Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

MilisaV":nva342ro je napisao(la):
ne bih se složio sa tobom da auto školi treba saglasnost naselja za poligon.

prvo niko ne pita ni stanovnike ostalih blokova na nbgd-u za tako neke radnje tipa gradnje auto salona (blok 45) i slično...

drugo ta ulica je čak i van naseljenog dela bloka i slepa je. i stvarno ne vidim čemu tolika ogorčenost u vezi toga. ja nikad nisam imao problema sa "školarcima". čak i usporavaju saobraćaj u bloku i time doprinose većoj bezbednosti.

treće. stvarno ne znam kako si zamislila da održavanje sami proveravaju sve brave po naselju.

konkretno u mom ulazu kad se brava pokvarila ja sam prijavio u popravili su u roku od sat ili dva. čak su me obavestili na telefon da je popravljena.

a što se krišta tiče. to je odraz njegove lične kulture. samo mi reci da li je belvil dent njegov da znam da tamo više ne idem.

Ako bas hoces, jesam ogorcena, onako malo i u neverici da je sve sto su neki ljudi ovde na forumu predvidjali da se ispunilo. Strasno, ali strasno bih volela da vidim na osnovu cega je vlasnik Mimisa uknjzio svojih 50 kvadrata, jer zatvoreni deo lokala nije vise od 20 tak. Ako prodaje, uknjizeno je. Ima neki papir da mu je neko ovde nesto dao, taj ostatak do 50 kvadrata. Ko se potpisao na taj papir? To moze da bude ili Belvil ili Savet naselja. Onda, i za Lavinu. Onda i za poligon za voznju. I da te ispravim, to je itekako belvil naselje, lepo smo uoviceni stazom oko bloka. Ako je upleten Savet naselja, on ima nasa ovlascenja, onda je to kriminal, zloupotreba ovlascenja. Jer je to naplatio. Ako je Belvil upotrebio ta ovlascenja, isto. Razumes? Ne smeta meni sto neko nesto radi u ovom naselju, vec sto postoji verovatnoca da taj neko uzima novac za davanje na koriscenje nasih povrsina za snimanje ili vec sta, a nama koji placamo da to bude izgledom tako da oni zele da snimaju reklame bas tu, nama nista. Ovaj blok je prostran i ja sam stekla utisak da nastoji kako ko moze da strpne koji dinar na ime njega.

Belvil Dent nije koliko znam njegov.

Ne znam zasto ti je toliko velika stvar ovo oko ulaznih brava. Tvrdim da su to oni iz ECHarisa radili.
I ne znam zasto pristojan svet uvek ima muku da za svoj novac trazi odgovarajuci kvalitet usluge. Treba da se osetimo zadovoljni uslugom za koju posteno placamo. Treba li da sazaljevam higijenicarke, zato sto sedam dana sigurno nisu ulazile u ulaz? Jer ponekad to prodje, ali kada neko ostavi onakve otiske kakve su na slici koju sam ovde postavila, onda to ne moze da prodje, vidi se. Ili, porazbijane plocice svud oko zgrade Iris, rupe zjape vec mesecima...rekli samo da dodje prolece pa cemo onda....ma nista. Jel ono elitno naselje? Ko to treba da uradi? Valjda First facility....ali ne radi. Pa ljudi duzni ste nesto i da radite pobogu ....

I jos nesto. Ja znam da je svako ko je recimo imao nameru da prepravi tavan u stan ili dogradi nesto....morao je da trazi saglasnost stanara i pritom da IH OBESTETI.
DA OBESTETI STANARE.
Ko je ovde obestecen, ja ne znam...

Sister":2yqwfzs8 je napisao(la):
Jel ono elitno naselje?

Tu je sustina problema oko koga se sve vreme nerviras uzalud.

Belville ni po lokaciji, ni po gradnji ne odudara od ostalih prosecnih stanova u Beogradu, npr. Blokova. Karakteristika elitnog naselja bilo gde u svetu je pre svega da u njemu zivi sto manji broj ljudi na sto vecoj povrsini. Ti zivis u oblakoderima kakvi su se gradili i 80.-tih godina. Vase naselje je potpuno isto kao npr. blok 62. samo u novijem izdanju.

