Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=427897#p427897:3k7bwbky je napisao(la):
pinokio » Fri Jan 13, 2017 6:20 pm[/url]":3k7bwbky]Uzgred Krnovni ugovor je mrtav.

FF pocinje sa izmenama tog ugovora i izmestanja obezbedjenja iz njega. A negde, kao sto je zgrada Zumbul, i ciscenje je van krovnog ugovora.

Kao sto mo im govorili godinu i po dana da ovo sa krovnim ugovorom nece ici da ce da prevare ljude u naselju, evo sad je postalo i njima jasno.

Zanimljivo je kada ce se pojaviti majstori kao sto je SKJ, LALA i sl da nam "pojasne" stvari.

Recimo kako je ovaj zakon o privatnokm obezbedjenju dosao iznenada :)

SKJ te samo posmatra...:)
Nikad nisi objasnio zašto niste imali obezbedjenje od juna do septembra i koliko ste "dobri" na tome jer niste ništa plaćali...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=428267#p428267:3byu526c je napisao(la):
skj » Mon Jan 16, 2017 10:07 am[/url]":3byu526c]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=427897#p427897:3byu526c je napisao(la):
pinokio » Fri Jan 13, 2017 6:20 pm[/url]":3byu526c]Uzgred Krnovni ugovor je mrtav.

FF pocinje sa izmenama tog ugovora i izmestanja obezbedjenja iz njega. A negde, kao sto je zgrada Zumbul, i ciscenje je van krovnog ugovora.

Kao sto mo im govorili godinu i po dana da ovo sa krovnim ugovorom nece ici da ce da prevare ljude u naselju, evo sad je postalo i njima jasno.

Zanimljivo je kada ce se pojaviti majstori kao sto je SKJ, LALA i sl da nam "pojasne" stvari.

Recimo kako je ovaj zakon o privatnokm obezbedjenju dosao iznenada :)

SKJ te samo posmatra...:)
Nikad nisi objasnio zašto niste imali obezbedjenje od juna do septembra i koliko ste "dobri" na tome jer niste ništa plaćali...

Kao i za sva ostala tvoja irelavanta pitanja dobices odgovor.

Tacnije, za mesec avgust i septembar smo u "ustedeli" po skupstini cca 110.000 dinara. Sve ostale mesece smo uredno placali i placamo obezbedjenje.

Taj novac je usmeren na druge stvar. Recimo, pogledaj kako izgleda garaza 3 u odnosu na ostale u naselju. Zamenili smo 213 sijalica za samo par dana. FF nikada za 4 godine nije imao vise od 20% ispravnih sijalica. To je nas poklon komsijama na parceli.

Za informaciju, zaostala dugovanja skupstina koje su sa FF prema G4S iznosi preko pola miliona dinara.

Reče čovek koji je fizički napao zamenjivača sijalica svojevremeno...
Kao i do sada, zamenjueš teze i lažeš. Taj novac je trebalo vratiti stanarima jer su plaćali za uslugu koja nije izvršena, zar ne?

20% ispravnih sijalica je takva glupost da je to prosto neverovatno. To znači da radi svaka peta.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=428274#p428274:3u7cyyk6 je napisao(la):
skj » Mon Jan 16, 2017 10:55 am[/url]":3u7cyyk6]Reče čovek koji je fizički napao zamenjivača sijalica svojevremeno...
Kao i do sada, zamenjueš teze i lažeš. Taj novac je trebalo vratiti stanarima jer su plaćali za uslugu koja nije izvršena, zar ne?

20% ispravnih sijalica je takva glupost da je to prosto neverovatno. To znači da radi svaka peta.

Molim te malo spusti ton.
Evo ti odgovor, novac za usluge koje nisu izvrsene se NE VRACA stanarima, osim ako to skupstina odluci. Maj skupstina je taj nova preusmerila u druge projekte. Recimo, mi smo popravljali devastirani PP sistem u zgradi koji je First Facility ostavio za sobom.

Sistem odrzavanja zgrade ne funkcionise uopste na taj nacin kako ti to zamisljas. To nije samposluga gde ti uzmes malo ciscenja, malo obezbedjenja i administgracije pa odes na kasu i platis a potom pokupis pare od stanara.

Ide ovako:

Skupstina donese plane rada skupstine- plan odrzavanja-budzet skupstine- odluka o popunjavanju budzeta- angazovanje pruzaoca usluga-nakon izvrsenih obaveza - skupstina placanja

budzet se popunjava bez obzira da li se plan odrzavanja realizuje ili ne. ali novac ne sme da se trosi mimo zakona.

