Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

badbaby: ako opet pročitaš videćeš da sam mislio na alarm u samoj garaži ne na automobilu. Uopšte ne mora imati dojavu već kao što rekoh dovoljno je da pola zgrade vrišti od sirene. A takvi alarmi se mnogo teže neutrališu nego oni na automobilu šta više kod nas takvi slučajevi maltene ne postoje.

Upravo tako, dojava je najmanje bitna u ceoj prici vec automatska aktivacija sigurnosnog sistema u vidu alarma ili mehanicke blokade izlaza iz garaze.

sto se tice poboljsanja garaze, to je dobra ideja, jer bez toga,
sa postojecim garazama, imate samo vecu sansu da vam ukradu automobil, nikako manju,
najvaznija je kvalitetna brava, alarmi su dobri samo u teoriji, odavno vise nisu prepreka.

Takodje, izbegavajte daljinsko otvaranje vrata, kako vi lako otvorite, tako i lopovi.
jeste da gubite vreme, jer izlazite iz automobila i otkljucavate, ali dobijate vecu bezbednost,
ako vam je stalo naravno, svako ima svoj rezon, nekome nije stalo, ne znaci mu.

Automobil sa alarmom (u garazi ili u automobilu)a bez mehanicke zastite,
se kradu kad odete do grada, a ako lopovi moraju gubiti vreme na otvorenom,
onda ce uvek odluciti za po njih bezbednije varijante.

Mislim da je Belvil jedini blok na Novom Beogradu u kome nije ukraden nijedan auto, tj bar ja nisam upoznat da je ukraden neki auto, tako da mi uopšte nije jaso otkud ovoliko postova o garaža vs. parking po pitanju bezbednosti auta...

JA licnio bio kod cuvara da mu kazem da je Lexus, sa otvorenim vretima na podzemnom parkingu, oni mi rekose da znaju da je obijan, ali ne prilaze da ne bi njima neko nesto prebacio...

Ovo je doduse davno bilo, u skorije vreme znam da povremeno patroliraju.

Cobretti":12v2t378 je napisao(la):
JA licnio bio kod cuvara da mu kazem da je Lexus, sa otvorenim vretima na podzemnom parkingu, oni mi rekose da znaju da je obijan, ali ne prilaze da ne bi njima neko nesto prebacio...

Ovo je doduse davno bilo, u skorije vreme znam da povremeno patroliraju.

Zao mi je sto moram da te razocaram, meni je obijen auto! Bezbednost je na NULI! Cigancici se setaju i sve ih je vise. Parkirani automobili po svim trotoarima okolo DC. Osim za ciscenje, novac ne zelim da dam ni za sta!

badbaby22":16st4kxe je napisao(la):
La Grange, mislim da dolaze u staklenu veliku zgradu
Poslovna zgrada u naselju Belville PO2 je površine 18.590,76m², ova velicina vise odgovara velicini o kojoj pisu novine (14.000 m2).

999475-519.jpg

To je bas velika zgrada, onda tu tri podzemne garaze ne mogu pomiriti potrebe parkiranja :/ .

Imas ogromni parking ispred zgrade od 250 mesta i jos toliko u podzemnoj garazi. Ne gushi i ne pricaj napamet.

STUBIIIICIIIII!!!! Sam DC je uokviren, bar onaj deo travnjaka ispred glavnog ulaza, metalnim stubovima u obliku obrnutog slova U...i sve to izgleda potpuno ok. Takve stubice mozemo oko nasih trotoara....sada sam se vratila iz kupovine, apsolutno svi trotoari oko belvila su nakrcani automobilima, jedean do drugog, nema ni metar kvadratni prostora...i ja zaista ne znam sta se ceka, jer mi nije jasno da niko nista ne preduzima.....strasnije nego sto sam mogla i da zamislim. Hajdete ljudi pokrenite inicijativu, nema drugog resenja!

Nema nista od zvanja pauka, on jednostavno ne moze da stigne sve da ih pokupi, i ponovo ce doci, tu nema sumnje.

