Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

Ja imam garazu i dva mesta jedno do drugog (jedno kupili, drugo dobili uz drugi stan). Retko koristim garazna mesta - uglavnom garazu. Mada, pre par meseci i nije bilo bas toliko prodatih mesta. Naravno, sva mesta koja su pozicionirana nespodredno preko puta ulaza bila su prodata, ali je bilo dosta mesta da se bira malo dalje od ulaza.

Meni je delovalo da je prodato otprilike 50-tak % mesta.

izgleda mnoge nase firme funkcionisu po istom principu, dok je JAT leteo na relaciji Dubai -Bg, nikad nije bilo karata , uvek lista cekanja, .....a kad si u avionu poluprazan avion...
Nije ni cudo sto u Belvillu vec 2 godine zjape prazni polurenovirani 3-sobni stanovi, koje nece uspeti zavrsiti sa takvom poslovnom politikom...

Delta je postala zabirokratizovana firma, gde gazda nema pojma sta mu se desava u firmi, tu ti je lek da prodires medju sefove od sluzbenika, tj. sluzbenike na visem nivou s nadom da od njih ne krece ta budalastina.... jer kad je gazda nedostupan onda misevi kolo vode, i polako glodju firmu, i to ne obicni misevi, nego uobrazene misice.

badbaby22":1cko0sjy je napisao(la):
ovih dana ce poceti doseljavanje i centrale firme Deleza, na 14.000 kvadrata sa verovatno 1000 sluzbenika...

Tek ce onda biti problem sa parkingom, svaki od tih u centrali vozi po automobil.

La Grangde, kako za koga, za nas koji imamo parking mesta u garazama nece biti prolema, a stan kupovati bez mesta gde parkiras, po meni se ne isplati, takvi stanovi ne vrede nista.

La Grange":24y72lj3 je napisao(la):
badbaby22":24y72lj3 je napisao(la):
ovih dana ce poceti doseljavanje i centrale firme Deleza, na 14.000 kvadrata sa verovatno 1000 sluzbenika...

Tek ce onda biti problem sa parkingom, svaki od tih u centrali vozi po automobil.

Zgrada gde ce biti Delhaize ima svoj parking i podzemnu garazu.

badbaby: Isto ili čak manje vremena je potrebno da ti neko provali u auto nego u garažu gde će isto na miru da ti startuje automobil. Lepo je što si racionalizovao ali porediti garažno mesto i garažu je totalno nebulozno i to ti pričam jer imam i garažu i garažno mesto na poslu.

Erysimum Cheiri":37xzndnt je napisao(la):
La Grange":37xzndnt je napisao(la):
badbaby22":37xzndnt je napisao(la):

Zgrada gde ce biti Delhaize ima svoj parking i podzemnu garazu.

Ako je to poslovna zgrada u staklu pored Irisa, definitivno. Potpuno odeljen deo podzemne garaze i sva parking mesta na otvorenom (ostavljeno samo dva reda uz samu zgradu, da ponovim)....veoma nezgodno za one stanare Irisa koji jednostavno ljudi nemaju pare za PG, ni mesto u njoj....istini za volju ima dosta javnih parking mesta cak do parkica, sa obe strane ulice plus parking prema Nevenu...

@Anabela

To mi stoji kao zagonetka....Veruj me nije mi jasno otkuda to da ne ponude coveku ono sto zeli, on ode i ne kupi, i nikom nista. Pa valjda ti je najvaznije da se isprodaje, ako imas sta trazi super, zavrsio si posao ...Ali, izgleda da im na kraju krajeva i ne ide tako lose, popunjava se to na ovaj ili onaj nacin, pa oni kuliraju....Nemam drugi odgovor na tu zagonetku....znam osobu koja je bukvalno pala u depresiju kada nije uspela u onoj prvoj turi da rezervise stan, onda jednostavno otisla na drugo mesto i kupila tamo. A radilo se o tome da je itekako imalo slobodnih stanova, samo su oni tog leta stopirali da bi od jeseni u tzv. drugoj fazi (ili trecoj vrlo vazno) cena bila za 100 evra visa po kvm !! Oni su mogli do jula, avgusta 2008. bukvalno da isprodaju sve koliko su ljudi zeleli da imaju tu stan!! E sada odradjuju zakasneli posao koji je mogao biti odradjen davnih dana zahvaljujuci obicnom marifetluku. Jer da su sve prodali po 1850+pdv, danas bi bili u dobitku i to povelikom. Ovako cekajuci da preostali kontigent prodaju po 1950 +pdv izgubili su na vremenu, pocela kriza, ljudi povukli kocnicu.....

