Ko voli ovaj deo grada mislim da nema greske sa kupovinom stana u ovom kompleksu!Od materjalizacije do strukture stanova po meni je sve odlicno!
Bukvalno nigde ne navode materijalizaciju poimence. Sve je prva klasa ovo prva klasa ono.Gde ste videli materijalizaciju? Ja kad sam ih kontaktirao, meni su poslali samo neku vrlo generalnu brošuru.
Ne znam za to, ali u Beogradu, gde ima mali milion zgrada i terasa koje gledaju jedne na drugu, će komšija ladno polu go da pije kafu i da uživaPa ne verujem da će neko uživati da pije kafu na svojoj terasi zajedno s komšijom koji gleda u njega sa deset metara razdaljine. Iz zgrade pored.
Ne znam za to, ali u Beogradu, gde ima mali milion zgrada i terasa koje gledaju jedne na drugu, će komšija ladno polu go da pije kafu i da uživa
Ima takva privatnost u gradu, ali mora zgrada da ti bude okrenuta na pravu stranu. Retko se naselja projektuju da svi imaju neku privatnost.
Npr. Višnjička banja je takva, zgrade od crvene cigle svr imaju dosta dobru udaljenost, oko 20-25m od terase do terase.
znam, ali i to mi nije neka razdadljina
edit: sada gledam tu lokaciju, deluje fino, mada kontam da drvece mnogo pomaze. ali meni laiku, ovo nije grad, tj bash je van grada
Ne znam za to, ali u Beogradu, gde ima mali milion zgrada i terasa koje gledaju jedne na drugu, će komšija ladno polu go da pije kafu i da uživa
Moguće je da si u pravu. Šta struka kaže? Koji je standard za odvajanje jedne zgrade od druge (kod nas ili u inostranstvu)?Niko ne govori o tome, ali razmak između tih zgrada - kojih će biti mnogo - je toliko mali da je to neprirodno, i posebno neprirodno za objekte koji plediraju da su lux i zeleni. Tu nema mesto za drvo. Mali prolaz. Slično je u Mladenovačkoj prekoputa sa onim relativno novim zgradama.
Donekle se slažem. Primer minimalne razuđenosti su elitna naselja kao što su West 65, ili A Blok. Po meni suština problema jeste u samom zakonu, koji je vrlo moguće propisao premalu razdaljinu izmedju objekata. Što se tiče zelenila, teško da će sa sadašnjim propisima postojati naselja koja imaju drvorede koji nisu samo dekorativnog karaktera. Kad to kažem mislim na zasade Leske, Lipe, Platana, itd. Zakon propisuje 15% zelenila u direktnom kontaktu sa tlom i to je definitivno premalo da bi bilo koje naselje imalo osećaj zelenila, kao što je slučaj sa komunističkim blokovima.Niko ne govori o tome, ali razmak između tih zgrada - kojih će biti mnogo - je toliko mali da je to neprirodno, i posebno neprirodno za objekte koji plediraju da su lux i zeleni. Tu nema mesto za drvo. Mali prolaz. Slično je u Mladenovačkoj prekoputa sa onim relativno novim zgradama.