Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

(нема везе с паркирањем, али има с бахатошћу и реч је о истом предузећу)

Телеком, с друге стране, већ годинама игнорише притужбе и захтеве грађана и удружења да почне да поштује закон и корисницима својих услуга шаље рачуне на службеном српском језику.

(в. под бр. 6 у списку датом у напомени уз текст: http://necuugovornalatinici.palankaonli ... st_22.html)
 
Једна феноменална ствар против бахатих возача, поготово против оних бахатих који су инвалиди у мозак.

У Русији је од пре три месеца почела велика кампања под именом „Више од знака“, а против бахатих возача који паркирају по тржним центрима на местима означеним за паркирање инвалидних лица.

Руска фирма „Дислајф“ (Dislife) је направила холограм где су на означеним паркинг местима у једном тржном центру, поставили камере које препознају да ли неко возило, које жели да се паркира на неко паркинг место, има одговарајућу налепницу или не. Уколико нема такву налепницу камера би реаговала и испред аутомобила би се појавио холограм човека у инвалидским колицима који упозорава да је паркинг намењен само за људе са инвалидитетом.




Доступны ли парковки для водителей с инвалидностью

Погледајте на http://dislife.ru/news/view/38441#cut
На енглеском http://www.youtube.com/watch?v=T926dU9SYvg

Како би било лепо да се и код нас у тржним центрима поставе ови холограми.
 
Mislim da bi previše odvlačilo pažnju vozača koji moraju da manevrišu u uzanom prostoru, a oni bahati koji su ignorisali i nalepljeni znak, ignorisaće i hologram.
 
Гага":38300wtt je napisao(la):
--- кампања под именом „Више од знака“, а против бахатих возача који паркирају по тржним центрима на местима означеним за паркирање инвалидних лица.
Руска фирма „Дислајф“ (Dislife) је направила холограм где су на означеним паркинг местима у једном тржном центру, поставили камере које препознају да ли неко возило, које жели да се паркира на неко паркинг место, има одговарајућу налепницу или не. Уколико нема такву налепницу камера би реаговала и испред аутомобила би се појавио холограм човека у инвалидским колицима ...
Како би било лепо да се и код нас у тржним центрима поставе ови холограми.

Било би занимљиво знати која се технологија користи за то. Ако је ласерска с тродимензионалном сликом, онда кошта ђаво и по само за једно паркинг место. Можда за неког инвалида-богаташа ...
Пре бих рекао да је реч о досетки и реклами, него о нечему што је могуће широко применити. Сензор, камера, пројектор са звуком, носачи и струја за све то, заштита од хулигана и лопова ... Више би се исплатио чувар, који би пазио на цело паркиралиште.

......

Вест о инвалидима ме подсети на једног возача-инвалида којег сам упознао пре десетак година. Високо војно лице у пензији, мислим и борац из Другог светског рата, без једне руке, а на другој - десној - има два (или три, заборавио сам) прста. Возио је већ неколико десетина година, безбедно. Претпостављам да је дозволу за вожњу имао захваљујући личном утицају, јер је на први поглед изгледало немогуће да може безбедно да управља колима, која су била обична, с мењачем. Само на волану је имао додату ручицу с окретном јабучицом ради лакшег окретања, ништа више.

Не знам да ли је жив, био је занимљив и по томе што се разочарао у комунистичку Југославију и постао ватрени националиста.
Тада сам присуствовао и затвореној пројекцији снимака бестијално поубијаних православних цивила у околини Сребренице почетком деведесетих година. Наш угледни лекар који их је детаљно представио морао је, причало се, да крије ЦД с њима у једном манастиру, јер за тадашњу "демократску" власт то није био материјал погодан за објављивање.
 
У објашњењу на руском језику пише о технологији тј. шта је све коришћено.

