Šta je novo?

Banovo Brdo Residences [ Stambeno poslovni kompleks | 100 000 m²]

Realno je Zarkovo, ne primamo zgrade na Banovo brdo jer ruse savrsenu simetriju i red.

Da su zgrade bas u Trebevickoj, bile bi na Brdu, ovako se jasno vidi da projekat prati ulicnu matricu Zarkova, a i odmah prekoputa u istoj ulici su im zgrade koje su Zarkovo dok ih od Brda deli livada:

1000021638.jpg

Kao neko ko je odrastao na Vidikovcu za mene je projekat na Banovom Brdu zato što je oivičen Ulicom Đrođa Ognjanovića. Jesu li bazeni u Žarkovu ili Košutnjaku a šta ćemo sa Kraljice Katarine, jel Brdo ili Golf.

Jedan zanimljiv primer, parcela označena narandžastom bojom se vodi da je u Zemunu a zapravo je na Novom Beogradu tj Bežaniji ili nije (okolne parcele su Novi Beograd) :)
Pogledajte prilog 226901
Možemo do sutra da raspravljano gde je tačno granica, ali meni se čini da se te stvari inače menjaju vremenom, tako da nije toliko bitno. Pre 50-60 godina je Banovo brdo bilo maltene ruralno, i ko zna gde su ljudi tada zamišljali "granice" naselja.

Uostalom, kad se pogledaju oglasi za stanove, vidi se da su agenti spremni da proglase razne delove grada da su "na Dorćol" ili "na Vračaru"... Tako da ćemo morati da naučimo da budemo malo fleksibilniji.

Koliko je Google pouzdan u prikazivanju granica? Evo kako to izgleda na mapi

BB.PNG

• Sviđa mi se
Reagovanja: ink
Nije ni najmanje kao sto vidis, pola Padine je dodao Brdu.

• Sviđa mi se
To ispod Pozeske je Banovo brdo donji kraj, gugl bas cistu Padinu stavlja kao Brdo 😂 Ono, ako vidi brdo ispred sebe i moras najvecim stepenicama u gradu da se penjes da bi se popeo na to brdo, onda znaj da nisi na Banovom brdu 😁

• Sviđa mi se
Samo pogledajte katastar. Ja ne razumem zasto je to toliki problem. Ako se uzme ceo kompleks u obzir on je pola pola, ja uvek govorim istinu. Zgrade koje tek treba sa se grade do brigade, po katastru i prirodnim granicama su na Banovom brdu. Red zgrada koji se sada gradi i u njegovom produzetku je u Zarkovu, jer je potok oduvek bio granica, on je samo u cevi sada. Red je stvarno da zakopamo sekire na ovoj temi. Projekat je pola na Banovom brdu, pola u Zarkovu i to je cista istina. Igoru hvala unapred.

Mislim da je to delom stvar percepcije i urbanističke celine a ne katastra, uostalom možeš videti primer koji sam postavio na prethodnoj strani u vezi Zemuna-Novog Beograda ili Bežanije.

• Sviđa mi se
Ok, percepcija ali postoje neke granice izmedju svakog naselja. To katastar vodi kao potes. Kada su Zarkovo i Cukarica bile dve opstine i granica opstina je isla tuda izmedju dva reda zgrada koji se grade, tu je granica po papirima preko 150 godina, most je u pocetku bio jedina veza Cukarice i Zarkova jer je ispod isla recica i to je i prorodna granica. Ja razumem da je za marketing bolje reci da je Banovo brdo, zgrade do brigade i Bajke ce takodje biti Banovo brdo i po papirima i prostorno, ali samo malo postovanja i razumevanja svi da zadrzimo. Granica je u gornjem delu tamo gde se zavrsava Zarkovacka a pocinje Ratka Mitrovica.

Evo da ne budem maliciozan, odlicno je sto se to gradi, taj deo je stvarno ceo moj zivot zapusten i ni na sta ne lici. Zgrade su na pet minuta od Trgovacke i Pozeske, tako reci u srcu Cukarice, na pet minuta od Kosutnjaka. Ostaje samo strah da panduri nesto ne zakoce, ja bih iskreno voleo da se brigada odseli, mucno mi je da gledam gomilu pandura svakodnevno kako idu u grad da brane vlast, plus sto opsedaju ceo kraj, od Ive grila do pekare Petrovic na pocetku R. Mitrovica, voleo bih da mi ne presedaju obroke svojim prisustvom, nek ih sele na expo