I dalje nastavljaju ocigledno potpuno istu poslovnu politiku, ono malo bolje prodace se samo, daj da mi prodamo ono sto na izvestan nacin ima neku manu...losiji polozaj ili vec nesto drugo...a onda ce opet docekati da im se ono dobro nece prodati samo od sebe, i ostace da zvrji prazno.....a nisu prodali ni ono malo losije jer covek trazi tacno odredjeni kvalitet za svoj novac...Zagonetka!!!
Zelim im u svakom slucaju naravno sve najbolje i da budu uspesni , ma sta ja mislila o tom njihovom metodu...

Pa da sam ja na njihovom mestu ja bih to prodavao narednih 10 godina, ako mogu, iz prostog razloga sto cim sve rasprodaju nema vise svrhe za njihovim radnim mestima... Pritom, ne prodaju svoje pa da im se zuri negde.

I sa aspekta maticne firme ocigledno nema prevelike zurbe da se to sve rasproda, jer ako su prodali pola, a jesu, verovatno su otplatili najveci deo investicije i sada polagano... Svi verovatno ocekuju da prodje kriza, pa da podignu cene na stari nivo - mada se to verovatno nece desiti skoro.

ftj, nisi shvatio sustinu, ako lopov "radi" na otvorenom, to traje, vidi se, gubi vreme na mehanicke, elektronske zastite.
Sa druge strane u garazi na miru obavlja svoju delatnost, moze raditi i satima ako treba, a napolju nema sanse!

A u garazu udje expresno teleport masinom , naravno kako se toga niko ranije nije setio :bash:

Pegasus, za obijanje garaze treba ti bukvalno 10 puta manje vremena nego za obijanje i startovanje automobila, to je samo delic vremena koji treba da se potrosi.
Posebno je potrebno vise vremena za automobil koji ima dodatne zastite za volan, mehanicke zastite, ili elektronske, znaci da kazemo da odvezu automobil treba mnooogo vise vremena nego da obiju garazu (30 sekundi max).

i jednom kad se nadje u garazi, problem je resen, ima i struju i sve sto treba, a lako se moze zakloniti garaza drugim automobilom "rad" tih 30 sekundi, ili popricati malo sa cuvarem.

badbaby22":3u1a8mbe je napisao(la):
i jednom kad se nadje u garazi, problem je resen, ima i struju i sve sto treba, a lako se moze zakloniti garaza drugim automobilom "rad" tih 30 sekundi, ili popricati malo sa cuvarem.

Dobro, i gde je auto bezbedniji - na ulici ili u garazi?

Da li vam zgrade sa desne strane lice na Belvil?

Sta mislite gde su ove zgrade?

belvil.png

Cheiri, garaza svodi rizik lopova na minimum, pogotovo jer lopov dobija i struju u neogranicenim kolicinama i vreme u skoro ne ogranicenim kolicinama, a sve to nije
bas tako jednostavno na ulici, sve je komplikovanije, sve je vidljivije.

Sto se tice Belvill-a i neo-socijalistickog ili brutalistickog stila, meni to ne smeta, cak mi se svidja, zgrade iz doba socijalizma su lepi primeri brutalisticke arhitekture, problem je sto se ne-odrzavaju, sto su svi postavili neke klima uredjaje, zastakljivali terase, dodavali sto vrsta prozora, i sto niko ne odrzava okolinu, pa je sve okolo mracno, sivo, "zelenilo" ne postoji vec je kaljuga, i molis se Bogu da negde ne uganes nogu ili upadnes u saht.

Ko je putovao malo po svetu, zna da je brutalisticki stil prisutan i u severnoj, juznoj Americi, Parizu, itd itd, a oni koji nisu mrdnuli iz Srbije, to povezuju sa komunizmom, Korejom Vjetnamom, Kinom i ko zna sve cime.

i po meni, zgrade na NBG su daleko kvalitetnije nego vecina stambenih gradjevina po Americi, EU, gde je uglavnom sve pravljeno kao montazni objekti, montazne kuce, koje od jaceg vetra gube krov, a od termita bivaju pojedene, sa slabom izolacijom zvuka i tankim zidovima.

