midlle blocker":1cslsls3 je napisao(la):
Da, kada uđeš u prosečnu zgradu u bloku 45 prosto da se oduševiš, sačeka te miris kupusa iz podruma, išvrljane bele pločice kao u javnom toaletu, nalepljeni oglasi i reklame,a kada uđeš u lift čitaš vulgarne poruke i ako si verujući čovek, moliš Boga da se ne zaglaviš.
Nemam ništa protiv bloka 45, lep je kraj za šetnju, živeo sam tu u blizini u jednom lepšem delu blokova u relativno novijoj zdradi skoro 15 godina (pa zato ovo i pišem i dobro poznajem blokove), ali ta količina malicioznosti je očigledno posledica zavisti ili možda viška vremena.
Ljudi koji ne žive ovde upravo se upinju iz pethih žila da dokažu da je kupovina stana u Belvilu promašaj. Pa šta i da jeste, šta koga briga za novac ljudi koji su kupili stanove ovde. Zašto se ne prinete za investicije koji su neki drugi ljudi imali u 2000eur po kvm za stanove u Paviljonima, 1.900 na Voždovcu ili 1.800 na Vidikovcu? Predlažem da se otvori neki novi topic za jadikovke i nad tim ljudima.
Pa i ovde su se 2008. stanovi oglašavali na 2000 e/m2. Ne vidim u čemu je razlika između vas koji ste 2008. kupili Belvil na kredit i stotina hiljada ostalih
koji su te iste godine mogli da prodaju svoje stare stanove u bilo kom delu grada za velike pare, sačekaju nekoliko godina pa ponovo kupe u istom kraju 30% jeftinije. Ovde je odlična prilika i mesto da se pokrene tema jadikovki zbog sveukupne situacije.
Ja nemam lift, nema pločica u ulazu, sve je čisto i uredno, zid nigde nije ižvrljan, postoji tabla za oglase, kupus je uglavnom u vešernicama sa prirodnom ventilacijom, mala je zgrada pa se svi stanari donekle međusobno poznaju. Parking free, reka, ptičice, drveće, parkovi...
A što se tiče zagađenja, pa tu sam bio malo ironičan. Nemoguće je da Belvil bude zagađen, a okolni blokovi čisti. Svi smo tu u istom čabru, jedino B. Kosa odskače i prednjači u kvalitetu vazduha jer je na brdu.
Eto, uživajte i samo bez nervoze.