Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

hm, da i nema odrzavanja imamo nove lifove KONE (vrhunski), i to po 2 na svakom ulazu, agregat koji ih napaja 2 dana ako nema struje, je u odnosu na sve druge zgrade u Beogradu ogromna prednost.

Meni je licno svejedno, da li ce biti organizovano za naselje, ili samo za moju zgradu (ako se raspadne ugovor sa naseljem) pa cak i da nemamo nekoliko godina odrzavanje, kao vecina zgrada u BG, opet smo u velikoj prednosti, sve instalacije, liftovi, sve je novo, sta treba da kaze ostalih 99% zgrada u BG, kad su oni u daleko goroj situaciji?

odrzavanje bloka je lepa ideja ,ali u nasim uslovima zivljenja nisam sigurna da moze da opstane... a u svojoj zgradi bih volela da imam 24 h watchman-a u prizemlju i u ulazu u garazu , ne znam da li bi to moglo da zazivi na novou ulaza... iz iskustva znam da dobar watchman zlata vredi

badbaby22":94210dxt je napisao(la):
hm, da i nema odrzavanja imamo nove lifove KONE (vrhunski), i to po 2 na svakom ulazu, agregat koji ih napaja 2 dana ako nema struje, je u odnosu na sve druge zgrade u Beogradu ogromna prednost.

Meni je licno svejedno, da li ce biti organizovano za naselje, ili samo za moju zgradu (ako se raspadne ugovor sa naseljem) pa cak i da nemamo nekoliko godina odrzavanje, kao vecina zgrada u BG, opet smo u velikoj prednosti, sve instalacije, liftovi, sve je novo, sta treba da kaze ostalih 99% zgrada u BG, kad su oni u daleko goroj situaciji?

Ja se nadam iskreno da cemo odrzati odrzavanje naselja. Nije dovoljno samo zgradu gde zivimo pocistiti. Kad god dodjem ja se odusevim koliko je nase naselje razlicito od ostalih koja sva lice na real socijalisticka naselja bez ikakve lepote ili osecaja za okolinu. Nigde lepe trave ili cveca. Pa pogledajte blok 45 koji je na tako lepom polozaju. Trava zuta neodrzavana, staze zarasle, svuda korov, grafiti ispisani svuda. Najgore je nikome to ne smeta! Radi se o kulturi stanovanja ne toliko o novcu. Onog momenta kada odrzavanje prestane ja dajem stan na prodaju. Sa tom odlukom cete znatno umanjiti vas kapital ulozen u stanove.

pa i staze protiv klizanja su nam napravili, treba samo biti aktivniji i saradjivati s njima, dogovarati se u ulazu i onda s tim predlozima pred njih, oni samo izvrsavaju....

ovde ne znas s koje strane vetar duva, ko i iz kojih interesa zagovara neke druge firme, ili druge nacine odrzavanja....zaista...jos jednom da izrazim odvratnost prema novostvorenoj srpskoj psecoj podmuklosti i smestanju svima i svacemu....

samo da se nesto unisti i da sve bude na istoj ravni, propalo, neuredno, zabagrelo, smrdljivo....

Anabela":21kl7bto je napisao(la):
odrzavanje bloka je lepa ideja ,ali u nasim uslovima zivljenja nisam sigurna da moze da opstane... a u svojoj zgradi bih volela da imam 24 h watchman-a u prizemlju i u ulazu u garazu , ne znam da li bi to moglo da zazivi na novou ulaza... iz iskustva znam da dobar watchman zlata vredi

Ja verujem da može da opstane, prosto jer je efekat vidljiv.
Komšije iz naselja sa kojima sam u kontaktu svi plaćaju održavanje.

Radujem se mogućem dolasku jeftinijeg održavanja, a dok se to ne desi plaćaću ovo koje sada funkcioniše.

Ja redovno placam odrzavanje naselja, iako ne zivim u Bg, dodjem s vremena na vreme... I nisam imala nikakve primedbe do sad, naprotiv , sve je bilo besprekorno uredno i lepo uredjeno.Imate moju podrsku, sadasnja ili neka druga firma, potpuno mi je nevazno , bitno da odrade posao odrzavanja

mozda se nisam jasno izrazio, odrzavanje je sjajno, i po meni cak i jeftino, u jednom drugom naselju je 1 evro po kvadratu, a ako nase moze biti jeftinije, neka bude, ali cu placati dok god budu radili kao do sada.