Ali pošto je narod ovde generalno naviknut na vrhunski kvalitet građevine, svako naizgled beznačajno utanjenje hidro, termo i akustičke izolacije je vrlo problematično! :lool:

badbaby22":2z3okwvi je napisao(la):
Cheiri, garaza svodi rizik lopova na minimum, pogotovo jer lopov dobija i struju u neogranicenim kolicinama i vreme u skoro ne ogranicenim kolicinama, a sve to nije
bas tako jednostavno na ulici, sve je komplikovanije, sve je vidljivije.

Sto se tice Belvill-a i neo-socijalistickog ili brutalistickog stila, meni to ne smeta, cak mi se svidja, zgrade iz doba socijalizma su lepi primeri brutalisticke arhitekture, problem je sto se ne-odrzavaju, sto su svi postavili neke klima uredjaje, zastakljivali terase, dodavali sto vrsta prozora, i sto niko ne odrzava okolinu, pa je sve okolo mracno, sivo, "zelenilo" ne postoji vec je kaljuga, i molis se Bogu da negde ne uganes nogu ili upadnes u saht.

Ko je putovao malo po svetu, zna da je brutalisticki stil prisutan i u severnoj, juznoj Americi, Parizu, itd itd, a oni koji nisu mrdnuli iz Srbije, to povezuju sa komunizmom, Korejom Vjetnamom, Kinom i ko zna sve cime.

Istina. Ja sam iz jednog primera prave socijalisticke gradnje, u bloku 37, sve poskakujuci i radosno, preselila u tada fancy blok 24. Joj kako mi je sve izgledalo lepo, zgrade 5 spratova, bele fasadne opeke, u ulazu ukupno18 porodica, stepeniste pod prirodnim svetlom, ma samo da se pozeli kako je taj blok bio lep i ugodan za stanovanje. I izuzetno kvalitetna gradnja, verovatno najtvrdji blok u celom gradu (pola dna majstori busili do odzaka za aspirator, bukvalno, cela ekipa ucestvovala...).
Dakle, pobegla sam odatle glavom bez obzira!!! I verovali ili ne, bas cinjenica da ove zgrade u Belvilu lice na izvesatn nacin na onaj stari sovijalisticki nacin gradnje, sa odusevljennjem se uselila ovde i evo pune dve godine, ljudi, svoju sam dusu odmorila. Niti mi ima buke, niti se ko svadja po ulazu, ima odredjena jako fina distanca izmedju ljudi, mozes lepo i na miru da zivis da te niko ne uznemirava.

Blok 24 je malo selo, tacno se zna ko, sta i zasto, dezurne seoske alapace guraju nos u svaki lonac, a vecina stanovnika koliko juce dosla iz nekih manjih sredina i svako ima neku svoju predstavu o zivotu u zgradi!! Najneprijatnije mesto za zivot za mene do sada.

I jos da napomenem, jedan strani arhitekta kada je posetio Bg i video bivsu zgradu SIVa, onu na NBg, bio je apsollutno odusevljen jer je izvanredan primerak nekog stila u arhitekturi....covek zadivljen, a nasi maltene hteli da ruse tu zgradu upravo zbog "ruznog" socijalistickog izgleda.

I jos uvek tvrdim da sam trpela buku u cuvenom dobro gradjenom bloku 24, da nisi mogao da procitas novine, a ovde jednostavno toga nema. I ako cujem poneakda, kao iz daljine.

Sister":3jd9oid7 je napisao(la):
a ovde jednostavno toga nema. I ako cujem poneakda, kao iz daljine.

Verovatno bi i moje komsije volele da mogu da podele ovakvo iskustvo sa tobom, posebno u 3-4 dana kada smo rusili kupatilo i prosirivali kuhinju :)

Doduse, uredno je sve bilo prijavljeno i postovao se kucni red, ali opet - verujem da je neprijatno cak i kada se rusi YTONG/Siporex, da ne spominjem kako zvoni kada se sece armatura i stemuje beton.

Svakog meseca se cuje busenje iz nekog stana - mada to je bilo i za ocekivati u novim zgradama.

Vrh