Dzangrizavi":3ugnptnm je napisao(la):
Nije mi bas najjasnije tvoje insistiranje na nepostojećem zagađenju koje dolazi od toplane?
Koliko vidim ti živiš u Bloku 45. Veća je šansa da se razboliš u bilo kom liftu ili da te pogodi zalutali metak lokalnih bandi u Bloku 45 nego da sedneš na vrh dimnjaka toplane.
Inače, dimnjak toplane je projektovan na takvoj visini baš da ne bi postojala mogućnost zagađenja na nivou životne visine - pa čak i 12. sprat.
Tako je. Dva dimnjaka za kotlove na gas jesu, dimnjaci kotlova na mazut, koji su još iz doba elektrane nisu, nego su nasleđeni iz tog perioda kad ni jednog bloka u okolini nije bilo ni u najavi, a Belvillea pogotovu. Kada krene na mazut, smrdi u krugu od bar kilometar, a dal vama, dal na drugi stranu zavisi od pre svega vetra i vazdušnog pritiska.
Što se lokalnih bandi tiče, evo upravo sam došao od šnajdera, ušio mi rupu od metka na farmerkama. Srećom nosim cvikcangle pa sam izvadio zrno iz veštačke noge.
Dzangrizavi":3ugnptnm je napisao(la):
Zapravo ne znam ni što se ti sekiraš što nas "zagađuje" toplana kad ne živiš ovde. Ako si toliko zabrinut za građane koji žive ovde, budi konkretan pa pozovi Ministarstvo za zaštitu životne sredine da izmere zagađenost.
Bez obzira na sarkazam u tvom postu... možemo i ti i ja da zovemo i njih i GZZZ, teško da će izaći na teren zbog toga. Veruj mi prvi sam koji bi voleo da vidi rezultate merenja na NBG, ne samo od toplane.
Sekiram se, jer i toplana i ostali zagađuju i tebe i mene.
MilisaV":3ugnptnm je napisao(la):
Nije mi jasno kako niko ne pominje zagađenje u bloku 70a koji je odma do toplane, a nama ovde kao katastrofa. ma nije nego..........
Blok 70a ima isti problem, plus užasnu buku, u redu zgrada ka Toplani.
MilisaV":3ugnptnm je napisao(la):
i ta "slatka priča" o "stilu života" je u stvari jedna od najboljih stvari u ovom bloku. ali glupo je to da se priča ljudima koji ne primećuju kaljuge, travu do pojasa, đubre, grafite. verovatno misle da je to deo "urbanog života".
Sve je to super i smatram da je to lepo zamišljeno, ali da će teško da funcioniše u okruženju kakvo je naše i sa ljudima kakvi su naši. Šta će biti kad isteknu ugovori, kada polako neke od komšija počnu da se prave pametne i prestanu da plaćaju, ili održavač počne da "hvata krivine". Ili neko počne da širi lokal (uostalom vidim da nažalost već imate takav slučaj) ili se dosele neki novi, sa drugačijim navikama i percepcijom života u gradu pa npr. izbije prozor na fasadi. Đubre, trava do pojasa, i grafiti u blokovima koje pominješ su upravo posledica toga, mentaliteta ljudi ovde iz koga proizađe neodržavanje, a ne starog i novog naselja i bojim se da vas neće zaobići. Ne zato što to želim, gluposti, već što je prilično realno. I tamo u blokovima je neko početkom 70-ih smislio mnogo lepih stvari (i terene i zelenilo i drveće...) koje nisu uspele da se održe. Jeftinog marketinga nije falilo ni tada, zvalo se ono život u "Naselju Sunca" ili "stil života u Belvilleu" samo su nijanse vezane za vreme u kom su smišljeni slogani i načinima na koje se onda plaćao stan i ovim danas.
Aman, nemam ja ništa protiv vas koji tamo živite. Fala Bogu, rešili ste jedan problem u životu. Čak ni protiv onih koji su to naselje napravili na mestu na kom je. Rekoh ranije, čak sam i sam išao da vidim i da se interesujem. Imam protiv onih koji su ga prodavali kao ne znam šta, a vrlo brzo se neće razlikovati od ostalih blokova u okolini.