Šta je novo?

Banovo Brdo Residences [ Stambeno poslovni kompleks | 100 000 m²]

Stvarno gluposti, kao da je u jednom naselju sve top, a u drugom nista ne valja, a u stvari manje vise isto

Delovi Banovog brda koji su "elitni" su u diplomatskom naselju, a i u Golfu 1, sve ostalo je potpuno standardno za Beograd. Drugim rečima "nothing special".

Sta ima elitno u diplomatskom i golf naselju? Zbog cega je elitno?

Sta ima elitno u diplomatskom i golf naselju? Zbog cega je elitno?
Golf je najbolji kraj u celom Beogradu ja to potpisujem, znas li ti koliko poznatih je zivelo i sada zivi u Golfu i onom delu preko puta bazena na Kosutnjaku, ja kazem bogati sa malo mozga biraju da zive u Golfu, a ne na Dedinju, Dorcolu, Vracaru i tako dalje

Screenshot_20250129_124843_com_hihonor_photos_SlotAlbumActivity.jpg
Screenshot_20250129_124228_com_hihonor_photos_SlotAlbumActivity.jpg

zelenilo na sve strane, restorani, kafici, apoteke, bukvalno sve ti je tu, vrtici, skole, parkovi, nema cega nema.

Ovaj, o kojoj lokaciji tačno pričamo?

Jedino su Crnjanski i vrtić Bajka na pet minuta pešaka, naravno pod uslovom da dete ide tamo. Zelenilo imaš na Košutnjaku. Dok i tu neko ne odluči da je top lokacija.

Taj deo je oduvek bio slepo crevo, jer niti je Žarkovo niti je Brdo, i postoji jedan nemali prostor ničega transverzalom trafo stanica-most-okretnica. Nema kafića ni apoteka.

Određeni mir je postojao, ali za stanare okolnih zgrada. Tog mira neće biti ni za stare ni za nove stanare nakon što se sve ovo izgradi.

Inače živ nisam da vidim kako će novi stanari kvadrata od 3.500+ evra da reaguju na višegodišnje zidanje novih zgrada i sve propratne čarolije na samo 20 metara od svojih novih domova.

Možda onda investitor predoči majstorima da su ipak u gradu a ne u džungli, pa mogu i da prilagode ponašanje.

Ovaj, o kojoj lokaciji tačno pričamo?

Jedino su Crnjanski i vrtić Bajka na pet minuta pešaka, naravno pod uslovom da dete ide tamo. Zelenilo imaš na Košutnjaku. Dok i tu neko ne odluči da je top lokacija.

Taj deo je oduvek bio slepo crevo, jer niti je Žarkovo niti je Brdo, i postoji jedan nemali prostor ničega transverzalom trafo stanica-most-okretnica. Nema kafića ni apoteka.

Određeni mir je postojao, ali za stanare okolnih zgrada. Tog mira neće biti ni za stare ni za nove stanare nakon što se sve ovo izgradi.

Inače živ nisam da vidim kako će novi stanari kvadrata od 3.500+ evra da reaguju na višegodišnje zidanje novih zgrada i sve propratne čarolije na samo 20 metara od svojih novih domova.

Možda onda investitor predoči majstorima da su ipak u gradu a ne u džungli, pa mogu i da prilagode ponašanje.
Imas 3 kafica i jedan pub i apoteku na manje od 100 metara od kompleksa, tamo gde je ciglana zgrada i preko puta nje, Crnjanski je na minut od kompleksa pesaka, na Kosutnjak izbijes pesaka za 6-7 minuta, iznad poligona je staza koja vodi na Kosutnjak, a pored svega toga na 300 metara su ostali sadrzaji u Trgovackoj ulici, a najverovatnije ce biti i kafica i apoteke i marketa u kompleksu

Znam ja odlično šta ima, i sve to isto imaš u krugu od 100 metara na random tački na Čukaričkoj padini, recimo (radničkoj, ne onoj Čovićevoj), pa to ne znači da je Padina top lokacija sa sve "Adom na pet minuta". Bolje bi izreklamirao da si rekao sadržaji u Požeškoj, baš su sadržaji u Trgovačkoj neki urbani velegrad.

Ovaj kompleks će svakako biti zgodan, vidim i da je gradnja u najmanju ruku solidna (mada pitanje i da li baš po ovolikoj ceni), ali hajde da ne preterujemo i ne umišljamo.

Taj mikro deo je već postao zgusnut zbog novih zgrada u Republičkoj i Mladenovačkoj, a ova količina zgrada će od njega da napravi urbanu džunglu. I to je ok, ali to nije zeleniloa. Jsno mi je da svaki investitor želi da proda svaki mogući kvadratni santimetar, ali da je svako okolo zidao na taj način, kraj bi ličio na Bangladeš.

Ostaje pitanje kako misle da objasne ljudima koji su kupili stan za ~200.000 zašto treba godinama da gledaju i slušaju sav cirkus sa zidanjem zgradurina od vrlo dubokih temelja. Blato od prepunjenih kamiona koji prosipaju zemlju kroz ulicu i parking dođe gratis.

Golf je najbolji kraj u celom Beogradu ja to potpisujem, znas li ti koliko poznatih je zivelo i sada zivi u Golfu i onom delu preko puta bazena na Kosutnjaku, ja kazem bogati sa malo mozga biraju da zive u Golfu, a ne na Dedinju, Dorcolu, Vracaru i tako dalje
Kada sam bio mali mama i tata su me vodili na bazen Košutnjak 23kom. Sećam se da su mi tada pre oko 25g te kuće preko puta bazena izgledale wow. Nedavno sam se ponovo vozio tim krajem i te iste kuće su mi ovako iz kola delovale ipak oronulo. Da li je i sada struktura stanovništva kao nekada? Da li zaista tu žive i dalje bogati? Ima li novih kuća na tom delu?

Kada sam bio mali mama i tata su me vodili na bazen Košutnjak 23kom. Sećam se da su mi tada pre oko 25g te kuće preko puta bazena izgledale wow. Nedavno sam se ponovo vozio tim krajem i te iste kuće su mi ovako iz kola delovale ipak oronulo. Da li je i sada struktura stanovništva kao nekada? Da li zaista tu žive i dalje bogati? Ima li novih kuća na tom delu?
Zive i dalje bogati, ali najvise u drugom redu kuca, one koje vidis preko puta bazena, e tacno iza njih je taj drugi sloj kuca gde su maltene svi bogati

Zive i dalje bogati, ali najvise u drugom redu kuca, one koje vidis preko puta bazena, e tacno iza njih je taj drugi sloj kuca gde su maltene svi bogati
Hvala na odgovoru. Nemam nikog bliskog ko živi u tom kraju pa nisam znao da je iza tog prvog reda kuća druga priča, pošto mi je taj prvi red kuća delovao nekako oronulo, a vrlo dobro se sećam da sam bio impresioniran kada sam bio klinac i kada su me roditelji vodili na taj bazen.

Vrh