Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Nikole Stefanovića
20251114_070924.jpg

20251114_070856.jpg

20251114_070907.jpg

Oni koji uzimaju slike pa kače na Redit barem napišite da su slike sa Beobuild-a

20251113_192111.jpg

evo jednog pacijenta iz Vojislava Ilića...izgleda da je baš bio nestrpljiv! Nije Wolt/Glovo u pitanju, hitna ''intervencija'' u frizeraju pored..!
Pošto je učestalo baš, probaćemo da tražimo stubiće da postave (kao pored na mestu ''starog'' pešačkog)..

Tu u Nikole Stefanovića je haos jer je granica zone...pa ljudi dolaze i ostavljaju kola iz raznih delova grada pa nastavljaju do grada trolom ili pešaka... Ne znam zašto nisu zonirali i to naselje kada je sve okolo odavno zonirano?
Opet ce negde morati da bude granica zone ali to nije izgovor za bahato parkiranje. Lepo su dekorisali ovog sto je parkirao, tako treba

eto malo represije kome je falilo...
Kao po običaju, uzmu prvih pet ili deset ''naj-pisanijih'' kazni i samo dupliraju iznos...ovaj put će utrostručiti ili čak upetostručiti..!
I tako misle da reše probleme u saobraćaju..! Kao da oni koji se najviše bahate i plaćaju kazne...bole ih! Sve vidim kako su kaznili Paninog klinca što em divlja em napušava te koji bi trebali da ga zaustave...
Ako sam dobro shvatio, vozi čovek 80-100 autoputem i mora da pusti ovog što se uključuje ako je dao migavac? Ili mora da pusti nekog ko krši propis, ali je dao migavac? Nisam najbolje razumeo, pa pitam.

nije baš objašnjeno ali dužan si da dozvoliš da se uključi u traku ukoliko je bezbedno, a on je dužan da proceni takodje da li je bezbedno, to je staro pravilo. Ovo se nadam da je više upućeno ka puštanju autobusa da se uključe u traku sa stajališta što podržavam, takodje bi trebalo po jedan saobraćajac u autobusu za prvo vreme pa svakom kaznu ko ne propusti autobus jer si po pravilu dužan da ga propustiš kada se uključuje sa stajališta. Sada se trkaju ko će više da iseče autobus pa autobusu treba par minuta da se uključi što otežava javni prevoz.

Drugo je autobus koji se uključuje iz stajališta, uvek ih propuštam. Problem je što nije objašnjeno.

Nisu relevantni tekstovi sa portala. Prenesu par rečenica za clickbait. U zakonu to mora biti detaljno opisano.

20251114_124145.jpg

Upropastiše ovaj grad načisto... Ovo je bukvalno pored Hrama, divlji parking.. Obratite pažnju na utabanu zemlju (nema trave!), tu je dan i noć parkirano desetak vozila, paralelno, ukoso-kako god. Ne znam zašto ne postave neke barijere, stubiće..štagod, ili da krenu sa akcijom slikanja (i kažnjavanja potom)..?

Nisu relevantni tekstovi sa portala. Prenesu par rečenica za clickbait. U zakonu to mora biti detaljno opisano.
u tekstu se navodi da više neće biti plaćanja u roku od 8 dana kao i do sad, plus one kazne koje su bile 10 hiljada idu na 20 i 50..
Poskupljuju najviše pisane kazne, tipa pojas i telefon i to drastično.

20251114_131520.jpg

Za ovo sam pisao zelenilu, pošto je neko izbetonirao taj travnati pojas i posekao drveće-fali dva ili tri stabla...odgovorili su mi posle nekoliko dana da to nije javna površina i da to ne spada u njihov domen održavanja. Sada te tu isto divlji parking.

Toliko ima automobila i ne propisnog parkiranja da je glupo uopste postavljati slike ovde.Drzava zaradjuje od registracija i goriva tako da nema šanse da se ukinu vozila starija od 10 godina ili 20 čak .Problem je sto političari ne prate probleme gradjana ni na koji način pa ni za širenje infrastrukture i parking mesta,npr divlja gradnja.

Znaci imamo automobile a nemamo infrastrukturu,naravno,svaka cast Vucicu za autoputeve .Ali to je drugo.

P.s ranije je bilo malo bolji auto i možeš da se uključiš de Oces ,pa da stanes
Na sred puta sad te niko nigde ne pusta ,automobili staju i stoje na putu.Vise ne staju ni na pešački puste te da prelazis ali daju gas dok si na pešačkom

Toliko ima automobila i ne propisnog parkiranja da je glupo uopste postavljati slike ovde.Drzava zaradjuje od registracija i goriva tako da nema šanse da se ukinu vozila starija od 10 godina ili 20 čak .Problem je sto političari ne prate probleme gradjana ni na koji način pa ni za širenje infrastrukture i parking mesta,npr divlja gradnja.

