Za one koji ne gledaju spisak stanara, verovatno je najinteresantnije da pogledaju broj prezimena na interfonima, u mom ulazu, od 52 stana je neprodato 13 stanova 25%, moje prezime nije upisano na interfonu, i jos jedan sam video da je useljen a nije upisan, tako da kad gledate interfon ima 15 praznih, u stvarnosti je 13, a mozda cak i manje, moj stan je stajao skoro godinu dana prazan iako sam ga platio, a verujem da nije jedini kupljen a da niko ne zivi.
Okolnosti su se izmenile, od poslednjeg smanjenja cene, Delta je prodata, Miskovic nije poceo ni jedan projekat, znaci ne gori mu pod nogama da smanjuje cene, a troskove koje ima oko neprodatih stanova su minimalni.
Da nije prodao Deltu, verujem da bi vec sada cena bila nesto manja, tj. opet malo skuplja od socijalnih stanova, jer ipak u Belvilu je visina 2.7m, bolja je lokacija, postoje garaze u zgradi, a bez toga ja stan ne bih kupio u Belvilu.
To je sve dovoljno da ce cena ostati na 1600 evra, jer su "socijalni stanovi" 1300 evra.
Posto poznajem vlasnika firme koja gradi socijalne stanove, grade se po istoj ceni kao i Belvil, oko 600 ili 700 evra (ne secam se tacno), ali kad se dodaju ostali troskovi takse itd, cena ide na 900-1000 evra.
U sustini Belvil su stanovi nesto veceg kvaliteta, ali bolja lokacija, stanovi su dobri, ali treba u njih uloziti (brat bratu) 500 evra po m2 da se napravi nesto od stana.