Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Raskrsnica ne sme da se blokira ni u kom slučaju, bilo crvene mreže ili ne. Da li su kazne za taj prekršaj veće ako postoji mreža?
 
direktor":2a22ge8r je napisao(la):
Zasto nije uradjena crvena mreza na raskrsnicama
Zasto bi bila uradjena, moj diso?
Pa zar je potrebno posebno naglasavati nesto sto je zakonski regulisano, a pri tom i elementarna logika namece isto?


Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Кроз Кнеза Милоша урадили пре много година и никада никоме није написана казна. Иако редовно затворе раскрсницу са Милоша Поцерца.
 
Не само ту у Кнеза Милоша, него и на осталих 20-30 раскрсница где је уцртано црвено мрежасто поље. Већина возача, нажалост, и не зна чему служи то на раскрсници, чак и не примећују ту исцртану црвену мрежицу !

По ЗОБС-у, возач не сме улазити у раскрсницу уколико не може из ње да изађе на безбедан начин. Казна за улазак у раскрсницу, иако ти је зелено на семафору, а да ниси изашао безбедно из раскрснице него остао на том црвеном пољу, је 5.000,- динара.
 
Problem u kneza miloša je što saobraćaj ide ide i odjednom stane a ti si ostao u crvenoj zoni, ne da vidiš da ne možeš pa uletis zainat, teško je procijeniti hoće li se naprijed kilometar ili xxx metara nesto desiti pa cijela kolona stati. Ako je stop and go na svakih par metara onda je drugo, stanes i cekas da se prodje ali kad ide regularno i odjednom stane e jbg, desilo mi se jednom dva put pa sam sad pažljiviji ali opet lutrija.
 
Lutrija?
Pa pazi, sam si rekao u zadnjem pasusu. Sad si pazljiviji.
Ne radi se ovde o tome sto se nekada zaista desi da se kolona naglo zaustavi, mada je to retko, jer obicno se pri zausta ljanju automobili sustizu, a razmak izmedju njih smanjuje (naguravaju se) pa se raskrsnica ipak oslobodi.
Radi se o samozivosti vecine vozaca, koji apsolutno ne razmisljaju o potrebama drugih.
Bitno je da oni stignu sto pre, bilo kuda i po svaku cenu.
Neretko mi se desava da stanem ispred raskrsnice u KM kada vidim da ne mogu da prodjem, a onda se uvek nadje neki 'genijalac' koji smatra da za njega pravila ne vaze, pa se ubaci ispred mene u raskrsnicu i tako zaglavi one iz bocne ulice.
Onda oni krenu, pa trube, pa se provlace.
Onda se medju njima nadje neki 'nestrpljivi genije' koji zatvori prolaz nama u KM, jer ne moze da skrene u KM ka Mostaru jer je semafor promenio signal, a intenzitet i brzina saobracaja mu ne dopustaju da nastavi dalje.
Nista bolja situacija nije ni na raskrsnici Nemanjine i Resavske.
Neki dan sam bio u 12-tici, koja je zapocela skretanje u resavsku, a da ni prvi deo CAF-a nije mogao da udje u ulicu.
4 ciklusa semafora je ta 12 blokirala kretanje saobracaja u Nemanjinoj, a kao da to nije dosta, pored i oko nje su se formiralo nekoliko kolona sa automobilima, usmerenim u raznim pravcima...


Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Сви ће да дају гас када крене зелено да се мења.
И исто тако. Успориш и станеш, а онда неки пајсер обиђе и стане посред раскрснице.
Семафори у КМ морају да се промене. Не да се гасе контра смеру кретања већ обрнуто. Најчешће се упали црвено на раскрсници са Војводе Миленка и док се упали са Милоша Поцерца возила већ увелико стоје у раскрсници.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=439219#p439219:2snljl74 je napisao(la):
Гага » 11 Мар 2017 10:10 pm[/url]":2snljl74]И како је ова тета са Пежоом (на четвртој слици) реаговала кад је видела да блокира саобраћај ? Ако је то уопште и приметила !!!
Вероватно јој је возач аутобуса сиреном скренуо пажњу, шта је урадила, бар "углађеној" бахатој тети поглед према аутобусу то паказује.
Ништа, 26 је толико дуго стајала иза њеног пежоа да је она опуштено могла да уђе у свој ауто и помери се, али је као теле у шарена врата бленула у аутобус и сачекала да се он помери да би села у ауто. Дошло ми је да одем и да је налупам јер је толико глупа да сам ја стварно излетео из такта! :x
 
20170316_093320_zpsyngzr3fh.jpg
 
Гага":3baho211 je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=440257#p440257 je napisao(la):
vladimir79 » 16 Мар 2017 09:36 am[/url]":3baho211]
Бахати босанчероски инвалид у мозак.
@Владимире, укњижен плусићћћ
Vozi audija starog 10god , misli da je uhvatio boga za m**a

Послато са SM-A500FU уз помоћ Тапатока
 
Saobraćaj u ulici Đorđa Stanojevića je pušten pre 10 dana, a kolona vozila je još uvek parkirana duž ulice...
Parking servis i policija kao da ne prolaze ovim delom grada...

 
Posto je ovo ulica sa 3 trake koliko vidim parkiranje je i dozvoljeno u levoj i desnoj traci osim ukoliko ne postoji znak zabrane.
 
To je ulica sa dve vozne trake, dok je krajnje desna vozna traka pretvorena u parking pre par godina (iscrtana parking mesta od strane grada, postoji i znak sa desne strane na slici).
Pošto je ulica nekoliko meseci bila zatvorena zbog radova na kanalizaciji, pretvorila se je u parking.
Radovi su završeni pre 10 dana i ulica je otvorena ali parkirana vozila se ne miču iz leve vozne trake.

Kao što vidite na slici u daljini (beli kombi) se je parkirao desno uz već parkirano vozilo, tako da se često napravi i treći red parkiranih vozila.


[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=441505#p441505:1dg764g1 je napisao(la):
bl3y4 » 21 Mar 2017 13:59[/url]":1dg764g1]Posto je ovo ulica sa 3 trake koliko vidim parkiranje je i dozvoljeno u levoj i desnoj traci osim ukoliko ne postoji znak zabrane.
Da li to znači da na svakoj saobraćajnici gde nepostoji znak zabrane parkiranja može da se parkira i zatvori jedna saobraćajna traka?
 
Da nema iscrtanih traka i da je jednosmerna, smeli bi da parkiraju sa leve strane. Međutim, postoji član ZOBS-a koji zabranjuje parkiranje uz razdelno ostrvo, tako da i po tom osnovu ovde ne sme da se parkira.
 
Vrh