Ali sam rekao i da nema odrzavanja, opet su sve instalacije nove, liftovi itd, i cak i da imamo isto ne-odrzavanje kao drugi delovi grada, opet smo u dobroj poziciji.

Iskreno, meni se gadi kad vidim isarane zidove, polomljene plocice, "zelene povrsine" koje su sve samo ne zelene, pune otpadaka, blata i tragova od automobilskih guma.
Jednom recju dekadencija koja dolazi iz duhovne dekadencije.

Ima jedna izreka, iz duhovnog siromastva dolazi i materijalno siromastvo, i to i jeste tako, uvek je siromasnim kriv neko drugi, komsija, nastavnik, drzava, strane drzave i tako u krug, svi su krivi samo nije njihov nerad, glupost i kukavicluk.

@badbaby22

Ajd da dodam neku rec posto se malo razumem u te liftove o kojima se prica ovde... Sto je noviji lift to mu je potrebno vise paznje u smislu redovnih kontrola i sl. kako bi bio duze ispravan. Takodje, ovi liftovi nemaju ,,agregat koji ih napaja dva dana ako nema struje`` - nisam u ulazu video prostoriju koja se zove ,,agregat``, vec su svi vezani za zajednicki agregat na dizel, a ako se taj zajednicki agregat ne drzi u stalno ispravnom i spremnom stanju nema nista od rada lifta tokom nestanka struje. U tom smislu, neko treba tu opremu da stalno kontrolise i proba da li je sve u redu. Drugim recima, ako neko hoce da nesto radi kako treba mora da se ta oprema odrzava bez obzira sto je nova.....

I ja mislim da za 70 i kusur stanova nije veliki izdatak da imaju portira 24h dnevno, samo sto ja to licno ne bih voleo, ali ako vecina hoce prikljucicu se...

Alibaba, naravno da nije agregat za svaki lift, ne moram to valjda objasnjavati, ali valjda celo naselje moze da vodi racuna o tih par stvari, pa cak i da ova firma koja radi sada, a koju ne bih menjao, ne odrzava naselje jednog dana.

Poenta je, treba nam odrzavanje, i treba ga placati, ali ako ne bude u ovoj formi, nece biti smak sveta, iako po meni tim koji funkcionise, a usput nije ni skup, ne treba menjati.

Doduse skupo i jeftino su relativni pojmovi, ali prosecan stanovnik Belvila, ne bi trebao da kuka za ovih 0.4 evra po m2, jer kao sto sam pisao , u jednom drugom naselju je 1 evro po m2.

Jel moze neko od stanara da mi potvrdi ili demantuje podatak da su skoro sva garazna mesta rasprodata ... ponudili su nam danas "poslednja dva garazna mesta"... oba vrlo losa po lokaciji ili vlagi

nena šanse.

nikad nisam primetio da je garaža i polu popunjena.

po mojoj proceni, u garazi gde sam ja, ima jos 60% ne prodatih garaznih parking mesta, ali su garaze sve prodate.

Po meni nema razloga kupovati garazu, dok se otvori, ja vec parkiram na moje mesto i idem ka vratima, prema tome, nema potrebe da kupujes garazu, dovoljno je garzno mesto.

Na temu garažnih mesta, pretprošle nedelje sam kupila garažno mesto, imali su tada samo pet na raspolaganju od kojih su tri bila jako loša, ispod mimoze.

Da li je moguce da su isprodavali zaista skoro sva garazna mesta.....istina je da ima kod mene vise automobila nego ranije, ali da izvuku samo dva-tri kao jedina preostala....dakle, nista drugo nego bezobrazluk, isto su tako radili kada su prodavali stanove....ljudima bi govorili ovo je jedino ostalo, uzmi ili ostavi....a posle vidis da je bilo slobodnih, a neki su i danas....i sve one price da su ljudi kao rezervisali pa odustajali....ne verujem u to. S danasnje tacke gledista. Nije mi jasno zasto to rade. Pa zar covek za svoj novac nema pravo na najbolje u tom trenutku? Ako zaista nema, ok, ali ako ima, zar nije fer da se ponudi? Ma ladno im kazi da sumnjas u to i trazi bolje mesto!!! Bezobrazluk.

