Poštovani,
ispred novog Merkatora na trotoaru, par desetina metara od vašeg ministarstva su stalno parkirana vozila (kao i u Omladinskih brigada 18b, ispred auto perionice, restorana Durmitor i još par kafića). Da stvar bude gora, vlasnici tih vozila se nalaze u obližnjem kafiću, a u Merkatoru može da se besplatno parkira do 2h.
Danas sam u prolazu video i vozilo vašeg Ministarstva "parkirano" na tom mestu, pa bih vas pitao da li je vaš pripadnik nekome napisao kaznu i, ako nije, da li je pozvao nekoga da to uradi umesto njega (parking servis, komunalnu policiju, "običnu" policiju). Ne žalim se zbog parkiranja vašeg vozila jer znam da na to ima pravo kad je službeno lice na zadatku.
Ako ne možete videti sa fotografije, registarska oznaka vozila je П 024-500 i slikano je u 14:50 u četvrtak, 13.11.2014.
Takođe bih vas pitao, da li svaki pripadnik MUP-a može da napiše kaznu za nepropisno parkiranje i da li je dužan da pozove nadležni organ ukoliko primeti nepropisno parkiranje. To vas pitam zato što mi se jednom desilo da policajac nije hteo da učini ništa povodom moje konstatacije da se u njegovom vidokrugu nalazi mnogo nepropisno parkiranih vozila. Žao mi je što nisam zapamtio broj značke i prezime tog policajca, pa da to proverite i kod njega.
U nadi da ću dobiti brz odgovor,
Dušan Popović
Narodnih heroja XX / X
11070 Beograd