To znaci ako usluga nije izvrsena predsednik skupstine ne sme da plati, ako to uradi, vrsi krivicno delo neovlastenog raspolaganja novcem, zaloupotrebu sluzbenog polozaja, vidi KZ.

Jos jednom, novac koji ostane na racunu je i dalje od stanara i on moze da se koristi za druge svrhe ili vrati stanarima, recimo. Odluku o tome moze da donese samo skupstina kao jedina vlasna za to.

Kako ce se izboriti predsednici skupstina koje su potpisale krovni ugovor a od 1.1.2017. nemaju uslugu obezbedjenja ostaje da se vidi.

Sem prekrsajne odgovornosti, svako ko uplati puni iznos fakture od FF moze odgovarati i krivicno, jer je ugovor nistavan u njegovom delu koji se odnosi na obezbedjenje a to je cca 1/4 iznosa.

Bice ovo vruce prolece.

Prvo da rešimo najnoviju laž - kakvih bre 20% sijalica :)

Drugo, pogledaj film "Denial". Radi se o sudskom procesu i čoveku koji je izvrtao činjenice da bi se uklopile u ono u šta on veruje. Poučno je.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=428286#p428286:3nx15g89 je napisao(la):
skj » Mon Jan 16, 2017 11:37 am[/url]":3nx15g89]Prvo da rešimo najnoviju laž - kakvih bre 20% sijalica :)

Drugo, pogledaj film "Denial". Radi se o sudskom procesu i čoveku koji je izvrtao činjenice da bi se uklopile u ono u šta on veruje. Poučno je.

da li ti mozes da das i jednu konkretnu informaciju u pogledu na ovu stvar o kojoj pricamo?
bilo sta?

evo posto si neodoljivo blizak sa FF mozda znas pa nam javis kako ce da rese problem nelegalno obavljanja posla obezbedjenja u naselju?

predsednici skupstina su jos 2015 godine skretali paznju na 1.1.2017. ali su oni govorili da to nije problem. evo danas su otisle u mup prve prijave a uskoro idu i u tuzilastvo zbog zlupotreba, i sta sad?

polovina naselja nema obezbedjenje, odnosno ima neke ljude koji sede dole ali oni nemaju nikakav ugovorni odnos ni direktan ni indirektan sa skupstinama. dakle od pre pola meseca ne vaze ni polise osiguranja prema trecim licima koje ima Sekuritas itd.

http://www.suncokret.org/2017/01/pismo- ... -belville/

Ha-ha: "Zahtevamo..."

Kako bih ti ja lepo službeno odgovorio, samo da sam u prilici...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=428274#p428274:1v2jfdyw je napisao(la):
skj » Mon Jan 16, 2017 10:55 am[/url]":1v2jfdyw]Reče čovek koji je fizički napao zamenjivača sijalica svojevremeno...

Kako u kojoj garazi i kako kad. Standard da jedna petina radi pre nego pocnu da ih menjaju.

Od 2012. nikada nije bilo vise od pola ispravnih. Nikada ni u jednoj garazi. Ni na pet minuta.

Sidji u garazu 3 i pogledaj kako svetli. Nedostaje da zamenimo jos 20 sijalica koje ne rade jer su grla nesipravna ili citava svetiljka nema struje. Ni to niko nije popravljao od kada je naselje napravljeno.

TI ako ima neke druge podatke molim te da ih izneses.

Galama koju pravis sa - lazes, lazes i sl. zaista ovde prdstavlja samo sum.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=428446#p428446:3bs8nfam je napisao(la):
direktor » Tue Jan 17, 2017 1:17 pm[/url]":3bs8nfam]Kakv tip rasvjete je u garazi kod mene su neonke

Pa neonke su majka za ove poslove i dalje.
Jeftine su svega 160dinara za 36W cev od 120cm. (jedna cev je oko 2700 luxa)

Slicna led sijalica od 20W i 1500 luxa kosta bar 1300-1600 dinara, tako da se dobije mnogo manje svetla, za mnogo vise para a usteda je sumnjiva.

LED imaju smisla u situacijama gde se svetla pale povremeno i gde su sijalice obezbedjene.