Naravno da treba da se boris da sto duze ostane lepo uredjeno, pristojno, cisto. Ali da ne bi sebe previse opterecivala glupostima shvati da u takvom naselju ne zive elitni ljudi. Cena je sada malo visa nego u blokovima, polovni stanovi koji su se pojavili u prodaji vise nece dostizati neku nadprosecnu cenu. Ti sada u naselju dobijas radnicku klasu koja se dvoumi izmedju Stepe i Belvilla jer sada mogu da priuste tu cenovnu razliku. U elitnom naselju zivi elita, a elita ne zivi u tolikim zgradama.

Neko je od jednog klasicnog blokovskog naselja izvukao astronomske pare jer je napravio super marketing u doba kad se narod zaduzivao preko svake mere i trosio novac kao da pada sa neba. To se zavrsilo, prosla faza. Drustvo upada u jezivu krizu i ti ne mozes jedan toliki blok zgrada izdvojiti kao da zivi na nekoj drugoj planeti. Razlikujete se samo po tome sto vam je neko uvalio astronomsko odrzavanje i zato vam je koliko toliko cisto. Dok to traje, tako ce i biti, a naravno da uvek ima Baja koji ce neke pare da izvlaci i muti, i kod vas i kod drugih. I prosirenja na osnovu mita drugima, i uzurpacije prostorija, pa ljudi se i u Blokovima godinama tuze oko istih stvari.

Samo zelim da ti kazem da se ne nerviras suvise, nece ti vredeti, samo ces sebe vremenom unistavati jer jos zivis u Miskovicevoj reklami. Bori se koliko mozes ali nemoj da izgubis pamet i shvati da ipak zivis u Srbiji. Nikakav okvirni trotoar naselja nece te odvojiti od okoline.

NE mogu a da u ovom trenutku ne prisetim na nacin, na koji su ljudima "poturena" specijalna punomocja, evo i dela mejla a zatim cu da ponovo postavim i samo punomocje:

Kompanija Blok 67 associates kao vaš partner će Vam pomoći i prilikom formiranja Skupština stanara. Vaše je samo da na dan primopredaje donesete overeno Specijalno punomoćje kojim ćete ovlastiti naš pravni tim da u vaše ime i za vaš račun uspešno formiramo Skupštinu stanara i donesemo sve neophodne odluke, kako bi naselje uspešno funkcionisalo.

Pored gore navedenih dokumenata biće vam uručen i “Vodič za useljenje”, koji obuhvata štampanu formu brošure sa svim korisnim informacijama o samom naselju, kao i okruženju, uz poseban akcenat na brigu o naselju.

Sa željom da vam useljenje učinimo još srećnijim momentom obezbedili smo mnoge pogodnosti koje će biti predstavljene u okviru vodiča za useljenje. Ovde ćete naći i informacije o specijalnoj ponudi za opremanje Vašeg stana, koju smo obezbedili u saradnji sa proizvođačima nameštaja, bele tehnike i druge opreme, podnih obloga, kuhinja, računarske opreme, kao i jedinstvenim sistemom osiguranja vaše nepokretnosti.

U prilogu maila dostavljamo Vam:

o Specijalno punomoćje koje je potrebno odštampati u 3 primerka, overiti ih u sudu ili opštini i dostaviti ih prodavcu na dan primopredaje. Najljubaznije Vas molimo da na primopredaju donesete ovu dokumentaciju kako bi uspešno izvršili primopredaju Vaše nepokretnosti.

o Popunjeni upitnik

nikola011":2awynmke je napisao(la):
Sister":2awynmke je napisao(la):
Jel ono elitno naselje?

Tu je sustina problema oko koga se sve vreme nerviras uzalud.

Belville ni po lokaciji, ni po gradnji ne odudara od ostalih prosecnih stanova u Beogradu, npr. Blokova. Karakteristika elitnog naselja bilo gde u svetu je pre svega da u njemu zivi sto manji broj ljudi na sto vecoj povrsini. Ti zivis u oblakoderima kakvi su se gradili i 80.-tih godina. Vase naselje je potpuno isto kao npr. blok 62. samo u novijem izdanju.

