostaje belilo po garderobi.

Samo u mojoj zgradi imam 4 prijatelja koji su kupili stanove ( a ukupno u naselju petnaestak, ima i dvoje iz Šeboja ) i skoro niko kao ni ja ne namerava da živi u ovim stanovima ( samo dvoje su se uselili ). Uglavnom su kupljeni za izdavanje/preprodaju. Tako da ne treba da vas čudi što je jako mali broj stanova useljen.

I možda nekom bude korisna informacija, jedan od useljenih je kupio kompletnu kuhinju od Gorenja, identičnu onoj izloženoj u prodajnom paviljonu. Njega je koštala 2.500 eura ( kaže da je dobio Belvil popuste od 10% na uređaje do 30% na elemente). Ja sam odabrao drugu soluciju ( Tehnomanija, Dipo i stolar ) i koštaće nešto malo više sa Bosh opremom. U Kiki su mi tražili za nemačku kuhinju sa Beko opremom 340.000 din + montaža. i transport oko 25.000.
 
^^^^ Samo jedno pitanje za vas koji ste kupili stanove u Belvilu radi izdavanja: koji je vas motiv da uradite tako nesto?

Ne verujem da je finansijski, jer ukoliko jeste, onda zaista ne znam koja vam je kalkulacija. Generalno govoreci, u ovom trenutku postoje mnogo profitabilniji nacini investiranja od investiranja u nekretnine radi izdavanja, a pogotovo ako platis m2 ~2K eura.

Uzmimo kao primer stan od 40 m2. On je za general public kostao 40 m2 x 1,950.00 eur + PDV (osim za radnike Delte i Hypa). Dakle, ovaj stan je kostao 78,000.00 eura.

Kamate u bankama na orocenu deviznu stednju se krecu oko 6.5% na stednju orocenu na 12 meseci, a u Nedelji stednje i na duze periode i vise (preko 8%). Porez na KD prosle godine nije naplacivan, a postoje naznake da ce se i ukinuti ili u najgorem slucaju smanjiti nan 10%.

Godisnji prinos na orocenih 78,000.00 eura je 5,070.00 eura, odnosno 422.50 eura mesecno. Znaci, da bi neko zaradio vise nego sto bi dobio u banci, on mora da svoj stan od 40 m2 izda za vise od 425.00 eura. Da li je to realno? Naravno da nije, realno je mnogo, mnogo manje. Pogotovo uzevsi u obzir cinjenicu da ce velika ponuda stanova u Belvilu uzetih radi izdavanja izazvati pritisak na trziste i da ce cene morati dole.
 
@guimaraes

apsolutno si u pravu, ali neki ne žele da čuju, npr. Maja ceni da bi za garsonjeru mogla da dobije 350, a nije svesna da su cene renti toliko pale u Belville-u da se već za 350 u ponudi nalaze dvosobni stanovi od 60kvm.
Realno je bilo očekivati da dobiješ najviše 10 evra po kvadratu kompletno opremljenog stana, i to u decembru, danas je hiperponuda stanova tako da su cene mnogo niže.

E, sad, u ovim nesigurnim vremenima naravno da je bolje imati kapital u nečem konkretnom kao što je stan koji ne može da propadne poput banke. Pa imamo i one "fine ljude" koji su sumnjiv novac morali negde da upumpaju, makar i otišli u minus.
 
E, ovo je vec smesno. Cene u Belvilu pale ispod cena u drugim delovima grada? Ili su svuda pale bas onda kada sam ja onako osurena prestala da budem podstanar. Nice try, Bla Bla. Veruj mi, slatko se smejem u ovom trenutku. Da nisi mozda iz neke agencije za nekretnine? :blah:
 
Pa mozda sad i ima boljih nacina za ulaganje novca (orocavanje novca u banci to sigurno nije) ali 2008 je to bila dobra kupovina 1800+pdv jer su ostale cene od sumljivih investirora bile daleko vece!!! Sto se tice banaka i nedelja stednje to sve malo drugacije zvuci kad odes u Banku jer tih 8% kamte bez pdv je cista bajka! Najvise sto mozes da dobijes je 6.5% ako orocis na vise od 5 godina i naravno minus pdv od 20% jer je ona akcija vazila samo za 2009 godinu!
Gledajuci kako banke danas stoje mogu da ponude i 20% kamate ni u ludilu ne bih tamo ostavio ni 1000e a kamo li 100 000e!
 
