Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Ajd sve razumem, mada ne odobravam, ali oni mozgovi koji parkiraju u blato mi nisu jasni.
Koja to bu*ala mozes da budes, da kada izadjes iz automobila zablatnjavis se ceo, i takav ides u stan, a opet kada dolazis ulazis u auto ko da si orao.
Mada vidjao sam neke automobile,unutra ko stenara, to su ti likovi.
Ne kaze se dzabe da im praziluk iz gujsce viri, to naviklo da se parkira po livadama i bunjistima pa sad ostade navika

Stavili i na render nepropisno parkiran auto. Autentično, ne odstupa realnom stanju 😂😂😂🇷🇸
IMG_20250220_181556.jpg

Nego, jel autobusi imaju neka druga pravila u saobraćaju?

Svaki dan na skretanju levo iz Deskaševe u BKA autobusi zaobilaze kolonu koja čeka semafor i trakom za uslovno desno nas sve iseku i skrenu levo.

• Sviđa mi se
Reagovanja: ink
Bila je zelena površina, sad je kaljuga. Da je trotoar opet bi se parkirali. Ovako su svi na dobitku, em dobiju parking mesto, em grad naplati, em pešaci mogu da prodju ;)

Primetio sam da se svuda koriste stubići (u Parizu, recimo), što znači da su svuda vozači skloni tome da parkiraju "gde stignu". Samo se kod nas izbegavaju stubići iz nekog razloga (a realno, neko blizak vlasti sigurno drži postrojenje za betonske stubiće i mogao bi da kupi ženi novog Land Cruiser-a kada bi njegova firma dobila na tenderu).

Ja sam primetio da se stubići vrlo brzo posle postavljanja povade.

Prvo se izvadi jedan da se vidi da li će gradske vlasti da ga zamene.

Kad vide da ne postavljaju nove onda povade i ostale.

Naravno ovo važi za širi centar BG i periferiju.

U centru ipak nije toliko česta pojava.

Ja sam primetio da se stubići vrlo brzo posle postavljanja povade.

Prvo se izvadi jedan da se vidi da li će gradske vlasti da ga zamene.

Kad vide da ne postavljaju nove onda povade i ostale.

Naravno ovo važi za širi centar BG i periferiju.

U centru ipak nije toliko česta pojava.
Prvo, stubići se postavljaju toliko jednostavno da to nije normalno. Gledao sam pre par meseci kada su ih postavljal u katanićevoj-ceo trotoar su odradili za bukvalno par sati. Učukaju ih direktno u asfalt nekom mašinerijom.
Drugo, isto tako pri postavljanju betoniranjem, uviju u novinski papir onaj deo koji se ''potopi'' u beton i onda kad se osuši-izvadiš ga bez problema!
I ja sam za to da se postave gde god ima potrebe, i to oni žuto-crni, visoki...ne ovi mali sivi, fensi, sa grbom Beograda ili onom kretenskom kuglom... Oni puknu pri dnu i ćao...ove stare zameniš, ispraviš...šta god!

Stubiće lome ili seku. Pred mojim očima ispred A bloka je radnik brusilicom sekao stubić, verovatno na uput nekoga iz ugostiteljskog objekta pored.

Pored moje zgrade su komšije postavile stubiće samoinicijativno na jedan deo prilaza da se ne bi parkirali ljudi na ćošku jer inače je jako teško da se izvuku ostali iz garaže. Video sam pre neki dan da je jedan stubić već iskrivljen, pitanje je dana kad će ga neko izvaditi skroz.

Po mom mišljenju, ne pomaže ništa osim da policija radi svoj posao, kad se svi budu bojali kazne, prestaće sami da parkiraju, neće nam ni trebati stubići.

Možda čak i dupli ivičnjak, to je jedina stvar koja ne može da se izvadi ili polomi bez građevinske akcije. Naravno prvo kaznena politika bez selekcije. Kod nas se i dalje možeš izvući za ubistvo na pešačkom prelazu, šta je podmititi jednu komunualnu patrolu.

Možda čak i dupli ivičnjak, to je jedina stvar koja ne može da se izvadi ili polomi bez građevinske akcije. Naravno prvo kaznena politika bez selekcije. Kod nas se i dalje možeš izvući za ubistvo na pešačkom prelazu, šta je podmititi jednu komunualnu patrolu.
Ima to kod mene pa opet parkiraju...samo ga ostave pored trotoara.
A oni žuto-crni stubići nekad umeju da budu napunjeni betonom...nema onda brusilice! Tako je svojevremeno bilo na parkingu "sava centra"...
Kako bilo, stubići su zakon i treba da se "sade" gde god može..! Kad već ređaju ove "ležeće" mogu i njih!

• Sviđa mi se
Reagovanja: Aes
Cak su tu na uglu sa petrovgradskom iscupali 2 da bi se naravno parkirali
A glavne oce da odustanu od garaže ispod kalenic pijace

Vrh