Naravno da treba da se boris da sto duze ostane lepo uredjeno, pristojno, cisto. Ali da ne bi sebe previse opterecivala glupostima shvati da u takvom naselju ne zive elitni ljudi. Cena je sada malo visa nego u blokovima, polovni stanovi koji su se pojavili u prodaji vise nece dostizati neku nadprosecnu cenu. Ti sada u naselju dobijas radnicku klasu koja se dvoumi izmedju Stepe i Belvilla jer sada mogu da priuste tu cenovnu razliku. U elitnom naselju zivi elita, a elita ne zivi u tolikim zgradama.

Neko je od jednog klasicnog blokovskog naselja izvukao astronomske pare jer je napravio super marketing u doba kad se narod zaduzivao preko svake mere i trosio novac kao da pada sa neba. To se zavrsilo, prosla faza. Drustvo upada u jezivu krizu i ti ne mozes jedan toliki blok zgrada izdvojiti kao da zivi na nekoj drugoj planeti. Razlikujete se samo po tome sto vam je neko uvalio astronomsko odrzavanje i zato vam je koliko toliko cisto. Dok to traje, tako ce i biti, a naravno da uvek ima Baja koji ce neke pare da izvlaci i muti, i kod vas i kod drugih. I prosirenja na osnovu mita drugima, i uzurpacije prostorija, pa ljudi se i u Blokovima godinama tuze oko istih stvari.

Samo zelim da ti kazem da se ne nerviras suvise, nece ti vredeti, samo ces sebe vremenom unistavati jer jos zivis u Miskovicevoj reklami. Bori se koliko mozes ali nemoj da izgubis pamet i shvati da ipak zivis u Srbiji. Nikakav okvirni trotoar naselja nece te odvojiti od okoline.

izraz elitno sam upotrebila iskljucivo zato sto je samo naselje tako reklamirano....ovo naselje je to sto jeste, a to je ipak mnogo vise od drugih blokovskih naselja kako ti to kazes. nije da mi je stalo da se to naglasava, bas me briga sta ce ko reci. realno, mnogo je bolje i neuporedivo je prijatnije ziveti u belvilu nego i u jednom nbg naselju, a i bg, izuzev zaista ekskluzivnih cetvrti, ili delova cetvrti. belvil je vec odvojen od okoline, svojim polozajem, ne granici se ni sa jednim naseljem.... ne borim se uopste niti imam nameru ni potrebu da se borim, za mene vazi ono hocu platim, necu platim, i to je dovoljno....i ne nerviram se ni malo, moglo bi se reci da se dobro zabavljam. hvala na brizi za moje zdravlje.

S P E C I J A L N O P U N O M O Ć J E

Ovlašćujem advokate DRAGOLjUBA ĐORĐEVIĆA, ALEKSANDRA POPOVIĆA, ŽIVOJINA STEFANOVIĆA i VLADIMIRA PANTELIĆA iz Beograda, Resavska br. 21/5 da me mogu zastupati na sednici (konstitutivne) Skupštine stanara zgrade u Ulici Đorđa Stanojevića br. XXX u Beogradu u naselju „Belville“ - Blok 67, i preduzimati radnje neophodne za održavanje konstitutivne sednice Skupštine stanara.

Imenovani su ovlašćeni u moje ime i za moj račun, da glasaju:

1. za predloženog kandidata za predsednika Skupštine stanara XXXXXXXXXXX, koji će nakon sednice (konstitutivne) Skupštine stanara zastupati interese svih vlasnika stanova u zgradi u Ulici Đorđa Stanojevića br.XXXX u naselju „Belville“, kao i za predloženog zamenika predsednika i blagajnika,
2. za predloženo privredno društvo koje će se baviti menadžmentom naselja (čišćenje, održavanje zelenila, tehničko održavanje, obezbeđenje, administrativni, finansijski i pravni poslovi),
3. za predloženo privredno društvo koje će se baviti pružanjem telekomunikacionih usluga (high speed internet, telefonski servisi, IPTV)
4. za predloženo privredno društvo koje će se baviti pružanjem kablovskih usluga (kablovska televizija, HD kanali, kablovski internet, kamere u ulazima)
5. o predlozima za investiciono održavanje, adaptaciju i rekonstrukciju stambenog i poslovnog prostora u kompleksu “Belville”,

i da po potrebi potpišu zapisnik sa Osnivačke skupštine.

