Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

ma da bre,ima mesta koliko hoces.Ja ne znam ko je toliko slep kod ociju da tvrdi syprotno.Jedino su neki mediji tupili o tome kako je sve zivo zakupljeno,bla bla.
 
...vidim da ima bas oprecnih misljenja na skoro sve teme..ono sto je sigurno da su price oko centra krajnje suvisne..sve zavisi od afiniteta..ja npr ne vidim nikakvu atrakciju u zivotu na asfaltu slavije vracara ili sta vam je vec taj centar..nbg je vec sad po meni najatraktivniji deo bg-a za zivot..a sta ce tek biti za nadam se normalnih 5-6 godina da ne pricamo..a sto se tice cene..meni je brat oik pozicioniran u hypo banci i on kaze da ce cena kvadrta biti tacno 1700(sto mene doduse malo buni jer ne vidim razloga da cena bude jedinstvena jer su neke od tih zgrada logicno mnogo bolje pozicionirane od drugih, pa spratnost, pa kvadratura)..i takodje..sva kupovina ce ici samo preko hypo banke..prvo ce stanovi biti ponudjeni njihovim radnicima a tek onda ostali..i takodje da ga citiram oni ne ocekuju ni priblizno da potraznja prevazidje ponudu..a da prodaja bi trebalo da pocne sredinom aprila..
 
Pa naravno onako mogu samo da pricaju ljudi koji nikad nisu "doziveli" Vracar :p :cool:
 
..naravno..ne sumnjam da sam svasta propustio:)..kao i vi doduse:)..kad je nbg u pitanju..
 
niki #253 ":1yf5gi12 je napisao(la):
Lucifer":1yf5gi12 je napisao(la):
Meni se cini da su spratovi dosta nizi nego sto je standard u BGu.
Otrpilike su one visine koja je do skoro bila standard u Nemackoj, a to je barem 20 cm nize nego kod nas.
Sta to znaci na kraju da ce visina plafona biti 2.40 ili 2.20m?
dragan #254 ":1yf5gi12 je napisao(la):
http://img86.imageshack.us/img86/4103/69466056xt6.jpg .
Nema šanse da bude ispod 2,45met. .. a, verovatnije 2,60met.
U pitanju je optička varka, jer su otvori za prozore (~2met.) - skroz do plafona.
Tako izgleda da je plafon spušten, ali na te velike otvore ...... pa izgleda niži.
Sa prve str. : "Visina stanova će biti 2.7 metara a vrata će ići do 2.4 metara visine."

080328-BLVL-VS-006.jpg
 
Juče mi je drugarica rekla da je sulušala Đelićevo predavanje iz fin. matematike na Matematičkom, i da je on rekao da će budući Matematički fakultet biti u/oko Univerzitetskog sela i da će biti useljen kad se zavrvši Univerzijada. Nije ništa tačno znala da mi kaže, da li neko ima detaljnije podatke vezane za ovo?
 
ekapija
20. 03. 2008. | 08:49
Stanovi u naselju "Belville" (Univerzitetsko selo) u Bloku 67 na Novom Beogradu će na usijanom beogradskom tržištu nekretnina predstavljati „best value for money“?
Cena kvadrata stana u Kompleksu "Belville", biće definisana i objavljena kada u kompleksu u Bloku 67 bude otvoren prodajni paviljon i počne prodaja, što se očekuje tokom sledećeg meseca. Preduzeće "Blok 67 Associates" je najavilo da se pre zvaničnog početka prodaje neće primati nikakve rezervacije niti praviti "liste čekanja", kao što neće dozvoliti ni bilo kom kupcu stana da "prenese, proda ili ustupi svoje pravo na nepokretnost", pre nego što bude uknjižena na njegovo ime.
Ukoliko bi došlo do "nekog oblika ovakog nepredviđenog lanca trgovine", naglašava Slobodan Mihajlović, izvršni direktor kompanije "Blok 67 Associates", koja je investitor projekta, zadržaćemo pravo da sa kupcem raskinemo ugovor i stan(ovi) će ponovo biti vraćen(i) u prodaju.


