Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Pa vec smo zakljucili da bahata sto*a vozi i bez dozvole i bez tablica, znaci nista od toga.

Pa pazice da ne prave prekrsaj. I trenutne kazne su velike za neke
Pa evo, uzmimo danasnji primer, da li ti mislis da doticni reper ima na belo prijavljenu veliku platu ili zaradjuje na kreativne nacine svoje pare
Razumem zelju za drustvenom pravdom, ali prihodi koje banka i drzava vidi nece tu pomoci osim da osasavis nekog ITevca sa vremena na vreme

% kazna radi kada nemas ovoliko sive ekonomije i "kreativnih" nacina prihoda koji imas u nasoj drzavi
Zato sam vise za kazne koje rastu sa ponovljenim prekrsajima, tu vec postoje osetljive posledice za bahato ponasanje veoma brzo

Pa evo, uzmimo danasnji primer, da li ti mislis da doticni reper ima na belo prijavljenu veliku platu ili zaradjuje na kreativne nacine svoje pare
Razumem zelju za drustvenom pravdom, ali prihodi koje banka i drzava vidi nece tu pomoci osim da osasavis nekog ITevca sa vremena na vreme

% kazna radi kada nemas ovoliko sive ekonomije i "kreativnih" nacina prihoda koji imas u nasoj drzavi
Zato sam vise za kazne koje rastu sa ponovljenim prekrsajima, tu vec postoje osetljive posledice za bahato ponasanje veoma brzo
Sve to moze da se predvidi dobrim zakonom.

Zekstro nemo da si klasican dev :D da edas edge case-ove

nadje se nacin, ne mora samo plata da se gleda. Pricamo o tome, kada bi imo taive kazne i sam sistem bi drugacije funkcionisao

Ево још слика из бољег угла. То је тачније код Блока 38 на Новом Београду.
1759315960218.png

1759316031786.png

Ево још слика из бољег угла. То је тачније код Блока 38 на Новом Београду.
Pogledajte prilog 253533
Pogledajte prilog 253534
Није "код" него "у" блоку 38, и то испред прве зграде "мерцедеске" тј Булевар Милутина Миланковића 130. Ту на тротоару се стално паркирају бахати и у том паркићу испред зграде. Иначе овај бахати није зарадио ове натписе због бахатог паркирања, него због швалерисања. Тако су ми другари из бившег краја - тј овог блока, рекли. Али натпис важи за оба случаја.

Ima veze i sa bahatim parkiranjem, a i sa još nečim. U nedelju primetim da je u mojoj ulici mnogo više parkiranih automobila nego inače...Svi parkirani ,,propisno", naravno. Prvo sam pomislio da je možda kod nekoga od komsija neko slavlje ili tako nešto, pa da ljudi nemaju gde da se parkiraju. Međutim, posle čujem da je u dvorištu lokalne Osnovne škole bio skup SNS-ovaca. Slikale su komsije i kačile da je ista situacija i u njihovim ulicama bila. Haos koji je ostao u dvoristu dotične Osnovne škole je posebna priča.

Није неко бахаћење, али на неки начин и јесте. Имао је места иза контејнера како и паркирају (косо) у овом делу Љубунке Бобић. Каже човек, "само да скокнем до полиције да предам за регистрацију"!
IMG_20251002_130651_resized_20251002_015725092.jpg

Није неко бахаћење, али на неки начин и јесте. Имао је места иза контејнера како и паркирају (косо) у овом делу Љубунке Бобић. Каже човек, "само да скокнем до полиције да предам за регистрацију"!
Pogledajte prilog 253707
A na strnu sto se panduri jos gore parkiraju u tom delu isped supa i sto svojim privatnim vozilim udaraju takt za ovakva ponasanja. Kad bolje razmislim, jedini razlog sto ovaj nije kolima usao u SUP je sto je isti opasan nelegalno parkiranim pandurskim kolima (privatnim)

Ovak kod Linde je makar na parkingu, šampioni se parkiraju tačno ispred ulaza, pored kolica, kod izloga desno od ulaza, vrlo su kreativni kada treba pešačiti dvadesetak metara.

Pogledajte prilog 253707
Stalno govorim, više sam dosadan i samome sebi...stubići, onižuto-crni, svuda i uvek!
Toliko ima bezobrazluka da je više postalo i normalno...a čak su i te stubiće počeli da vade da bi se parkirali. Mislim da je to vrhunac!

Eno preko puta marakane, neki restoran ima, danju/noću, konstantno ima desetak (skupih) automobila parkiranih na travnjaku između traka, na trotoaru pored, čak i u parkiću dole ispod škole! I nikom ništa!

meni nekako su bolja opcija zardinjere gde moze, em mozes biljku neku da posadis em mi se cini da ih dosta manje pomeraju nego sto stubice cupaju

I da staviš ogradu sa strujnim naponom, pojedini bi našli način da je počupaju.
Neka logika je da ako je nešto ograđeno, postoji neka prepreka, da je to tu sa razlogom, da se tu ne ulazi.
Zamisli: ,,Treba da ti se stave stubici da se ne bi parkirao na mesto gde to nije predviđeno ili na zelenu površinu," ali to je realnost.
Čak i neke stvari koje se zakonom ne podrazumevaju, pravila su kulture.
Recimo, ziviš u nekom prigradskom naselju i ja se parkiram ispred tvoje kuce, tik uz tvoju ogradu i ti izadješ i kažeš mi: ,,Ne možeš da se parkiraš tu." A ja ti kažem: ,,Šta hoćeš bre, nije ovo tvoje". I ti po zakonu ne možeš da me sprečiš da se tu parkiram, to može policija. Pa nije ni moje, ali je više tvoje, jer ti verovatno i taj prostor tik ispred kuće isto održavaš, kosiš travu ako je i malo ima i tako dalje. Jednostavno nećeš da ja remetim tvoj mir, da tu kaplje ulje iz mojih kola i slične stvari. I ti dolazis u situaciju da staviš par stubića ili tako nešto, da se neko ne bi tu parkirao, jer mu je zgodno. I ti nemaš pravo da tu staviš te stubiće, ali jedno bezakonje stvara drugo. A pošto se bahati ne sankcionišu, moraš da se zaštitiš sam.

Vrh