U slučaju sprečenosti imenovane advokate mogu zameniti advokatski pripravnici Marija Mužević, Jovana Đorđević i Vladimir Popović.

Ovo punomoćje važi do otkaza ili opoziva.

Vlastodavac,
U Beogradu,

@ Cobretti

To je ta fenomenalna reklama o kojoj sam i govorio. Kao u TopShop-u. Prodaja proizvoda losijeg kvaliteta po velikim cenama. U njima je sve specijalno, od nozica, dodataka, funkcija,...

Stavka 5. ti je ta specijalna caka koja te navukla da pomislis da se pitas za nesto. Lepo su napisali "o predlozima", znaci dao si jedno besmisleno i prazno punomocje po toj tacki, jer tebe niko ne pita, a ni tvog punomocnika sta ce da radi sa svojim zemljistem koje nije tvoje vlasnistvo ili suvlasnistvo ni po kom osnovu.

@Sister

E ako je zbog zabave, onda je to nesto drugo, pomislio sam da su u Belvillu ljudi stvarno toliko ustogljeni da covek ovde ne bi smeo ni slucajno da se nasali na njihov racun, kao sto sam hteo sa onom vescu da ce zenske da vam izbuse stazu :kk:
Onda ti drzim fige i tamo im ... sve po spisku ko te nervira!

ta tacka 5.....ma da mi je samo da vidim neki papir, potpis na ugovorima, sve bi bilo jasno.
ako ne ranije, a ono za dve godine, dobice pravi odgovor. dotle, nek se snalaze.

nikola011":oi6z9zu9 je napisao(la):
@ Cobretti

Stavka 5. ti je ta specijalna caka koja te navukla da pomislis da se pitas za nesto. Lepo su napisali "o predlozima", znaci dao si jedno besmisleno i prazno punomocje po toj tacki, jer tebe niko ne pita, a ni tvog punomocnika sta ce da radi sa svojim zemljistem koje nije tvoje vlasnistvo ili suvlasnistvo ni po kom osnovu.

Podsetnik: "5. o predlozima za investiciono održavanje, adaptaciju i rekonstrukciju stambenog i poslovnog prostora u kompleksu “Belville”,"

Rekao bih da je ovo upravo problematična stavka - dakle reč predlog nisam doživeo kao nešto što bi došlo od strane stanara, već upravo za potrebe muljanja.

Ako se dobro sećam, nisam ni hteo da potpišem Punomoćje sa tom stavkom prisutnom.
Mislim da na kraju nikakvo Punomoćje nisam ni napisao, verovatno su ih dovoljno prikupili dotle.

Punomoćje kao što piše može biti opozvano, ko sa istim ima problem neka ga opozove, zar ne?

U svakom slučaju, ono što je sada aktuelno je zapravo za šta je sve zadužen ili nije zadužen First Facility i okupljene kompanije.

Kako da neko ima problem sa tim, kad i ne zna za sta se koristi njegovo punomocje?
Na njemu jasno pise da sluzi za inicijalno formiranje skupstine.

A sad ja vidjam na oglasnoj tabli, da se razni ugovori sklapaju uz prisustvo 13 stanova i vlasnika lokala, a da se ostatak nadomesti, na konto nekih "punomocja"....

Sister":3cetka2e je napisao(la):
Strasno, ali strasno bih volela da vidim na osnovu cega je vlasnik Mimisa uknjzio svojih 50 kvadrata, jer zatvoreni deo lokala nije vise od 20 tak. Ako prodaje, uknjizeno je. Ima neki papir da mu je neko ovde nesto dao, taj ostatak do 50 kvadrata. Ko se potpisao na taj papir? To moze da bude ili Belvil ili Savet naselja.

Pitanje je koji je status ograđenog ukradenog dela. To što ga je oglasio ne mora da znači da je uknjiženo.
Opet, cena je potpuno suluda za polovinu navedene kvadrature (ono što zaista jeste lokal)...

Čudi me da se niko iz tog ulaza Šeboja ne javi i ne pojasni koji je status Mimisa - je li možda sa skupštinom stanara tog ulaza napravljen neki dogovor o "dodeli" prolaza Mimisu?