Ok, percepcija ali postoje neke granice izmedju svakog naselja. To katastar vodi kao potes. Kada su Zarkovo i Cukarica bile dve opstine i granica opstina je isla tuda izmedju dva reda zgrada koji se grade, tu je granica po papirima preko 150 godina, most je u pocetku bio jedina veza Cukarice i Zarkova jer je ispod isla recica i to je i prorodna granica. Ja razumem da je za marketing bolje reci da je Banovo brdo, zgrade do brigade i Bajke ce takodje biti Banovo brdo i po papirima i prostorno, ali samo malo postovanja i razumevanja svi da zadrzimo. Granica je u gornjem delu tamo gde se zavrsava Zarkovacka a pocinje Ratka Mitrovica.
Ja cenim da je rasprava miks zezancije i dokonosti 😁

Meni nije, jer ugrozavanje mog naselja ne prestaje, ne samo ovim projektom, ovo je kap koja je prelila casu, pisao sam vec o tome. Ja to vidim kao osvetu komunista monarhistickom Zarkovu, ali avaj da ne idemo daleko. Sto se mene tice ako ovako ostavimo postove, postigli smo onda konsenzus da je projekat na granici i pola-pola, pa necu vise komentarisati te cinjenice vec da pratimo gradnju. Kada krece druga faza zna li se sta i koji deo ce biti u drugoj fazi?

Poslednja izmena:
Kao neko ko je odrastao na Vidikovcu za mene je projekat na Banovom Brdu zato što je oivičen Ulicom Đrođa Ognjanovića. Jesu li bazeni u Žarkovu ili Košutnjaku a šta ćemo sa Kraljice Katarine, jel Brdo ili Golf.

Jedan zanimljiv primer, parcela označena narandžastom bojom se vodi da je u Zemunu a zapravo je na Novom Beogradu tj Bežaniji ili nije (okolne parcele su Novi Beograd) :)
Pogledajte prilog 226901

Mislim da je to delom stvar percepcije i urbanističke celine a ne katastra, uostalom možeš videti primer koji sam postavio na prethodnoj strani u vezi Zemuna-Novog Beograda ili Bežanije.
Није @Игоре, означена наранџаста парцела ИМЕЛ групе је на општини Земун, а Стопићева улица (паралелна са мото-путем) у том делу дели општине Земун и Нови Београд. На катастру је лепо означено шта у овом делу Бежанијске косе припада Земуну, а шта Новом Београду. Наранџасто је оптина Земун, а тиркизно општина Нови Београд.
И бивши хотел Југославија припада оптини Земун, а не Новом Београду, што нажалост многи не знају.
граница општина нови београд и земун на бежанији.JPG

Katastar i formalnost su jedno a situacija na terenu sasvim drugo, izgradnja auto puta je dovela do nove podele koja nije evditentirana u katastru.

@Igor imas li neke informacije o nastavku projekta, koje su zgrade koje se sledece grade? Predpostavljam one u nastavku ovih ka skoli? Ova faza je blizu kraja, sledeca bi trebala da zapocne

Meni nije, jer ugrozavanje mog naselja ne prestaje, ne samo ovim projektom, ovo je kap koja je prelila casu, pisao sam vec o tome. Ja to vidim kao osvetu komunista monarhistickom Zarkovu, ali avaj da ne idemo daleko. Sto se mene tice ako ovako ostavimo postove, postigli smo onda konsenzus da je projekat na granici i pola-pola, pa necu vise komentarisati te cinjenice vec da pratimo gradnju. Kada krece druga faza zna li se sta i koji deo ce biti u drugoj fazi?
To da li se unistava je jedna strana price, ja kazem za pricu da li je ovo Banovo ili Zarkovo. Zgrade su tu gde jesu, ako nesto unistavaju, jednako unistavaju da li se vodile kao Brdo ili Zarkovo. Kazem da je zezancija ,,prepirka" oko toga da li je ta lokacija Banovo brdo ili Zarkovo.

To da li se unistava je jedna strana price, ja kazem za pricu da li je ovo Banovo ili Zarkovo. Zgrade su tu gde jesu, ako nesto unistavaju, jednako unistavaju da li se vodile kao Brdo ili Zarkovo. Kazem da je zezancija ,,prepirka" oko toga da li je ta lokacija Banovo brdo ili Zarkovo.
Nema tu zezancije i prepirke, stvari su jasne, barem meni. Sto se tice unistavanja nismo se razumeli, da ne sirim pricu. Ne odnosi se na izgled

Vrh