@NIK
Nije tačno. Ako kupuješ pametno, lepo prođeš. Ja sam prošle godine oročio neke pare na godinu dana i dobio 10%. Kad sam podigao, tačno su mi toliko dali.
 
lily of the valley":23j3a04t je napisao(la):
E, ovo je vec smesno. Cene u Belvilu pale ispod cena u drugim delovima grada? Ili su svuda pale bas onda kada sam ja onako osurena prestala da budem podstanar. Nice try, Bla Bla. Veruj mi, slatko se smejem u ovom trenutku. Da nisi mozda iz neke agencije za nekretnine? :blah:
Ako već živiš u Đurđevku ili bilo gde u naselju sama znaš da vrlo malo svetla gori uveče, što je jedan od pokazatelja da je previše stanova kupljeno za izdavanje, nisu useljeni, mnogo ih je u ponudi i izdavanje slabo ide, ne treba da radiš u agenciji za nekretnine, dovoljan je google. Naravno, gde je velika ponuda cene idu dole, šta te tu buni?
 
Parket odlaže ključeve „Belvila”
Nakon što im je rok za useljenje sa 31. decembra pomerio na 28. februar, investitor juče obavestio 280 kupaca stanova da se ulasku u elitno novobeogradsko naselje mogu nadati tek u maju

Ispostavilo se da su oštećenja stanova, koja su ostala iza učesnika Univerzijade, veća nego što se očekivalo
Ni posle dva meseca strpljivog čekanja da se useli u stan koji je kupio u naselju „Belvil” Borivoje Arežina neće dobiti ključeve pre maja. Zbog problema sa parketom u tri zgrade („šeboj”, „iris” i „ciklama”) ovo je treće pomeranje rokova, posle prvobitnog – 31. decembra prošle godine i drugog, koji će biti probijen 28. februara.
„Da li je moguće da im treba šest meseci da promene parket”, pita Arežina.
– Najviše me zabrinjavalo što od investitora danima nisam mogao da dobijem odgovor zašto radovi kasne i kada ću dobiti ključeve. Direktor prodaje do juče nije odgovarao na poruke i pozive. Kada je prvi put useljavanje prolongirano jer nisu uspeli da otklone navodne sitne nedostatke, nisam se bunio. Sada mi nije svejedno, takvo neozbiljno ponašanje više ne može da se toleriše – izričit je Arežina.
On je jedan od oko 280 vlasnika koji su u istom sosu. Mnogi se pitaju kako je moguće da je investitor ispoštovao rokove i otklonio oštećenja u 11 stambenih zgrada koja su napravili prvi stanari „Belvila”, studenti Univerzijade, a u tri nisu uspeli.
– Investitor nas je posredstvom medija neprestano ubeđivao pre prvog roka da oštećenja nisu velika i da će ih brzo otkloniti. Ako je istina da je problem samo u parketu, kako to da mesecima ne mogu da ga srede – kaže jedan od kupaca, koji je želeo da ostane anoniman.
Investitor, kompanija „Blok 67 asošijejts”, kašnjenje opravdava činjenicom da se posle letošnje Univerzijade pokazalo da je obim radova na sređivanju stanova posle boravka sportista bio veći od očekivanih.
–Kašnjenje je izazvao i problem sa jednim od dobavljača parketa, jer je isporučio robu nezadovoljavajućeg kvaliteta. Naša kompanija i njeni nadzorni organi ponašali su se profesionalno –od svih dobavljača zahtevani su i dobijeni svi potrebni sertifikati o kvalitetu materijala. Poteškoće sa parketom pokušali smo da rešimo na najbolji način, a kako ovi napori nisu urodili plodom odlučili smo da kao investitori sporni parket zamenimo o svom trošku, jer će jedino na takav način kupci dobiti stanove u potpuno ispravnom stanju. Nažalost, taj proces traje i zahteva određeno pomeranje rokova – objašnjava Miloš Stanojević, direktor prodaje „Bloka 67 asošijejts”.
Više od 40 vlasnika za to vreme nije sedelo skrštenih ruku. Pomoć su zatražili od advokata. Zahtev za naplatu odštete zbog kašnjenja uputili su investitoru ali odgovor, kaže jedan od vlasnika, još nisu dobili. Ugovorom nisu predviđeni penali u slučaju da investitor obaveze koje je preuzeo ne ispuni na vreme.
– Investitor je probijanjem rokova prekršio ugovor i tražimo nadoknadu štete. Mislim da nama ali i njima više odgovara da problem rešimo vansudskim poravnanjem – objašnjava on.
Da ugovor ne predviđa sankcije za investitora ukoliko pomeri završetak posla, potvrdio je i Stanojević i dodao da su kupcima stanova i lokala koji se na vreme nisu uselili u „Belvil” ponudili „pravične penale za svaki dan kašnjenja od ugovorom predviđenog termina – 0,01 odsto neto vrednosti stana, odnosno 0,02 odsto neto cene lokala.
Primopredaja poslovnog prostora, sada uveravaju iz kompanije „Blok 67 asošijejts”, biće obavljena najkasnije početkom aprila.
D. Mučibabić

[objavljeno: 26/02/2010]

http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Parket-odlaze-kljucheve-Belvila.lt.html
 
Vrh