Ovi iz odrzavanja valjda stavljaju u svaki ulaz lepu jelku sa busenom, i ukrase na nju kazu u skladu sa cvetom....lepo. Ovo je prvi put otkad smo se uselili. Bas lepo. :)

moguce da su ljudi kupili stanove i garazna mesta, ali nisu uselili. Meni je stan takodje stajao prazan skoro godinu dana, sa 2 garazna mesta, a bila su prodata. Jednom je neko parkirao na moje mesto, i to verovatno zato sto skoro godinu dana nisam ziveo u stanu, pa su mislili da niko tu ne parkira, ne znam odakle mu kartica da udje, i odmah sam to rekao cuvaru, i od tada niko vise ne parkira na moja garazna mesta, vidim taj isti automobil parkira par mesta dalje, kao da je ostalo par mesta u podzemnoj garazi, a ima praznih najmanje 50%.

Poslovna centrala kompanije "Delhaize Srbija" biće u stambeno-poslovnom objektu "Belville" u kome je ta belgijska firma kupila poslovni prostor, saopštila je "Blok 67 Associates", u čijem je vlasništvu taj kompleks

zahvaljujem svima na informacijama....kako god bilo ...ja im licno ne verujem ... moj pokusaj kupovine s njima je zavrsen .... situacija izgleda kao kad piljar pokusa da uvali kupcu skart robu....sram ih bilo

Delez kupio poslovnu zgradu u staklu? Na sastanku kucnog saveta Irisa nesto je bilo oko toga da su nasli ili kupca ili zakupca i da uzimaju sva parking mesta napolju....samo dva reda ostaju zgradi...tako nesto..

Uh pa kad ugladjeni belgijski menadzment dodje prvi dan na posao, a ono pogled divota, mirisi i miomirisi da ne smes da otvoris prozore.....

badbaby22":3tm3ttcf je napisao(la):
Po meni nema razloga kupovati garazu, dok se otvori, ja vec parkiram na moje mesto i idem ka vratima, prema tome, nema potrebe da kupujes garazu, dovoljno je garzno mesto.

Ne slažem se uopšte.

garaža se otvara na daljinski. ja otvaram garažu ranije i kad stignem do nje ona je već otvorena.

ali na stranu to mnogo je bolje jel ta ista garaža mi služi kao ostava-podrum i to dosta veliki, a i mnogo je veća od parking mesta. imam auto sa dvoje vrata koja su jako velika, i mogu opušteno da parkiram i da otvorim oba vrata bukvalno ne postoji parking mesto gde ovo mogu da uradim osim u svojoj garaži. pored toga u garaži držim i 12 guma, veliki kofer, bicikl i još što šta od nekih sitnica.....

plus je još što neko ne može da zna da li si kući ili ne po kolima.

Ja imam iskustva sa pokretnim vratima, i ipak nije to tako brzo kao kad je parking mesto u pitanju, uvek moras malo sacekati, ali jeste prednost sto se tice ostave, a sto se tice dugih vrata, kupis garazna mesta gde je stub izmedju i to je to, oko mene ionako nisu prodata garazna mesta.

Doduse, najvise automobila se krade iz garaza, jer kad lopov provali tu bravu (jednostavno) on ima vremena, i struju da polako radi, a ne verujem da ce ga cuvar primetiti, jer ga je lako omesti sa bilo kakvim pitanjem, dok ti kolega odradjue posao...

Ono sto me raduje u poslednje vreme, je sve bolji polozaj naselja, zato se u mojoj zgradi izdaje trosoban za 1000 a cetvorosoban za 1500 evra, uglavnom strancima, ili firmama, a evo i razloga koji ce uticati na zadrzavanje i rast cene stanova u Belvilu.

U blizini Belvila se gradi centrala Raiffaisen-a sa 21.000m2 i 2000 sluzbenika, ovih dana ce poceti doseljavanje i centrale firme Deleza, na 14.000 kvadrata sa verovatno 1000 sluzbenika, pored toga veliki broj Rusa zivi u Belvilu, zbog blizine ruske skole, da ne spominjem Delta City, blizinu drugih velikih firmi koje zaposljavaju stotine sluzbenika.

Znaci to su sve dobro placeni sluzbenici, kojima je najpovoljnije da zive u Belvilu.

Sad mi se javljaju ljudi da me pitaju za GM, izgleda da bas ozbiljno agituju sa tom pricom jos malo pa nestalo.
Savet za sve koji se upecaju, obavezno mesto uz stub.

Vrh