Nema razloga da se osećam uvređenim, prijave preko X platforme odbijam da koristim ne zbog neobrazovanosti, nego zbog višeg nivoa obrazovanosti od prosečne osobe. Lično odbijam da ostavljam svoje lične podatke na platformi čiji je vlasnik treća strana, i gde se direktno krši ZZPL zahtevanjem da se dostave lični podaci radi verifikacije naloga. Niti Beograd ima ugovor sa X oko korišćenja platforme za potrebe obrade prijava i ličnih podataka, niti je definisano kako se ti podaci skladište, obrađuju, koliko dugo se čuvaju, itd. Beokom aplikacija je bila u vlasništvu grada, i koristili su se lokalni serveri za skladištenje podataka. Generalno je svest o opasnostima deljenja ličnih podataka kod nas jako niska, pa tako se JMBG ili broj identifikacije deli sa drugima olako.
Korišćenje X-a od strane grada je kako mali Perica (Šapke) zamišlja digitalizaciju, bez poštovanja zakona, bitno da je besplatno, bez nekog nadzora šta se radi sa tim podacima kasnije. X apsolutno ima pravo, prema njihovim Terms and Conditions, da te podatke dalje koriste za potrebe marketinga, prodaje trećim licima, itd. Lično koristim email najviše, gde pazi sada nije potrebna verifikacija ličnosti. Ali sam takođe i shvatio da se najbrže reši neka situacija ukoliko se prijavi telefonskim putem, gde se opet ostavlja samo ime, prezime i broj telefona (koji prema novom zakonu jeste vezan direktno za osobu, ali taj podatak nije direktno dostupan operaterima u Servisnom centru). Svako ima pravo da svoje lične podatke daje na način koji on smatra da je prihvatljiv. Ja sam lično nezadovoljan jer su ukinuli aplikaciju gde je sve to bilo dobro regulisano, i zamenili sa telefonskom linijom i socijalnom mrežom kojoj to uopšte nije svrha niti je regulisano u skladu sa našim zakonom.