- Ne možemo dozvoliti da se neko bavi preprodajom stanova tokom gradnje i da rezerviše ili kupi, na primer, 5 stanova da bi ih preprodao. Ne želimo da nam takve radnje naruše ugled i u krajnjoj liniji oštete zainetesovane klijente. Svaki ugovor će sadržati ovu klauzulu – ističe Mihajlović u razgovoru sa urednicima "eKapije" i naglašava da je "Blok 67 Associates" spreman za realizaciju prodaje 1854 stanova u Kompleksu "Belville", koji će biti useljivi po završetku "Univerzijade 2009" u Beogradu, za čije će potrebe ovo naselje biti korišćeno.


(Slobodan Mihailović)


Kompanija je već obučila ekipu mladih ljudi, prodavaca savetnika, koji će, kada startuje prodaja, imati samo jedan zadatak - da kvalitetno usluže klijenta i ne puste ga da ode kući bez traženog odgovora i to, kako Mihajlović naglašava, ne bilo kakvog, već tačnog odgovora. Zbog toga su u obuku prodavaca savetnika uključene i česte posete gradilištu, kako bi oni mogli da u potpunosti "razumeju" šta je sve i kako ugrađeno u objekte.


- Prodaju ćemo početi otvaranjem „show room“ objekta. Prodajni paviljon je u završnoj fazi pripreme i tu će potencijalni kupci moći da vide stan-eksponat u prirodnoj veličini i sa završnom obradom kakva će biti implementirana u svim objektima. U drugom delu prodajnog paviljona, potencijalni kupci će od naših specijalno obučenih savetnika moći da dobiju sve potrebne informacije, od materijala koji su ugrađeni, specifičnosti gradnje, pa do standardnih, ali korisniku, važnih detalja. Naši savetnici će u rukama imati i jedno izuzetno moćno „oružje“ - softver specijalno izrađen za ovu priliku, tako da će u svakom trenutku imati uvid u broj i strukturu raspoloživih stanova i na licu mesta moći da pripreme planove i svu dokumentaciju potrebnu klijentima– objašnjava Mihajlović i naglašava da su stanovi u kompleksu "Belville" urađeni prema međunarodno priznatim ISO standardima, koji odudaraju od nekadašnjeg JUS-a, pa će potencijalni kupci sigurno imati i "pitanje više".
....
http://www.ekapija.com/website/sr/page/160297
 
Juče sam iz autobusa video prizemnu zgradu (tačnije, izgleda kao jedan stan koji je napravljen od betonskih blokova), od recimo 150 kvadrata, koju završavaju sa desne strane od ove velike zgrade koja će valjda biti press centar ili nešto slično. Deluje mi kao da se uopšte ne uklapa a i nisam je video ni na jednom renderingu, jel' to taj showroom?
 
bigvlada":3u00whgj je napisao(la):
Juče sam iz autobusa video prizemnu zgradu (tačnije, izgleda kao jedan stan koji je napravljen od betonskih blokova), od recimo 150 kvadrata, koju završavaju sa desne strane od ove velike zgrade koja će valjda biti press centar ili nešto slično. Deluje mi kao da se uopšte ne uklapa a i nisam je video ni na jednom renderingu, jel' to taj showroom?
Verovatno je to to, privremeni paviljon :)
 
Glas javnosti 03.04.2008 13:34

"pošto je jedna od namera gradskih vlasti bila da se izgradnjom Univerzitetskog sela od 1.788 stanova obori cena nekretnina u Beogradu, a ne da poraste. Međutim, kada ovi stanovi budu stavljeni u promet posle održavanja Univerzijade naredne godine, oni prema Miljkoviću, najverovatnije neće značajnije uticati na tržište, pošto je najveći deo već sada prodat, odnosno unapred namenjen raznim klijentima, kooperantima i drugim licima koja su uključena u ovaj projekat."
 