Sister":1waf747f je napisao(la):
STUBIIIICIIIII!!!! Sam DC je uokviren, bar onaj deo travnjaka ispred glavnog ulaza, metalnim stubovima u obliku obrnutog slova U...i sve to izgleda potpuno ok. Takve stubice mozemo oko nasih trotoara....sada sam se vratila iz kupovine, apsolutno svi trotoari oko belvila su nakrcani automobilima, jedean do drugog, nema ni metar kvadratni prostora...i ja zaista ne znam sta se ceka, jer mi nije jasno da niko nista ne preduzima.....strasnije nego sto sam mogla i da zamislim. Hajdete ljudi pokrenite inicijativu, nema drugog resenja!

Nema nista od zvanja pauka, on jednostavno ne moze da stigne sve da ih pokupi, i ponovo ce doci, tu nema sumnje.

Slazem se u potpunosti. Moramo da se pokrenemo. U pola 6 kada se vracam sa posla skoro da je nemoguce proci ulicom od naparkiranih automobila po trotoaru. Pred Bozic ce biti pakao. Ovo mora da se resi pod hitno! Inace ispada da smo dobili samo obaveze a nikakva prava. Podrzavam predlog!

Drugari,sto se ne hvalite?Dobiste liniju 85 od svog naselja.

Kakvi su vam utisci o mostu i koliko su zbog njega vece guzve u Jurija Gagarina i kod delta sitija?

iskreno, nisam ni znao da ima neka linija od Belvila, jer ne koristim javni prevoz, a sto se tice guzve, rano je za procenu, jer valjda svake godine za vreme praznika bude guzva, kad prodju praznici, ne verujem da ce biti poseta DC-u povecana za vise od 5-10%, tj. ko je odustajao radi par km vise, ne verujem da ce dolaziti samo zato sto je most napravljen.
Iako u celini, polozaj naselja se popravio sa novim mostom, oni koji izdaju stanove ce verovatno to osetiti, mada kako cujem nije problem izdati stan.

vucko":6j7p2bre je napisao(la):
Drugari,sto se ne hvalite?Dobiste liniju 85 od svog naselja.

Kakvi su vam utisci o mostu i koliko su zbog njega vece guzve u Jurija Gagarina i kod delta sitija?

Ne znam za tu novu liniju, dokle ide? Pretpostavljam preko novog mosta.

Rano je za ocenu mogućeg povećanja gužvi.

Gužve kod Delta sitija su bile velike oko Nove godine, nije moglo da se prođe od načičkanih automobila. Isto je i kada je Grazia šoping veče u pitanju.

Ono što ja znam je da mi sada do novog mosta, kao i do autoputa treba svega nekoliko minuta.
Do Miloševog konaka se stigne za 5- 6 minuta :D

Evo ovuda ide :

УЛИЦЕ:
НАСЕЉЕ БЕЛВИЛ - Агостина Нета - Јурија Гагарина - Мост на Ади - Булевар војводе Мишића - Радничка - Савска магистрала - Светолика Лазе Лазаревића - Радничка - Стругарска - ЧУКАРИЧКА ПАДИНА
СТАЈАЛИШТЕ:
ГАРАЖА НОВИ БЕОГРАД, АГОСТИНА НЕТА, БЛОК 42, ЧУКАРИЦА, СТЕПЕНИЦЕ, СД МИЛИЦИОНАР, СТРУГАРСКА, ЧУКАРИЧКА ПАДИНА

http://gsp.rs/linija.asp?id=85

Samo sto je minibus i ide na 20 minuta.

Zna li neko da li su produzili prodajnu akciju i posle 31.12. ili imaju neku novu akciju... I dalje im je preko 80% velikih stanova ostalo neprodato...

Morace imati neku novu akciju za velike stanove, po meni logicki razlisljajuci cena bi trebala biti bar 10% niza od ovih malih koji su bili na akciji i za koje im prodaja ide koliko-toliko.

