Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

20251202_090413.jpg

Redvno stanje stvari č čaplin

Ispada, svuda moraju da stave barikade, da se neki ne bi nepropisno parkirao negde gde moze, a ne treba.

Taj covek sa kombijem/kamioncicem je tu parkirao samo iz jednog razloga u sustini - zna da nece biti kaznjen.

Sakrije se saobraćaj. Samo tako može da piše kazne. Ako je i to cilj, pored toga da se ne parkiraju na predmetnoj lokaciji.​

Jel imaš ljude koji će po celom gradu da stoje 24/7 i da pišu kazne? Da znam da to nije potrebno i da je dovoljno na određenim mestima da budu te da će da se pročuje i da će ljudi prestati. Isto tako znam i da će policija prestati u jednom trenutku da kažnjava kada ovi budu prestali nepropisno da se parkiraju. A isto tako znam i da će posle izvesnog vremena ponovo početi da se neprekidno parkiraju.

P. S.
Ne mogu da vam otkrijem tajnu kako znam da će se to desiti ponovo... ;)

Jel imaš ljude koji će po celom gradu da stoje 24/7 i da pišu kazne? Da znam da to nije potrebno i da je dovoljno na određenim mestima da budu te da će da se pročuje i da će ljudi prestati. Isto tako znam i da će policija prestati u jednom trenutku da kažnjava kada ovi budu prestali nepropisno da se parkiraju. A isto tako znam i da će posle izvesnog vremena ponovo početi da se neprekidno parkiraju.​
U današnje doba, sa ovim nivoom tehnologije su izgovori ove vrste izuzetno banalni, da ne kažem glupi.

Grad napravi jednostavnu aplikaciju koju skineš, preko te aplikacije fotografišeš nepropisno parkirano vozilo (ili kakav drugi prekršaj), aplikacija ti da tačno uputstva kako se fotografiše vozilo, aplikacija je zvanična nema laži nema prevare, direktno radi sa kamerom, preko GPS-a dobije tačne kordinate i vreme, i to je to. Bukvalno zaposliš par ljudi u gradskoj upravi da češljaju te prijave i da samo pršte kazne.

Zamišljam kako neko ima zadatak, primera radi, da obiđe sve ulice po Vračaru u toku jednog dana i napiše svima kaznu preko te aplikacije. I tako iz dana u dana. A evo zamišljam i nekog ko obilazi NBG po istom principu, pa onda Voždovac, Zvezdara, Palilula...​

Vrh