Znaci imamo automobile a nemamo infrastrukturu,naravno,svaka cast Vucicu za autoputeve .Ali to je drugo.

P.s ranije je bilo malo bolji auto i možeš da se uključiš de Oces ,pa da stanes
Na sred puta sad te niko nigde ne pusta ,automobili staju i stoje na putu.Vise ne staju ni na pešački puste te da prelazis ali daju gas dok si na pešačkom
Pa slažem se...ali ovakve bezobrazluke bi trebalo satirati od kažnjavanja..! Naučili bi vremenom da se ponašaju...

dace bog da se miki u pravu, i da za 5 godine bude bolje. ali ja verujem da nece, jer mislim da vecina ljudi je poludivlja, i ne vidi problem sa ovim.
ima par ljudi koji ce da se nerviraju za sve ostale je fazon, ravno do kosova
E pa malo truda od strane svih nas koji se ne osećamo ''poludivlji'' i stvari će se ispravljati polako... Ja se bre borim za svako drvo u kraju, cimam se u slobodno vreme i zivkam ove službe...nekada uspem, nekada ne...ali lepo mi je kad negde uspem pa prodjem posle tuda..! Mnogo stvari treba da se ispravi...smejali bi ste se kad bi čuli koje fore sam imao..
Bilo bi mnogo lepše i lakše kada bi imali bolju saradnju sa lokalnom samoupravom ali tu kad bih vam pričao za neke doživljaje-samo bi se nervirali

Upravo, šta više ova situacija te primorava da tako i naredne generacije uče i koriste auto za sve. Eto ovih dana šetam sa klincima i ajde što standardno nemam trotoar da guram kolica već moram kolovozom (ovo je razlog zašto moja žena ne želi da šeta dete u kolicima) nego što je iz nekog razloga na skoro svakom pešačkom bio parkiran automobil. I eto stariji klinac se em uči da ide kolovozom iako mu pričamo da ne sme em da se svako parkira gde hoće iako mu objašnjavam da su čike koje su se parkirale tako bezobrazne. U principu šetnja dece je spala na stan-auto-tržni centar/park jer više ne možeš normalno da prošetaš sa decom.

E pa malo truda od strane svih nas koji se ne osećamo ''poludivlji'' i stvari će se ispravljati polako...
To sam i ja mislio dugo vremena ali sam onda sa nedavnim događajima definitivno shvatio da ovom narodu nema pomoći. Odnosno da je procenat normalnih premali u odnosu na procenat poremećenih i da je to kao borba sa talasima okeana. Samo istroši čoveka a na kraju dana ništa ne postigne. Samo rizikuje da ga i ta voda uhvati i udavi.

E pa malo truda od strane svih nas koji se ne osećamo ''poludivlji'' i stvari će se ispravljati polako... Ja se bre borim za svako drvo u kraju, cimam se u slobodno vreme i zivkam ove službe...nekada uspem, nekada ne...ali lepo mi je kad negde uspem pa prodjem posle tuda..! Mnogo stvari treba da se ispravi...smejali bi ste se kad bi čuli koje fore sam imao..
Bilo bi mnogo lepše i lakše kada bi imali bolju saradnju sa lokalnom samoupravom ali tu kad bih vam pričao za neke doživljaje-samo bi se nervirali

zovem i ja svaki dan. Osecam se ko don kihot

Jedini nacin da se resi bahato parkiranje je da se kazne pisu svaki dan, bez izuzetka. Parkiras nepropisno, kazna odmah, i danas i sutra i prekosutra. Na zelenoj povrsini x2. Na trotoaru i pesackoj stazi x3.
Uz to, potreban je i mnogo strozi tehnicki pregled, jer je pola automobila na ulici realno za presu. Brda kuca sa po 2-3 krsa u porodici i onda kao kme kme nema mesta, moramo da se parkiramo na trotoar, pesacke staze i na travu, gradite parkinge i garaze, drzava duradi nesto.
Neka 50 posto tih krseva i zavrsi tamo, a oni koji zagadjuju i voze tehnicki neispravna vozila neka predju na bicikle.
Iskreno, kakvi smo, ne bi me cudilo da ubrzo imamo problem i sa bahatim biciklistima.

Poslednja izmena:
Mislim da manji broj vozila ne bi rešilo problem jer bi se zamenili sa malo skupljim. Samo kazne mogu naučiti narod, ajde sve ali baš mi smeta parkiranje na pešačkom prelazu pogotovo ako ima parkinga okolo ali eto mora tu jer je bliže. A to je za baš jaku kaznu, kada bi se kažnjavalo. Pa nije rešenje da ovo bude samo automobilski grad i da se pešacima onemogući kretanje doduše jednim delom je već onemogućeno, osobama sa malom decom i osobama u inv kolicima.

Vrh