niki":2hkl36h2 je napisao(la):
Ajd sad kad ste dotakli temu, ja sam bio zainteresovani kupac u Belvill-u dok nisu poceli sa licitiranjem cene, tako da cim je to ponudjeno na vise od 1300E/kvm sam odustao, tako da ne bih vise da komentarisem, svoje misljenje sam davao pre pocetka prodaje, sad bi bilo kao da stajem na zulj kupcima.
A tema je gde se na NBG mogu pronaci funkcionalni trosobni stanovi u visem kvalitetu gradnje iz 80-90tih? Tu su kockice u bloku 30, kockice oko hotela YU, sad vidim da hvalite blok 23 kod Hayata, mada je po meni prevelik saobracaj u okruzenju, ne znam ima li i buke?
Gde bi se jos mogle razmatrati neke lokacije, unapred zahvalan za svaki komentar i preporuke?
hmmm, ako me secanje ne vara, kockice u 30-om su negde iz polovine 70-ih. Stanovi su odlicni, uglavnom ih je vojska dobijala, zgrade su male, okolo ima zelenila, mislim na onu veliku poljanu u sredini (ako se neki id*** ne seti da digne shopping mall bas tu) kao i manja poljana blize SIV-u, okolo je slab saobracaj, svi imaju podzemne garaze (mada su kratke, duzi automobili ne mogu da stanu, recimo oni preko 4.8m, ali se zato lako prosire izvlacenjem vrata za 0.5m na racun sredisnjeg prolaza), grejanje je odlicno, a glavni problem sa njima je hidroizolacija koja u stvari i ne postoji. Zato se desava da kad pada kisa voda ulazi sa starne izmedju betonskih blokova i tako na svim spartovima (o posledenjem 4. i potkrovlju na 5-om da i ne govorim). Samo i to se da resiti, pa su ljudi uglavnom u svojoj sopstvenoj reziji nalivali kondor, narocito gore na ravnom krovu. Doduse, sve ovo vazi samo za neke od kockica, vecina nema ovaj problem. Inace, ako se moguce prokisnjavanje zanemari, gajba na 5-om je zaista egzoticna - nesto kao pravi mali penthouse: sama je na spartu, ima dzinovsku terasu sto je super za suncanje, mali fudbal, bazen, voznju bicikla (vazi za decu), pravljenje baste i uzgajanje povrca, velike zurke, rostilj sa prijateljima, gledanje u zvezde... kome je bas bitan kvalitet gradnje, mislim da su dugacke zgrade pored kockica bolje uradjene, u njima nikad nije bilo prokisnjavanja, odlicna je zvucna, termicka i hidro izolacija, grejanje je odlicno...
Blok 23 je interesantan pre svega zato sto je jeftin, a nalazi se kod Arene (mada ne vidim zasto bi to bila prednost). Kao ni ti, ja takodje ne mogu da podnesem onoliki saobracaj koji je u okolini, narocito autoput i te stanove koji na njega gledaju. Pouzdano znam da se chadj penje i do poslednjeg 12-og sprata, pa ljudi ne mogu da izadju na terasu a da se ne vrate chadjavih stopala, susenje vesa na terasi takodje otpada, pa je terasa manje-vise neupotrebljiva. buka je nesnosna i nestaje samo ako su svi prozori zatvoreni. Ko je ziveo u tisini, nece se nikad navici na konstantno brundanje automobila i kamiona koji prolaze. Druga strana zgrade (kao i ostali deo bloka) je totalno druga prica, nema buke, cistiji je vazduh, pogled na sredinu bloka, ali zato ti stanovi drze nesto jacu cenu, mada je i ona niska u odnosu na okruzenje, recimo 19a ili 24 (rezervisani za die hard ljubitelje fasadne cigle). Inace u 23-em su zgrade od betona. A da, oni koji zive u zgradi uz autoput, ali blize 24-om bloku, sada nemaju vise buku, jer je nikla Verano zgrada, al' su uz buku izgubili i svetlost, pa sad moraju da pale sijalice u sred bela dana.
Ovo je zaista dobra tema koju je Niki postavio kao alternativu preskupom Belville-u, pa bih i ja voleo da cujem sta drugi misle, gde bi bilo dobro kupiti dobru gajbu, a za razumnu trzisnu cenu?