Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

u prvom snimku na kružnom toku sivi pežo pravi prekršaj jer iz leve trake skreće desno.

sivi pežo se nije na vreme prestrojio da se isključi sa kružnog toka.

Ovde je reč o tome da preko 95% vozača ne koristi žmigavac tokom vožnje. I to je dostiglo neviđene razmere.

A није ни занемарљив број оних који кад виде да даш жмигавац за престројавање дају гас да те онемогуће

To sa migavcima je posledica toga što policija ignoriše razne druge prekršaje.

Vozači su prosto "oslobođeni" autoriteta policije, propisi i sam ZoBS se vrlo kreativno tumače.

astrodule":1z28nafq je napisao(la):
Idemo dalje

bahato-2.jpg

Neki KIA džip ide crvenom linijom i ja iza njega. Kad je došao do pešačkog, usporava, skreće na ostrvo i tek tada pali 4 migavca. Ja legnem na sirenu, a ja vama ne mogu da opišem tu facu. Lik je krenuo da se dere (čuo sam ga kroz zatvorene prozore - radila mi je klima), totalno je deformisao facu koliko je bio besan na mene. Posle 15-ak minuta sam ponovo tu prolazio, 4 migavca su i dalje radila, a lik se vraćao sa klopom u kesi. Kad si gladan nisi sav svoj!

Доста често туда пролазим и малте не, увек ту неко паркира. Ето данас овај са својим сокоћалом "олимпијски кругови" из Уба (УБ 010 ИМ). Ту им је згодно јер ивичњак није нешто висок. Ово наравно не одобравам, али за сад не угрожавају никога !!!!!!, као на неким другим местима.

astrodule":1xlz1bqu je napisao(la):
I još jedna, svakodnevna situacija, kod Poreske u Tošinom bunaru

bahato-3.jpg

U zaokruženom delu skoro uvek ima vozila sa 4 migavca. Tu ide autobus. Ja znam za foru pa se na prethodnom semaforu ne prestrojim u skroz desnu traku (uvek tuda idem desno), već ostanem u srednjoj, ali šta to vredi kad drugi ne znaju za to, pa kreće obilaženje. Naravno, ima mesta čim se se skrene desno, a ima još mesta u toj uličici iza, ali...

Ово већ представља угрожавање безбедности у саобраћају. Градски аутобуси морају да се престројавају са своје траке на средњу и опет враћају у своју траку и наставе право (45, 72, 601) или десно (65, 71), у зависности од линије на којој су. Такође ту су и остала возила која треба да скрећу десно па онда морају да обилазе ове бахато паркиране.
Јесте да је ту одмах десно у Булевару Милутина Миланковића велики паркинг, али знате и сами да су ти бахати размажени ...... и да им је јако тешко да препешаче 50-так метара раздаљине од паркинга до зграде пореског.

Кад би и поставили знак да је паркинг ту одмах иза, многи би помислили да се то односи баш на ту траку где бахато паркирају. То би већ било онда колико ко познаје прописе и као их ко тумачи !

Слика од 16. августа 2013., а исту сам већ постављао на овој теми. Неки се завуку и у дебелу хладовину на тротоару и зеленој површини !

И ово бахато паркирање исто представља угрожавање безбедности у саобраћају, угао Народних хероја-Булевар Милутина Миланковића, код зграде где је осигурање Уника и рајфајзен банка. Овако је буквално сваки дан у колони, а деси се да по неки пут колона буде све до оближњег паркинга. Ту одакле сам сликао је стајалиште аутобуса 65 и 71, па онда кад је колона бахатих, аутобус мора да стане на средњу траку ! Ето, а на слици се види, и онај бахати са белом Тојотом Ајго је оставио свог лименог љубимца на острву ! Слика од 03. јула 2015.