Cobretti":2wlyay4i je napisao(la):
Kako da neko ima problem sa tim, kad i ne zna za sta se koristi njegovo punomocje?
Na njemu jasno pise da sluzi za inicijalno formiranje skupstine.

A sad ja vidjam na oglasnoj tabli, da se razni ugovori sklapaju uz prisustvo 13 stanova i vlasnika lokala, a da se ostatak nadomesti, na konto nekih "punomocja"....

ocigledno je da smo opet ta punomocja dali blanko. i sto se toga tice, sve bi bilo jasnije kada bismo imali priliku da vidimo dozvolu za te baste. bar jednu. onda bismo za sigurno znali da li su nasa punomocja zloupotrebljena. ali, izgleda da ljudi smatraju da je mudrije cutati, mozda se i plase.....

Cobretti":352w8qnn je napisao(la):
S P E C I J A L N O P U N O M O Ć J E

Ovo je nesto najdebilnije sto sam u zivotu video da neko moze da potpise. Dajes punomocje grupi ljudi koja ce sve odluke vezane za tvoj zivot u naselju donositi umesto tebe, a ti samo sedi kuci i placaj sta ti kazu.
Sta npr. neki kablovski operater postane povoljniji i 50% stanara odluci da predje na taj drugi sistem. Shvatas li da to ne mozes jer si odlucio da ti drugi kaze sta ce da bude i placaces koliko kaze, a ta grupa ce dobiti masnu proviziju.

Ja prosto ne mogu da verujem sta ste potpisali. Hajde da razumem da su neka pravna posla u pitanju, dogovorili ste se za neki projekat pa vam trebaju strucnjaci da ga odrade umesto vas. Ali da nekog ovlastis iskljucivo da glasa umesto tebe, pa to je debilno.

Da li vi shvatate da oni sa ovim mogu da dozvole drugima i prosirenja stanova, i nadogradnje, i saglasnost mozda da se odricete neceg sto vam pripada. Ovo samo pokazuje koliko je drustvo postalo pasivno u svemu i koliko ga nista ne interesuje. Sister, postaraj se da svi raskinu ova glupa punomocja, ili bar trazite da vidite sta su sve ispotpisivali umesto vas. Mozda ste se obavezali, npr. na jednog kablovskog operatera dozivotno.

Sutra taj isti punomocnik moze doneti odluku da ne smes da piskis posle ponoci da ne bi pustao vodu, a sudski ispada da si ti ustvari glasao za tu odluku, katastrofa!!!

A dovoljno im je samo da imaju 50% + 1 potpisa od stanara.

Ma nije tako, ovde se prica pausalno i povrsno. To je bilo specijalno punomocje za formiranje skupstina stanara u cilju potpisivanja ugovora o odrzavanju i to u onoj prvoj turi pre 2 godine.

Sada se tehnicki nista ne razlikuje od drugih zgrada po pitanju kucnih saveta, jer to regulise zakon.

Ne moze niko da zagradjuje hodnike i slicno, bez saglasnosti vecine stanara ili mimo zakonom definisane procedure. Postoji zakonska regulativa koja je iznad odluka koje moze da donese tamo neki savet (bilo kucni bilo naselja). Po tvom tumacenju, sada bi sa tim punomocjima mogli da umesto trim staze dignu jos jednu zgradu ili promene kucni red. Ne mogu - ne da zakon. Bas zato i dalje je komunalna inspekcija nadlezna za razno-razne terase od najlona koje su podignute po naselju i tu ne pomaze punomocje, jer je u pitanju javna povrsina.

Sve ove stvari tipa Mimis, Lavina itd su odobrene u vreme kada je B67 imao vecinu stanova i ocigledno su im oni kao vlasnici 50%+ stanova ili stambenog prostora to odobravali samo da bi kupovali lokale. Ima tu svega od spajanja vise garaza sa lokalima; pravljenja ostava u garaznom prostoru; preuredjenja zajednickih povrsina itd... Cudi me samo kako nisu podrume smuljali dok su imali vecinu...

U idealnom svetu trebalo bi da bude tako da sve sto je u zajednickim prostorijama moze da se menja uz saglasnost stanara (i uz postovanje zakona), a sto je na javnim povrsinama nadlezne su razne gradske sluzbe.