Jel znash koliko im je ukupno ostalo neprodatih stanova, drugarica jedna mi rece da ih je bilo preko 600,ali ne znam na koji je period mislila( ona mi je i rekla info da ih je bilo preko 800 oko proleca 2011god)

Lako je videti sta je neprodato - u svakom ulazu imas spisak stanara koji azurira B67. Kod mene u ulazu ima tridesetak trosobnih, a prodato je tri. Garsonjere su prodate sve, a srednjih stanova imaju mozda 1-2 neprodatih u mom ulazu. U svakoj zgradi imas otprilike slicnu pricu, tako da kada tih tridesetak stanova pomnozis sa 13 zgrada dodjes do neke realne cifre o broju neprodatih stanova. Mislim da su dosta prodali od proleca ovih manjih stanova (40kvm, 1.5, 2.0...)

Za one koji ne gledaju spisak stanara, verovatno je najinteresantnije da pogledaju broj prezimena na interfonima, u mom ulazu, od 52 stana je neprodato 13 stanova 25%, moje prezime nije upisano na interfonu, i jos jedan sam video da je useljen a nije upisan, tako da kad gledate interfon ima 15 praznih, u stvarnosti je 13, a mozda cak i manje, moj stan je stajao skoro godinu dana prazan iako sam ga platio, a verujem da nije jedini kupljen a da niko ne zivi.

Okolnosti su se izmenile, od poslednjeg smanjenja cene, Delta je prodata, Miskovic nije poceo ni jedan projekat, znaci ne gori mu pod nogama da smanjuje cene, a troskove koje ima oko neprodatih stanova su minimalni.

Da nije prodao Deltu, verujem da bi vec sada cena bila nesto manja, tj. opet malo skuplja od socijalnih stanova, jer ipak u Belvilu je visina 2.7m, bolja je lokacija, postoje garaze u zgradi, a bez toga ja stan ne bih kupio u Belvilu.

To je sve dovoljno da ce cena ostati na 1600 evra, jer su "socijalni stanovi" 1300 evra.

Posto poznajem vlasnika firme koja gradi socijalne stanove, grade se po istoj ceni kao i Belvil, oko 600 ili 700 evra (ne secam se tacno), ali kad se dodaju ostali troskovi takse itd, cena ide na 900-1000 evra.
U sustini Belvil su stanovi nesto veceg kvaliteta, ali bolja lokacija, stanovi su dobri, ali treba u njih uloziti (brat bratu) 500 evra po m2 da se napravi nesto od stana.

badbaby22":9unfo1xb je napisao(la):
Za one koji ne gledaju spisak stanara, verovatno je najinteresantnije da pogledaju broj prezimena na interfonima, u mom ulazu, od 52 stana je neprodato 13 stanova 25%, moje prezime nije upisano na interfonu, i jos jedan sam video da je useljen a nije upisan, tako da kad gledate interfon ima 15 praznih, u stvarnosti je 13, a mozda cak i manje, moj stan je stajao skoro godinu dana prazan iako sam ga platio, a verujem da nije jedini kupljen a da niko ne zivi.

Kakve to ima veze da li si se ti uzelio u stan ili ne - oni ti postave ime na interfon/spisak stanara/postansko sanduce nakon sto potpises kupoprodajni ugovor i preuzmes kljuceve. Meni su cak dva puta skidali metalnu plocicu sa sanduceta za postu na oba stana i stavljali onaj stampani papiric. Bar su mi plocicu ubacivali nazad u sanduce. Odustao sam posle drugog puta.

To je sve dovoljno da ce cena ostati na 1600 evra, jer su "socijalni stanovi" 1300 evra.

Otkud sada 1600 kada su ovi manji stanovi do 31.12. sa PDV-om bili oko 1550 eura, a veci su isli ispod toga. Mozda je to bila zvanicna cena na sajtu?

U sustini Belvil su stanovi nesto veceg kvaliteta, ali bolja lokacija, stanovi su dobri, ali treba u njih uloziti (brat bratu) 500 evra po m2 da se napravi nesto od stana.

wtf? Odlicini su stanovi, ako u npr. stan od 100 kvadrata ti moras da ulazes 50 000 evra da napravis od njega "nesto" lol

Evo sada sam pogledao... Kvadrat kod dvosobnih i jednosobnih je bio jeftiniji nego kod trosobnih i cetvorosobnih stanova. Nije ni cudo sto ih nisu rasprodali.