И ово бахато паркирање исто представља угрожавање безбедности у саобраћају, угао Народних хероја-Булевар Милутина Миланковића, код зграде где је осигурање Уника и рајфајзен банка. Овако је буквално сваки дан у колони, а деси се да по неки пут колона буде све до оближњег паркинга. Ту одакле сам сликао је стајалиште аутобуса 65 и 71, па онда кад је колона бахатих, аутобус мора да стане на средњу траку ! Ето, а на слици се види, и онај бахати са белом Тојотом Ајго је оставио свог лименог љубимца на острву ! Слика од 03. јула 2015.

orion":1gct3qc0 je napisao(la):
Jуче испред паркинга на бувљаку, у Јурија Гагарина, у крајњој десној траци следећа ситуација :bg4: :bg4: :bg4: :bg4: ...
Изгледа да су комуналци знали кад креће група од више аутобуса за Грчку па су таман пола сата пред полазак се појавили и све посликали. Оно што ми је било фасцинантно је да они сликају а људи и даље стају а ови редом кажњавају. Ово и није бахатост више је глупост. Најјачи ми је био таксиста који се поред два комуналца зауставља тачно испод знака за забрањено паркирање и заустављање а аутобуско стајалиште је 30ак метара раније и још се нешто објашњава са комуналцима...

254.jpg

Иначе сада се може ући на паркинг код Бувљака и платити један сат 50 дин уместо раније једнократног плаћања.

Без обзира и на велике исцртане знакове на самој траци коловоза, да је ту забрањено и заустављање и паркирање, исте радње се и даље несметано одвијају

Слика од 03. јула 2015.:

Да завршим са бахатима за данас.

Данас (03.јули 2015.) испред моје зграде. Комшији из суседне зграде смо неколико пута скренули пажњу да не паркира своју "звезду" на овај начин. Каже да тако паркира да му "звезда" не буде на сунцу :shock: Их нисам знао да су "звезде" тако осетљиве на сунце, вероватно због УВ фактора :p

Наравно залепио сам му моју налепницу "бахато паркиран". Кад сам се враћао кући, није га више било на овом месту, надам се да више никад и неће ту паркирати, иначе излепићу му сва стакла и ретровизоре.

I trebalo je napisati koliko zapravo od njih je platilo kaznu :)

Saobraćajna Kamera":3s2qiy3e je napisao(la):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7r3BzxYLv0E[/youtube]

Bila je priča i u Blicu.

Ludilo..
Генијално решење, али јако опасно. Осим што је неосветљено не може комби хитне.помоћи да прође, ватрогасце да не помињем. Али показало је да је људимо докурчило да чекају град да им реши проблем!

Kako to misliš? Ovo je opština ovako napravila, nelegalno i nepropisno.

Za sve ove probleme postoje zakoni, propisi i službe kojima je posao da ih sprovode.

Општина? О.о онда је ово промашај невиђени, разумео бих да је индивидуалац, али општина не сме нешто овакво да направи.

Saobraćajna Kamera":w9vkc1yo je napisao(la):
Kako to misliš? Ovo je opština ovako napravila, nelegalno i nepropisno.

Za sve ove probleme postoje zakoni, propisi i službe kojima je posao da ih sprovode.

Које службе? Који прописи? Који закони? Где Ви живите? Ово решење је можда естетски очајно, али је станарима олакшало живот. Видео бих Вас да морате сваки дан да пролазите поред ђубрета које ти купусари оставе и да немате где да се паркирате. Питање је да ли бисте онда били толики легалиста.

Ova skalamerija je dokaz naše sveopšte nesposobnosti i poraznog nedostatka kompetencija nadležnih. Lakše je blokirati saobraćaj nego rasturiti i jedan "tal", pa čak i tal izmedju kupusara i krimunalne "policije".

Па добро, колико необразован мора да буде тај чиновник који је овако нешто "осмислио" ?!?!

Да ли је тај необразовани чиновник икада видео улазе на паркиралишта рецимо, Меркура на Бежанији? Или читавог низа паркиралишта сличне намене? Да ли је икада видео како изгледају висинска ограничења на улазима у те паркинге? И колико су та решења опште прихваћена у свету, елегантна и далеко безбеднија?

Јооооој Србијоооо , међ` шљивацима ...

Vrh