Преправка возила за инвалиде се обавља наравно по захтеву и степену инвалидитета саме особе. Без обзира што је човек кога си упознао имао велики степен инвалидности, не верујем да је дозволу добио захваљујући личном утицају. Само инвалиди са 100% не могу да добију дозволу.

http://www.rucnekomande.com/
http://politek.rs/konverzije-vozila1.html
 
Ovo recimo više nije bahatost nego čist kriminal:

VJX5iMT.jpg
 
Очигледно је да је место за инвалида поред, односно испод Дачие, али опет, смањен је простор који треба да буде обезбеђен инвалиду поред кола.
 
po kom osnovu moze vlasnik kafica da zauzme parking mesto?
npr u brace krsmanovic blizu raskrsnice sa travnickom (savamala) imamo slican primer (samo sto nisu invalidska mesta). stavio na parking mesta zardinjere i izmedju njih stolove.
 
Jуче испред паркинга на бувљаку, у Јурија Гагарина, у крајњој десној траци следећа ситуација :bg4: :bg4: :bg4: :bg4: ...
Изгледа да су комуналци знали кад креће група од више аутобуса за Грчку па су таман пола сата пред полазак се појавили и све посликали. Оно што ми је било фасцинантно је да они сликају а људи и даље стају а ови редом кажњавају. Ово и није бахатост више је глупост. Најјачи ми је био таксиста који се поред два комуналца зауставља тачно испод знака за забрањено паркирање и заустављање а аутобуско стајалиште је 30ак метара раније и још се нешто објашњава са комуналцима...

254.jpg


Иначе сада се може ући на паркинг код Бувљака и платити један сат 50 дин уместо раније једнократног плаћања.
 
Савамала прошле недеље, на бициклистичкој стази близу Бранковог моста:

dscn0391.jpg

dscn0392.jpg

dscn0361.jpg


А непосредно поред моста, кад смо већ ту, поред кеја којим ће се шетати будући грађани БгдНаВ:

dscn0363.jpg
 
Саша":1cixr21v je napisao(la):
Савамала прошле недеље, на бициклистичкој стази близу Бранковог моста:

dscn0391.jpg

dscn0392.jpg

И у Новом Саду је исто један бахати умоболник, и гле чуда исто са аутомобилом са олимпијским круговима, возио по бициклистичкој стази. У Телеграфу су прво прекрили таблицу да се не види број !!!!!!! , али ето на туби се појавио снимак, а после су у Телеграфу скинули то замућење са броја. Курир још држи број замућен. Они испадају малте не још већи умоболници него овај са Аудијем.


НС 220 ЋД

Bahata vožnja po stazi za trčanje!
http://www.youtube.com/watch?v=ZamI8zl6-gk
 
pepperhat":31t0wc03 je napisao(la):
Ovo recimo više nije bahatost nego čist kriminal:

VJX5iMT.jpg

Након пријаве против бахатог кафеџије или већ шта је, инспекција је брзо реаговала и уклонила башту са паркинг места за инвалиде у Скрелићевој број 30.



https://twitter.com/LicniStav/status/61 ... 16544?s=09
 
Блок 38, тржни центар на углу Народних хероја и булевара Милутина Миланковића, овако је буквално сваки дан. Ту је Макси, ДМ, Српска банка, истурено одељење Управе Царина, доста зиданих локала, ГСП, неколико ћевабџиница,.... Слике од 26.јуна о.г.




 
Раскрсница Гандијева-Земунска-Војвођанска, код аутобуског стајалишта 82, сликано јуче 01.јула 2015.

 
Ово за башту на паркинг месту за инвалиде је скандалозно. Иначе пре сам да се баште постављају на паркинг места него на тротоаре. Има пар примера у влајковићевој где то лепо изгледа а не одузима простор пешацима. Да ли ће град наплаћивати паркинг или закуп за башту то је легитимно право власти да процени и тиме добије или изгуби неки поенчић на наредним изборима. Битно је само да се не дозволи да неко својом одлуком заузме јавни простор.
 
@Владимире,
мора да је онда тај власник бмв-а и власник неког од тих локалчића који су са леве стране слике (не виде се). Вероватно му је тешко да пређе оних 10-15 метара од паркинга ту у Пере Сегединца, до локала.
 
Ако успем поставићу сличну ситуацију са угла Дурмиторске и Савске. Локал прекопута, а ауто скоро па на пешачком и сметња на тротоару.
 
Vrh