Famozni savet naselja ima nadleznosti koje na njega prenesu kucni saveti. I dalje, ako se kucni savet pojedinacne zgrade odluci moze da dozvoli npr. svetlecu reklamu na krovu zgrade ili promenu kablovskog operatera, kao i u svakoj drugoj zgradi.

Slika od pre par dana.

Jasno je da su 51, posto kvadrature stanova i lokala, ostvarili pomocu punomocja. Kog punomocja?
Prisutno je 17 vlasnika, od 107 vlasnika.

Ako uocimo da je skoro sve od velikih stanova neprodato, a veliki stanovi nose oko 20 posto kvadrature.
Jasno je da oni potpisuju ugovore, sa manje od 15 posto kvadrature....

Realno im je zafalilo 50 punomocja, da se ugovori potpisu, tako da je stvar ipak moguce organizovana, a ne sporadicna.
Obilato se upotrebljavaju neka punomocja, ja se secam samo onih koja su uzeta pod pritiskom tokom primopredaje kljuceva. Na koja sam ja jos tada upozoravao na ovom istom forumu.

Voleo bih da me neko razuveri, ali sa konkretnim cinjenicama i informacijama.

Erysimum Cheiri":30jipmu5 je napisao(la):
Ma nije tako, ovde se prica pausalno i povrsno. To je bilo specijalno punomocje za formiranje skupstina stanara u cilju potpisivanja ugovora o odrzavanju i to u onoj prvoj turi pre 2 godine.

Cobretti":30jipmu5 je napisao(la):
.....
5. o predlozima za investiciono održavanje, adaptaciju i rekonstrukciju stambenog i poslovnog prostora u kompleksu “Belville”
.....
Ovo punomoćje važi do otkaza ili opoziva.

@Erysimum Cheiri

Ako ja kao komsija zelim da se prosirim na hodnik, stazu, krov, nebitno, ja dajem predlog stanarima za tako nesto. Ako mi vecina odobri, ja to mogu da radim. Po tacki 5. stanar je dao punomocje timu advokata da umesto njega, i na njegov racun glasa o takvom predlogu, zar ne?
Kako vidim, punomocje nije ograniceno vremenski, nego do opoziva.
Oni trenutno samo sa ovom tackom 5 mogu sve u tvoje ime da promene. Mislim na sve one stvari za koje bi tebe neko morao da pita, prosirenje, nadogradnja, baste, reklame i sl. i na nacin na koji je punomocje napisano, sve je zakonski regularno.

A na slici se vidi kako je naivno sakupljena vecina, taman kao u Narodnoj skupstini preko Bodruma :laugh:

Erysimum Cheiri":3ua1f2bs je napisao(la):

Sada se tehnicki nista ne razlikuje od drugih zgrada po pitanju kucnih saveta, jer to regulise zakon.

Ne moze niko da zagradjuje hodnike i slicno, bez saglasnosti vecine stanara ili mimo zakonom definisane procedure. Postoji zakonska regulativa koja je iznad odluka koje moze da donese tamo neki savet (bilo kucni bilo naselja). Po tvom tumacenju, sada bi sa tim punomocjima mogli da umesto trim staze dignu jos jednu zgradu ili promene kucni red. Ne mogu - ne da zakon. Bas zato i dalje je komunalna inspekcija nadlezna za razno-razne terase od najlona koje su podignute po naselju i tu ne pomaze punomocje, jer je u pitanju javna povrsina.

Sve ove stvari tipa Mimis, Lavina itd su odobrene u vreme kada je B67 imao vecinu stanova i ocigledno su im oni kao vlasnici 50%+ stanova ili stambenog prostora to odobravali samo da bi kupovali lokale. Ima tu svega od spajanja vise garaza sa lokalima; pravljenja ostava u garaznom prostoru; preuredjenja zajednickih povrsina itd... Cudi me samo kako nisu podrume smuljali dok su imali vecinu...

U idealnom svetu trebalo bi da bude tako da sve sto je u zajednickim prostorijama moze da se menja uz saglasnost stanara (i uz postovanje zakona), a sto je na javnim povrsinama nadlezne su razne gradske sluzbe.