Jedini šum na ovom forumu je tvoje pisanije izazvano (ko zna kakvim) frustracijama i privatan rat koji vodiš sa FF.
Ja znam da bi ti najviše voleo da drugih mišljenja sem tvog nema ali to na žalost po tebe neće da se desi.
Meni je žao stanara tvog ulaza koji su izloženi tvom maltretiranju i propagandi, razmišljam čak da kupim stan u toj tvojoj zgradi pa da ti se približim :)

Edit: 20% sijalica je notorna neistina, nije mi jasno kako neko ko se, kao, razume u neke tehničke podatke može tako nešto da izjavi. U stvari, sad je ne više od pola... jadno. A hteo da se bije sa momčićem koji je menjao sijalice... (proverivo u G4S, oni ga i prijavili...)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=428454#p428454:18s5txj1 je napisao(la):
skj » Tue Jan 17, 2017 2:12 pm[/url]":18s5txj1]Jedini šum na ovom forumu je tvoje pisanije izazvano (ko zna kakvim) frustracijama i privatan rat koji vodiš sa FF.
Ja znam da bi ti najviše voleo da drugih mišljenja sem tvog nema ali to na žalost po tebe neće da se desi.
Meni je žao stanara tvog ulaza koji su izloženi tvom maltretiranju i propagandi, razmišljam čak da kupim stan u toj tvojoj zgradi pa da ti se približim :)

Ti si u potpunoj zabuni. Ja zelim da cujem i procitam suprotna misljenja. Jedini problem sto niko od vas nikada nije se pojavio ni sa jednim jedinim referentni podatkom. Bilo kojim brojem, dokumentom, bilo cim.

Evo sad imamo poslednji u nizu problema koje nam je napravio FF. Veci deo naselja nema obezbedjenje. I sta sad?

Gde su sad ti tvoji strucnjaci iz FF da nam pomognu?

Inace ja bih voleo da imam jednog kao sto si ti u ulazu da nas sve zabavlja.

Eno ljudi iz Securitasa šetaju non stop po naselju. Šetali su i dok ste vi štekovali pare...
Inače, kako FF vama pravi probleme kad vi nemate nikakav odnos s njima? Šta tebe briga što one budale koji imaju krovni ugovor nemaju obezbedjenje? Zar ih nisi prozivao da nemaju pojma :), eto, nemaju pojma, šta sad?

Budi oprezan šta želiš - možda ti se i ostvari da me dobiješ u ulazu pa da vidimo kako ćeš onda da glumiš siledžiju :) a za zabavu ipak ne brini, tebe je nemoguće nadmašiti, svako malo okineš neku nebulozu...mister 20% :D

I za kraj, "niko od vas", "vi", "imamo", "da nama"... ima naziv za ovo u struci kada se izgubi granica izmedju "ja" i "mi" i "ti" i "vi" alitonije tema za ovaj forum

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=428459#p428459:35ytpe5l je napisao(la):
skj » Tue Jan 17, 2017 2:46 pm[/url]":35ytpe5l]Eno ljudi iz Securitasa šetaju non stop po naselju. Šetali su i dok ste vi štekovali pare...
Inače, kako FF vama pravi probleme kad vi nemate nikakav odnos s njima? Šta tebe briga što one budale koji imaju krovni ugovor nemaju obezbedjenje? Zar ih nisi prozivao da nemaju pojma :), eto, nemaju pojma, šta sad?

Budi oprezan šta želiš - možda ti se i ostvari da me dobiješ u ulazu pa da vidimo kako ćeš onda da glumiš siledžiju :) a za zabavu ipak ne brini, tebe je nemoguće nadmašiti, svako malo okineš neku nebulozu...mister 20% :D

I za kraj, "niko od vas", "vi", "imamo", "da nama"... ima naziv za ovo u struci kada se izgubi granica izmedju "ja" i "mi" i "ti" i "vi" alitonije tema za ovaj forum

Mi imamo odnos sa FF. Oni setaju po MOJOJ imovini. Upravljaju mojom imovinom, sisaju moju travu i peru moje plocice i to bez moje saglasnosti i ne samo moje, nego 2/3 vlasnika nekretnina na parcelama 3 i 4.

Ali posto ti nemas nista u naselju onda ti to i ne razumes.

Znači, ne samo da održavaju imovinu, šišaju travu i peru pločice onih koji su potpisali Krovni ugovor nego i vašu? Koje su to budale... :D
I treba ih prebiti kad pokušaju da zamene sijalice u garaži...

