Dobar dan svima!
Razmisljam da kupim stan u Belville-u. Lokacija, sadrzaj, odrzavanje (ono sto vidim sa strane), dizajn zgrada, koncept, daljina do vrtica, obdanista, skole, reke, autoputa, centra grada...to mi je sve OK.
Opterecuje me to sto u toliko postova se spominje "los kvalitet gradnje". Sta vam to znaci? Vise peska prilikom malterisanja? Los kvalitet cevi za vodu, grejanje... Molim vas da mi date odgovor(e). Sto vise razlicitih to bolje.
Intenzivno trazim stan vec vise od 30 dana. Gledam samo novogradnje. Gledam vece stanove - 3.5 sobni, 4 sobni. Ljudi svasta zidaju, i na svakakvim lokacijama. Neke su zgrade extra kvaliteta (alu-drvo stolarija, drvena sobna vrata, kvalitetna keramika...), ali sta to vredi kad mi je susedna zgrada na udaljenosti od 15m, najvise, ili sto u ulici nema trotoara, ili su automobili na trotoaru....
Inace, sada zivim na Dorcolu (visokom), u svom stanu, koji mi je zbog povecanja broja clanova porodice

postao nefunkcionalan (jedna spavaca soba). Spreman sam odem iz najuzeg centra, jer ovde moje dete nece moci sutra samo da izadje na ulicu, u zgradi nema male dece, a ni u okolnim zgradama. Cak mi ni to sto nemam lift ne smeta, ali moram da razmisljam i o drugim ukucanima.
Zasto mislite da je voda koja prolazi kroz cevi moje zgrade (iz 1938.) bolja nego voda koja prolazi kroz cevi recimo u Belville-u?
Stanari u mojoj zgradi nece da plate 100din mesecno za cistacicu, fasada se raspada a niko ne zeli da i razgovara o obnovi iste, desava mi se da po 40 minuta vozim po kraju dok ne nadjem parking...mogao bih vam nabrojati puno losih strana zivota u centru.
Naravno da postoji i mnogo dobrih strana, pogotovu za one koji izlaze nocu (za mene proslo vreme), jer mozete pesaka da idete svuda, ili za starije, jer je Kalemegdan 5 minuta hoda, Knez Mihajlova 3 minuta...
Unapred hvala za svaki komentar, pozitivan i negativan. Treba mi sto vise "pros & cons" da donesem odluku.