Famozni savet naselja ima nadleznosti koje na njega prenesu kucni saveti. I dalje, ako se kucni savet pojedinacne zgrade odluci moze da dozvoli npr. svetlecu reklamu na krovu zgrade ili promenu kablovskog operatera, kao i u svakoj drugoj zgradi.

Ali, stvar i jeste u tome da smo mi opet i ove godine kada smo birali te firme potpisivali za punomocja!!! Koliko se secam receno je punomocje da mogu da prenesu nas glas za tog i tog.....u sustini to je opet punomocje da Savet naselja umesto nas potpise Ugovor sa tim firmama. Da li postoje i one druge tacke u njemu, kao kod prvog punomocja? Ne mogu da verujem da sam dala svoj potpis za punomocje koga nisam videla! Postoji li u njemu opet famozna tacka 5?

Znate sta, ja cu danas poslati svom predsedniku ks mejl u kome cu ga zamoliti da mi prosledi punomocje da vidim cilj, svrhu za koju sam ga dala. Ako ga ne dobijem, obavesticu ga da povlacim svoj potpis, isto ako je punomocje dato za bilo koji dodatni cilj izuzev za to sklapanje ugovora, povuci cu ga. Nece to imati nekog efekta, ali eto, imam pravo na to.

I jos nesto. Iz onih papira koje je Cobreti ovde postavio, pa njima uopste i ne treba prisustvo ijednog stanara, jer lepo se kaze: u prisustvu 17 stanara ili njihovih opunomocenika. Upravo tako su i davali te baste...

A kada se vidi onih 170.000 evra u oglasu, jasno je zasto su ljudi pasivni i ne ceprkaju i ne pritiskaju nikoga, jasno je zasto se plase. Mislim na stanare ulaza i zgrada u kojima se nalaze, i jedan i drugi.

Cek ti da bi dala punomocje, moras da ga licno overis u sudu ili opstini, i moras ti da budes svakako prisutna.
Ja ne znam da su davana jos neka punomocja, sem inicijalnih?

BTW, samo da ti bude jasnije, na mom papiru, bilo je 17 zivih ljudi, a 50ak su kompenzovali, na konto nekog punomocja...

naravno da svi znamo kako izgleda punomocje, precizno upisan cilj ili svrha, odnosno za sta se daje punomocje i naravno da mora da bude overeno u sudu.

definitivno smo dali potpise, i predsednik naseg ks je rekao da su to potpisi za punomocje ....nije precizirao, a mozda mu i samom bas nije bilo jasno. ovaj drugi put su konstituisane skupstine stanara i nema nijedan razlog za bilo kakva punomocja.

poslala sam mejl Savetu naselja da mi proslede skenirano to novo punomocje, i ako je u njemu bilo sta osim za potpisivanje ugovora sa firmama za odrzavanje, obavestila sam ih da cu povuci svoj potpis.

na kraju, videcemo. mozda nas je nas predsednik ks dezinformisao, mozda su to bili jednostavno potpisi za preporuku Saveta naselja u vezi firmi za odrzavanje i nista vise. mozda nisu bili potpisi za bilo kakvo novo punomocje.

Svejedno ostaje zaista veliko pitanje za sta je sve korisceno ono prvo punomocje, konkretno da li je korisceno za davanje dozvole za pripajanje letnjih basti.

..ne mogu da verujem sta citam, teorije zavere, poziv na neplacanje odrzavanja, lazi prevare...
Ljudi , ovde vecina od vas nigde ne nudi resenje problema , nego je deo problema.
Alo, vremena su takva da svako mora bar malo da se aktivira, prijavi bravu, sijalicu i sl.
Kako resiti probleme, probajte preko svog predsednika skupstine stanara, organizujte sednicu inicirajte resenja.
Sister je puna, puna i prepuna teksta , ne mogu sve ni da procitam a s druge strane jednom, slovima JEDNOM je bila na sednici skupstine stanara.
Tipicno srpski, za sve nam je neko drugi kriv i svi su protiv nas mi sedimo i kukamo.

