[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=428933#p428933:23xoha38 je napisao(la):
skj » Fri Jan 20, 2017 8:15 am[/url]":23xoha38]
...
Skupstine koje su potpisale Krovni imaju praktino isti set usluga kao i mi, a placaju punu cenu!
...
Naravno, jer suština i jeste da se plaća puna cena za pune usluge, a ne da se grebeš od komšije,
A gde su oni da se žale? Ne vidim ih. Zato se ti majstore žališ u njihovo ime (!), i pretiš svojim stanarima, uzgred.
SKJ, hvala ti sto mi namestas lopte.
Dakle, sve skupstine u naselju, pa i moja su ugovorile vrlo slican set usluga (razlikuju se u neki detaljima koji se ticu sistema placanja i provere urdjenog ali to sad nije tema)
Ergo, sve skupstine dobijaju iste usluge (ciscenje, zelenilo, managment, obezb, tehnicko odrzavnje) sa jednom razlikom.
U krovnom ugovoru USLUGE SE PLACAJU U CELOSTII BEZ OBZIRA DA LI SU IZVRSENE ILI NE.
Kod nas to nije slucaj. Nema usluga - nema placanja!
Primer: Djurdjevak B, ima ugovoreno obezbedjenje i pp na sledeci nacin: Jedan covek u garazi 24h, jedna covek u patroli 24h, i jedan dodatni u patroli 12h (nocu)
Do nove godine su imali samo jednog u patroli 24h a od nove godine de jure, nemaju obezbedjenje, jer je taj deo krovnog ugovora PRESTAO DA VAZI, pocetkom primene zakona o obezbedjenju. Placaju 100%.
Suncokret B, ima ugovoreng jednog coveka u patroli i njega placa 31.010 dinara mesecno i ostatak novca koji smo skupili za tu namenu (za coveka u garazi) ostavljamo na racunu zgrade jer njega tamo nema.
I sta ce sad da bude?
Ceka 25.2. kada ce FF da fakturise usluge za januar. Kada se to desi, sem prekrsaja zbog protivpravno ugovorene usluge, suprotno clanu 20. ZPO ,FF ce da izvrsi i krivnicno delo prevare (naplata nepostojece usluge) a predsednik skupstine koji to plati ce izvrsiti krivnicno delo (prenosenje sredstava bez osnova, zloupotreba sluzbenog polozaja, pribavajnja materijalne koristi za treca lica) Tako da ce svaki clan tih skupstina moci da bira, u prijavi policiji, sta mu se najvise dopada.
I za kraj, ove tvoje price o pretnajma, lazima i privatnim ratovima kojima se ja bavim, su zaista postale dosadne, ja te zaista molim da se priberes i napises nesto konkretno. Daj nam neki broj, neki izvod iz zakona, nesto referentno a da to nisu tvoje reci!
Ti si kao onaj macak koji juri svoje rep.
Hajde malo se uozbilji, znam da zahteva malo napora, ali mozes ti to.