Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Возач обавезно мора да буде поносни власник Land Rover, или Range Rover џипа да покаже колики стандард има. Да сам био на месту возача трамваја, слупао бих тај ауто, мада мени је Швајцарац вреднији од те канте која троши горива колико стане у кухињски бојлер. Надам се да су му послали папрену казну путем поште да је плати за ово.

Где је ово? Је ли ово стари центар града?

Код КН канцеларије, Ресавска 21.
Безобразлук. Занимљиво је да ови кад блокирају четвртину улице да шинска, и остална путничка и теретна возила не могу да прођу, и да им нико ништа не сме, а кад студенти, или демонстранти блокирају онда хистеришу, и спремни су да газе и косе све пред собом. ААААААААААА! ШТА МИ БЛОКИРАШ САОБРАЋАЈ? НЕ МОГУ ДА ПРОЂЕМ! ЖУРИМ НА ПОСАО! МОМ ПСУ СЕ ПРИПИШАЛО! ЖУРИМ У КУПОВИНУ! Какав ментални склоп. Шизоидно!
200w.gif

U Resavskoj je uvek neko ludilo, da li ovo stajanje na pola ulice, ili samo ga ostave na sva 4 i puste tramvaj da čeka.

Да, овде..

po broju 051 daje da su diplomate gvineje... Da li bi ? pa verovatno da da ahah. dal tamo postoje pravila parkiranja
На дипломатским таблицама први бројеви означавају из које је земље, а други бројеви означавају који "чин" има запослен у амбасади или пак конзулату. Пошто је на овој таблици број 85, дипломата је из Мјанмара, а то је раније била Бурма. Не знам који "чин" има број 051. Да је други број 001, онда је амбасадор.
Испред овог мерцедеса је други мерцедес из друге амбасаде, не види се добро број, а кад се увелича слика размуте се бројеви. Личи ми као да је или број 24 или 53! Ако је 24 онда је из Хрватске, а ако је 53 онда је Пакистан.
Ово је иначе био годишњи скуп дипломата.

Gde se uopšte parkira nelegalno kod arene?

Inače bi mogli na prostor iza sajma da odu bilo koje veče, bilo bi barem 200 kazni.
Mislim da sam pisao već.

Pre par godina, vraćam se sa Ade biciklom tuda (vikend) i vidim taj haos, bukvalno sam izbrojao 100-tinjak vozila što na šetalištu, što na travi. I zovem ja Komunalnu i prijavim više desetina nepropisno parkiranih vozila. Prijavim se imenom i prezimenom jer samo tako mogu da dobijem povratnu informaciju.

Isto veče napišem mejl da me obaveste šta su uradili. I stiže mejl recimo u četvrtak gde mi kažu da su u utorak izašli na lice mesta i da nisu zatekli ni jedno nepropisno parkirano vozilo.

I to je tako...

Kako se deli odgovornost i krivica u nekim situacijama.
Skoro sam video par situacija.
Npr neki taksista je skretao levo u sporednu ulicu, a preko pesackog koji preseca tu sporednu je preleteo biciklista i imali su sudar. Ko je sada tu kriv sa obzirom da biciklista ne sme voziti na pesackom. A opet taksista nije vozio tako da u svakom trenutku moze da stane pred pesackim.

Ili druga situacija gde je neki vozio jednosmernom u kontra smeru, neko se ukljucivao i koliko shvatam gledao samo da li neko nailazi iz smera u kojem se vozi tom ulicom, i onda je ovaj sto je vozio kontra smerom izleteo na stazu i zakucao se u kucu. Ko je tu kriv? Deluje jasno, ali i ovaj sto se ukljucivao nije se uverio.

Vrh