Šta je novo?

Banovo Brdo Residences [ Stambeno poslovni kompleks | 100 000 m²]

Ove stavke koje sam naveo su reci jednog arhitekte, ali eto ti imas drugacije iskustvo, ja nemam nikakvo :)
AI kaze sledece: Glavne mane podnog grejanja su sporije zagrevanje prostora, viši početni troškovi instalacije, povišenje nivoa poda i otežana popravka.

Ali moja poenta je bila da od ovih klasicnih sistema, najbolje grejanje je na gas, a podno grejanje jos uvek nije siroko rasprostranjeno.
Iskustvo + ono sto sam se informisao samostalno i sa ljudima koji se bave masinskim instalacijama i sistemima grejanja/hladjenja. Naravno da sam i ja cuo te price za prasinu i prosirene vene. Kao sto rekoh, sa novim sistemima grejanja gde je temperature vode u sistemu uglavnom niza od temperature ljudskog tela, a temperatura samog poda koji je u kontaktu sa nogama jos niza, tih problema nema.

Za gas nemam saznanja tj iskustva, nije mi bila opcija pa se nisam ni raspitivao. Uglavnom, hteo sam da prenesem i drugu stranu, pa ce mozda koristiti nekom ko bude citao kao smernica za informisanje pri izboru sistema grejanja. Izvinjavam se za offtopic, necu vise :D

Vrh