Najnovija informacija je da prodaja pocinje krajem aprila, pocetkom maja.
 
A ako pobedi Toma nece Misko prodavati stanove uopste,vec ce da ih poklanja :lol:
 
Na zalost, ne verujem da ce cene pasti u bilo kojoj varijanti. Iz vise izvora sam saznao da ce biti oko 1700 evra.
 
Ajd da i ja malo tračarim oko moguće cene : 'čuo' sam iz 'proverenog' izvora

da je regresirana cena ( koja se nudi izvođačima radova) za garsonjeru 1.750€/kvm.

To je otprilike koliko sam i predviđao : 1.800 - 2.000€/kvm.
 
Nema stanogradnje bez stranih investitora
Tržištu nekretnina u Srbiji neophodna je izgradnja deset do 12 hiljada stanova da bi se ugasio požar tražnje,
kaže u intervjuu za B92 Slobodan Mihajlović, izvršni direktor preduzeća "Blok 67 Associates".
On dodaje da je ono što sad "ubija" srpsko tržište nekretnina precenjenost polovnih stanova.
ceo text sa dve slike BB : http://www.b92.net/biz/fokus/intervju.php?yyyy=2008&mm=04&nav_id=294531

Ima deo koji se odnosi na Belville.
 
Nego ljudi, se samo meni ne svidja ona niska siroka zgrada koja stoji na ulazu u Bellvile? Nekako mi je odvratna ona mesavina stakla i metala, mozda promenim misljenje kada zavrse i ostale zgrade pa se nekako uklopi sa njima, ali za sada mogu samo da kazem FUJ.
 
sta sve moze da se gradi po BG...napraviti 6-spratne zgrade --okolina bg-a je odlicna kao i sam centar (za mnoge vece gradove u svetu, ovo je skoro nemoguce)...negde je prazno a na dosta mesta treba kucerke i shupe porusiti i napraviti stanove i tako ce cena kvadrata opasti...Npr.sam Crveni Krst, pogotovo onaj deo V.Ilica...sto tu ruznih starih stracara/kuca ima majko mila..
 
Sve sami strucnjaci po novinama,od toga da BG nedostaje 200 000 stanova pa do ovog g.MIhajlovica da koji kaze 10-ak hiljada stanova i raznih tvrdnji kako je m2 dostigao tu i tu cenu koju prave na osnovu 4 prodata stana u zadnjih dva meseca.Cista propaganda monopolistickih krugova koji na osnovu ogranicene kontrolisane izgradnje tako malog broja stanova uzimaju 200% profita.I onda na kraju kazu takvo je trziste i postave cenu 2000 evra m2 za ove stanove u belvilu
(To su moje info).Moze im se u ovakvom drustvu.
Tranzicija, to nije vic to je istina... :)
 
Februar, pocetak marta, sredina aprila, kraj maja. Svaki put kad se javi ovaj Mihajlovic uvek novi datum pocetka prodaje. Pre dva meseca kaze da ce pojava 2000 stanova znacajno uticati na trziste nekretnina u Beogradu, danas kaze da ta cifra nije ni priblizna. Sad pominje i neke spiskove zainteresovanih koji ce prvi biti kontaktirani. O tome ranije nije bilo reci.

Jedna velika kampanja, i nista vise, a i mi nazalost ucestvujemo u njoj.

Jedina mozda pozitivna stvar u svemu ovome sto Misko izgleda misli da radikali nece na vlast, jer ako mu oni dodju nece moci prodati po ovoj ceni (odose kamate gore), doduse i ovo sto ce zaraditi na Bellvile-u on svojim monopolskim trzistem ovde zaradi za 3 meseca(sto mu je garantovano zatvaranjem trzista, ako ovi dodju). E je*******iga, ipak mu je ovo win-win siuacija.
 
Vrh