Meni lično se to naselje ne dopada. Spolja mi deluje kao pretabačen projekt nekog od novih naselja iz Moskovskog predgrađa, smanjene spratnosti. Stvarno ne znam po kojoj ceni se sada prodaju, ali kada je prodaja počela, cena je bila takva da ni lokacijiski, ni izgledom, a čini mi se ni kvalitetom to nije bilo opravdano. Možda i broj neprodatih stanova govori.
Na sve evo jedne komične situacije. Kada sam ih iz zezanja pozvao čisto da se interesujem za cene uslove ... kada mi je curica iz prodaje rekla: "Gospodine, Vi u Belvilleu ne kupujete samo stan, vi kupujete i filozofiju života!" :laugh:

Cheiri, ti pises za svoj ulaz, kako rade u tvom ulazu, u mom ulazu to nije slucaj, znaci
moj stan koji sam kupio pre skoro godinu dana, nema nikakav natpis na interfonu.

Ja sam platio stan 1600 po m2, ima 3 spavace sobe, a ako prodaju ispod cene manje stanove,
znaci da su to oni koji su ostali, iz nekog razloga.

Cheiri, stanovi u Belvlilu su tek za nijansku bolji od socijalnih stanova, jer kao sto sam rekao,
Belvil ima podzemnu garazu, 2.7 je visina plafona, imam odlican pogled, dosta velike prozore, balkonska vrata, i to je dobra osnova.
Ali sve ostalo je na nivou socijalnih stanova, pogledaj Dulica u wc socijalnog stana i uporedi svoj stan, iste plocice, sve isto.

Mozda je izbor reci bio prejak, ali prodavacica ti je rekla u stvari istinu. Nije mozda bas filozofija zivota, ali jeste definitivo novi stil zivljenja. Mislim da se to odnosi na ovaj jedinstveni menadzment naseljem, koji se nekako uklapa u moderan dizajn naselja, sve je ovo do sada uspesan model nekog nacina zivota koji smo do sada uglavnom gledali na tv, jer smo ziveli usred deponije smeca, doduse razbacanog, ne onako na gomili....o tome je rec. Nove zgrade, skoro nijedna ista, uredne zelene povrsine, novi liftovi - moram da kazem da su radnici a i jos poneko ulozili bas napor da svojski metalnim kljucem izgrebu unutrasnjost liftova u mom ulazu skarednim i u novije vreme porukama tipa "kosoves scipnia" :rolleyes: - podzemna garaza, sve prostrano, fino.....zaista samo covek koji hoce posto poto da govori "krivo" moze da kaze da ovo ne valja. Jednom kada ljudi iz ko zna kojih razloga ukinu odrzavanje ili predju na neka "druga resenja" sve ce biti drugacije. Licicemo na sve ostale. Dovoljno da pogledas Novi Beograd, apsolutno sva naselja i nova i stara....sve zapusteno, prljavo....neverovatno kolika je teznja ljudi da da sruse nesto lepo,, dovoljno im je da neka babetina jedanput mesecno mahne metlom malo po ulazu, trava nije njegova briga to gradsko stambeno....Tako da je belvil zaista jos uvek bolji od svih drugih, bar po mom misljenju i to za nekoliko kopalja, ali da li ce i ostati takav, od nas zavisi. U stvari bila bih potpuni pesimista po tom pitanju da nemamo situaciju da blok 67 ima neprodatih stanova, pa smo jos malo potpomognuti od strane njih, jer zele da je sve uredno i guraju odlucno ovaj koncept. Da to nije slucaj, i jednom kada budu prodali i te neprodate stanove, koliko dok kazes keks sve ce se strmoglaviti nadole. Jasno ko dan. U belvil su dosli ljudi koji ne znaju zasto su to odabrali, i moram da kazem nisu dorasli nicemu pa ni ovom urbanom, kulturnom modelu zivljenja u stambenoj cetvrti.

Vrh