Гага":38300wtt je napisao(la):
--- кампања под именом „Више од знака“, а против бахатих возача који паркирају по тржним центрима на местима означеним за паркирање инвалидних лица.
Руска фирма „Дислајф“ (Dislife) је направила холограм где су на означеним паркинг местима у једном тржном центру, поставили камере које препознају да ли неко возило, које жели да се паркира на неко паркинг место, има одговарајућу налепницу или не. Уколико нема такву налепницу камера би реаговала и испред аутомобила би се појавио холограм човека у инвалидским колицима ...
Како би било лепо да се и код нас у тржним центрима поставе ови холограми.
Било би занимљиво знати која се технологија користи за то. Ако је ласерска с тродимензионалном сликом, онда кошта ђаво и по само за
једно паркинг место. Можда за неког инвалида-богаташа ...
Пре бих рекао да је реч о досетки и реклами, него о нечему што је могуће широко применити. Сензор, камера, пројектор са звуком, носачи и струја за све то, заштита од хулигана и лопова ... Више би се исплатио чувар, који би пазио на цело паркиралиште.
......
Вест о инвалидима ме подсети на једног возача-инвалида којег сам упознао пре десетак година. Високо војно лице у пензији, мислим и борац из Другог светског рата, без једне руке, а на другој - десној - има два (или три, заборавио сам) прста. Возио је већ неколико десетина година, безбедно. Претпостављам да је дозволу за вожњу имао захваљујући личном утицају, јер је на први поглед изгледало немогуће да може безбедно да управља колима, која су била обична, с мењачем. Само на волану је имао додату ручицу с окретном јабучицом ради лакшег окретања, ништа више.
Не знам да ли је жив, био је занимљив и по томе што се разочарао у комунистичку Југославију и постао ватрени националиста.
Тада сам присуствовао и затвореној пројекцији снимака бестијално поубијаних православних цивила у околини Сребренице почетком деведесетих година. Наш угледни лекар који их је детаљно представио морао је, причало се, да крије ЦД с њима у једном манастиру, јер за тадашњу "демократску" власт то није био материјал погодан за објављивање.