Smesno i neprimereno vremenu u kome zivimo.

ja nikoga ne pozivam ni na sta, samo iznosim svoje misljenje....i tacno, iznosim ga previse. ali nije tacno da ne preduzimam nista, pokusavam da komuniciram sa Savetom naselja, da saznam odgovore na neka pitanja.... i prenesem te odgovore ovde na forum. posto se slika otprilike skockala mislim da znam sta se i kako desilo. i opet da ponovim, ako ne pre, a ono za dve godine cu kao svaki stanar reci sta mislim o ovakvom koceptu odrzavanja. nisam ja ta koja treba i moze da pokrece bilo sta. i zaista mislim da sam dovoljno zamarala ljude ovim problemom, nema sta vise.

Sister":3upvzeaj je napisao(la):
ja nikoga ne pozivam ni na sta, samo iznosim svoje misljenje....i tacno, iznosim ga previse. ali nije tacno da ne preduzimam nista, pokusavam da komuniciram sa Savetom naselja, da saznam odgovore na neka pitanja.... i prenesem te odgovore ovde na forum. posto se slika otprilike skockala mislim da znam sta se i kako desilo. i opet da ponovim, ako ne pre, a ono za dve godine cu kao svaki stanar reci sta mislim o ovakvom koceptu odrzavanja. nisam ja ta koja treba i moze da pokrece bilo sta. i zaista mislim da sam dovoljno zamarala ljude ovim problemom, nema sta vise.
Eto vidis opet slicno , za dve godine ces reci sta mislis o ovom konceptu odrzavanja.
ALi meni i dalje nije jasno kakav ti koncept PREDLAZES i sta bi resilo velike probleme sa kojim se ti suocavas i koje vidis na sve strane.
Zasto nisi ti ta koja treba da pokrece bilo sta? Pa koliko vidim vrlo si aktivna na netu i predlazem ti da i u realnom zivotu budes takodje, prijavis bravu, sijalicu pozoves parking servis, pokupis papirice oko korpe u ulazu itd. Sto da ne....

Arwen Undómiel":l5ruor0e je napisao(la):
Sister":l5ruor0e je napisao(la):
Eto vidis opet slicno , za dve godine ces reci sta mislis o ovom konceptu odrzavanja.
ALi meni i dalje nije jasno kakav ti koncept PREDLAZES i sta bi resilo velike probleme sa kojim se ti suocavas i koje vidis na sve strane.Zasto nisi ti ta koja treba da pokrece bilo sta? Pa koliko vidim vrlo si aktivna na netu i predlazem ti da i u realnom zivotu budes takodje, prijavis bravu, sijalicu pozoves parking servis, pokupis papirice oko korpe u ulazu itd. Sto da ne....

ako samo ja vidim te probleme na sve strane i ako se samo ja suocavam sa tim problemima, onda ti problemi i ne postoje.
istina, samo nas ukupno troje vide u ovom odrzavanju neki problem. ostali su ok ili prihvataju da je stanje normalno, kao i svuda.....
nisi uocio moje predloge, jer nisi ni procitao gomilu teksta...taman posla da ponavljam jos jednom.

Sister":3507bcyr je napisao(la):
Arwen Undómiel":3507bcyr je napisao(la):
Sister":3507bcyr je napisao(la):
ALi meni i dalje nije jasno kakav ti koncept PREDLAZES i sta bi resilo velike probleme sa kojim se ti suocavas i koje vidis na sve strane.Zasto nisi ti ta koja treba da pokrece bilo sta? Pa koliko vidim vrlo si aktivna na netu i predlazem ti da i u realnom zivotu budes takodje, prijavis bravu, sijalicu pozoves parking servis, pokupis papirice oko korpe u ulazu itd. Sto da ne....

ako samo ja vidim te probleme na sve strane i ako se samo ja suocavam sa tim problemima, onda ti problemi i ne postoje.
istina, samo nas ukupno troje vide u ovom odrzavanju neki problem. ostali su ok ili prihvataju da je stanje normalno, kao i svuda.....
nisi uocio moje predloge, jer nisi ni procitao gomilu teksta...taman posla da ponavljam jos jednom.

Ne kazem da problema nema, vec ne vidim tvoje predloge.
Mozda si ih i dala ali brate , dobro rece, gomila teksta pa ja ne vidoh taj deo ali taman posla da ponavljas jos jednom.

Ps Da si citala Tolkina znala bi da sam ja zenskog roda....

Vrh