Zasto bi neko odrzavao nesto za sta nije placen osim da pokusa da se dodvori
A mislim da je preostro govoriti i o fizickom napadu vec o verbalnoj raspravi
pa da je doslo do preuvelicavanja od usta do usta
I da kako vem obezbedjenje radi firma bez dozvole tj licence mupa tu ima posla za vise agencija

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=428485#p428485:1i16h5wx je napisao(la):
direktor » Tue Jan 17, 2017 4:46 pm[/url]":1i16h5wx]Zasto bi neko odrzavao nesto za sta nije placen osim da pokusa da se dodvori
A mislim da je preostro govoriti i o fizickom napadu vec o verbalnoj raspravi
pa da je doslo do preuvelicavanja od usta do usta
I da kako vem obezbedjenje radi firma bez dozvole tj licence mupa tu ima posla za vise agencija

Obezbedjenje FF nece raditi osim ako ne izmene zakon.

Luzeri su pre neki dan navodno poslali upit MUP-a da im protumaci clan 20. zakona. Da li mogu ili ne mogu da obavljaju poslove obezbedjenja bez licence, ako angazuju drugu firmu koju tu licencu ima?

Ako je tacno da su taj upit zaista poslali, kako su sami napisali u dopisu skupstini Iris, onda su zaista prevazisli sebe.

To je isto kao kad bi poslao upit ministarstvu pravde da ti rastumaci da li je po KZ sankcionisano ubistvo sa predoumisljajem i ima li tu prostora za izbegavanje odgovornosti :)

Mada ja sam sklon da verujem da je ta prica iz njihovog dopisa samo balon da se stanarima baci pesak u oci i odgodi neizbezno.

Inace , prica o napadu na servisera nije prica koja je poletela od od usta do usta slucajno, nego je namerno iskonstruisana u FF. To je bila njihova faza kada su pokusali sve oponente da diskredituju na svaki nacin. Na tom talasu ideja, postavljena je i cuvena skrivena kamera u saksiju sa cvecem pored velikog stampaca/kopira, gde su snimali moje dolaske u njihove prostorije a verujem da su snimali i druge predsednike i poslovne partnere.

O svemu ovome postoje svedoci i dokazi.

Lud je nas zivot u naselju, zar ne?

Čitajući ovu temu odustao sam od kupovine stana u Belville-u. Ništa mi više nije bilo jasno, ko je u pravu, da li je zgrada u ovom ili onom taboru, itd. Too much za mene.

Pametno kupis u A bloku ili sava adi ili westu 65 novo je novo

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=428585#p428585:27vmemcm je napisao(la):
direktor » Tue Jan 17, 2017 11:15 pm[/url]":27vmemcm]Pametno kupis u A bloku ili sava adi ili westu 65 novo je novo

U A bloku te saceka City Facility koji su jos gora ekipa od FF, a teme i problemi su identicni.

Samo imas koju godinu mira dok ne prodju garancije i dok se ne prodaju svi stanovi. U slucaju A bloka ili savade to ce biti dve godine od zavrsetka poslednje zgrade.

Da rezimiramo za kraj poluvremena, pa ćemo na zimsku pauzu:

dežurnom članu foruma smeta što po kraju šetaju i obezbedjuju imovinu ljudi iz Securitas-a koji jesu sertifikovana firma za to a zato što ih je angažovao FF (ali dčf ipak kaže da su poslali upit ministarstvu za tumačenje zakona o obezbedjenju) na osnovu krovnog ugovora koji dčf nije potpisao ali ga ipak strašno žulja :)
Ne razumem šta je željeno stanje - da se obezbedjenje razbuca, svi koji nisu uz njega pospu pepelom i razbucaju i krovni ugovor, i ff, i svoje skupštine...?
Ili će se postupiti po tumačenju Ministarstva ( a ono je dužno da da tumačenje) a usluga obezbedjenja će biti neprekidna kao i do sada. Kladio bih se da će ovako biti.

Pritom, istom članu foruma ne smeta što nije plaćao ni dinara nikome za uslugu obezbedjenja jun-septembar 2016. a ponajmanje mu smeta što je stanare svog ulaza ostavio bez usluge obezbedjenja u tom periodu. Da podsetim - nije plaćao jer "nije bilo moguće sklopiti ugovor sa G4S ako se svi ulazi na parceli ne slože". Ulazi se složili nisu, a on posle ipak potpisa ugovor (valjda) sa G4S, znači - neko je lagao.

Zaključak - neko vodi privatan rat sa FF (a ranije je s FF sjajno saradjivao, podsećam, FF je na parceli od 2012 a dčf sve to vreme sedi tu di sedi) i u tu svrhu zloupotrebljava ovaj forum, položaj predsednika SS, novac i poverenje svojih stanara. Žao mi je što se član Mijatj više ne oglašava kao "insajder", možda mu je prećeno...

PS - priča o napadu na zamenjivača sijalica je potekla iz G4S, ne iz FF, ljudi iz te firme su bili na licu mesta i sprečili fizički napad tj sukob.
To znam jer sam pričao sa ljudima iz G4S.

Pitanje za upravu foruma - da li je dozvoljeno u potpisu (signaturi) na forumu staviti link ka drugom sajtu? Nešto mislim da nije...

Šta reći...lud je, kako kome :)

E da, ja znam da će sad da usledi frontalna paljba puna laži, gramatičkih i typo grešaka ali na to mi ne pada na pamet da odgovaram.
Razlog mog pisanja je da se ne dopusti da više puta prezentovana laž postane istina. U to ulazi i prilagodjavanje činjenica svojim stavovima (laganje, film Denial, preporučujem)
Smrt fašizmu - sloboda i istina narodu :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=428654#p428654:2eb9633z je napisao(la):
skj » Wed Jan 18, 2017 12:40 pm[/url]":2eb9633z]Da rezimiramo za kraj poluvremena, pa ćemo na zimsku pauzu:

dežurnom članu foruma smeta što po kraju šetaju i obezbedjuju imovinu ljudi iz Securitas-a koji jesu sertifikovana firma za to a zato što ih je angažovao FF (ali dčf ipak kaže da su poslali upit ministarstvu za tumačenje zakona o obezbedjenju) na osnovu krovnog ugovora koji dčf nije potpisao ali ga ipak strašno žulja :)
Ne razumem šta je željeno stanje - da se obezbedjenje razbuca, svi koji nisu uz njega pospu pepelom i razbucaju i krovni ugovor, i ff, i svoje skupštine...?
Ili će se postupiti po tumačenju Ministarstva a usluga obezbedjenja će biti neprekidna kao i do sada. Kladio bih se da će ovako biti.

Pritom, istom članu foruma ne smeta što nije plaćao ni dinara nikome za uslugu obezbedjenja jun-septembar 2016. a ponajmanje mu smeta što je stanare svog ulaza ostavio bez usluge obezbedjenja u tom periodu. Da podsetim - nije plaćao jer "nije bilo moguće sklopiti ugovor sa G4S ko se svi ulazi na parceli ne slože". Ulazi se složili nisu, a on ipak potpisa ugovor (valjda) sa G4S, znači - neko je lagao.

Zaključak - neko vodi privatan rat sa FF (a ranije je s FF sjajno saradjivao, podsećam, FF je na parceli od 2012 a dčf sve to vreme sedi tu di sedi) i u tu svrhu zloupotrebljava ovaj forum.

PS - priča o napadu na zamenjivača sijalica je potekla iz G4S, ne iz FF, ljudi iz te firme su bili na licu mesta i sprečili fizički napad tj sukob.
To znam jer sam pričao sa ljudima iz G4S.

Pitanje za upravu foruma - da li je dozvoljeno u potpisu (signaturi) na forumu staviti link ka drugom sajtu? Nešto mislim da nije...

Šta reći...lud je, kako kome :)

Delovanje First Facility na temu obezbedjenja je PROTIZAKONITO.
Prijava protiv svih umesanih je otisla jucer.
FF je trebao da posalje upite ministarstvu 2013 odnosno 2015 godine o tome sta moze a sta ne moze. Clan 20. koji njima smeta je SRCE tog zakona i dok se on ne promeni oni su u prekrsaju a svi predsednici koji plate tu uslugu su izvrsili krivicno delo.

Mi nismo placali KOMPLETNO obezbedjenje samo dva meseca September i Oktobar.
Mi ni danas ne placamo obezbedjenje u garazi kao sto to ne cine ni ostale skusptine na parcelama 2, 3 i 4. bile u krovnom ili ne. U tim garazama NEMA NIKOGA.
Mi placamo obezbedjenje ZGRADA, nas 8 skupstina na osnovu odluka o tome poslu A NE MOJE VOLJE.

A ja sam postao PSS u maju 2015 a sa FF sam se razisao u pogledima na buducnost moje zgrade samo 3 meseca kasnije. Ljubav nije dugo trajala, taman da shvati sta oni sve rade odnosno ne rade ali masno naplacuju.

Kada sam shvatio da je naselje njihova "kombinacija" a ne mesto za rad, sklonio sam se od njih i zatrazio da se privedu obavezama. I sad smo tu gde smo.

I za kraj, Ko si ti? Imas li ti ime? Znamo li ista o tebi sem da trolujes za FF? Zaposleni si kod njih?

Vrh