Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Nešto što sam video i uslikao pre sto godina, samo nikako da okačim...

U Ruzveltovoj su napokon stavili stubiće ispred hotela da turistički autobusi ne mogu više da se penju na trotoar:
6398.jpg

7085.jpg

Ali ne pre nego što je već napravljena šteta...
4292.jpg

Ma dobro, tramvaji ionako idu na 100 godina tako da i nije toliko strašno.

Problem je što Grad i hotel ne mogu da se dogovore, pa da se ispred zgrade lepo premesti stajalište 10 metara niže a tu ispred napravi stajanka za kratka zaustavljanja autobusa. Nego bi hotel verovatno sve na divljaka, a verovatno i Grad mrzi da to sve preuredi kako treba. Ili neko negde nije dovoljno podmazao, pa nikako da se dogovore.

Hotelska zaustavljenja su ukinuta pre nekih 8 godina a tu malo niže od hotela bi mogo bus ta stane ali ne da gospoda gosti prošetaju malo

Ne zauzimaju samo tramvajsku traku, kad je autobus na sinama, turisti su u srednjoj traci vade kofere sa leve strane.
Pogibeljno.

Ja vodim rat sa njima već nekoliko meseci oko Beton Hale.
Jedina fora jeste što komunalna često dežura na stajalištu za turističke buseve i kada vidiš nekog kako ide biciklističkom, dotrčiš do njih i oni moraju da reaguju po dužnosti, ovo online je zavlačenje.

Inače, počeli su sa uređenjem tog dela i onda naprasno stali pre 3 nedelje i ništa, stubići su opet iščupani, ploče su sada razbacane i tako...

Petkom u 1 ujutru je najgore, šokirao sam se xD, trubači koji sviraju nasred šetališta, kola koje voze punom brzinom u rikverc, neke devojke koje povraćaju, šmrkanje različitih supstanci gde se stigne.
Mexico za sirotinju.
Ceo potez od Beton Hale do Savamale i Geozavoda je zona sumraka petkom i subotom. Preko dana borba za parking, uveče vašar.

Edit: Vrhunac mi je parkiranje skupocenih vozila na trotoar ispred Bristola. Iako imaju prekoputa (iza Geozavoda) svoj parking, redovno su na trotoaru parkirani Bently-ji, Mercedesi, i druga skupocena vozila. Sad kako su zatvorili deo Karađorđeve parkiraju se na kolovozu i u sredini kružnog toka u "baštici" za tramvaje. Parking kao buvljak, a prosečna vrednost auta 150 hiljada EUR.

Pa nije on taj auto uzeo da uziva u voznji i luksuzu nego da drugi vide sta ima, sto bi se reklo sabanizam i renesansa.
Auto će da mu vide i na parkingu prekoputa, ovo je više demonstracija kako je on/ona glavni šerif, koji može da radi šta god hoće bez posledica. Zakon je za smrtnike.

Ko god se nadje :) majstori, idea… ovaj konkretno je lilijev. Pisali smo sekretarijatu za zardinjeru ali mislim da ces nas odbiti pa cemo verovatno postaviti nesto sami.

Opet sam bio žrtva oduzimanja prvenstva prolaza i lupio sam jednu gospođu koja je skretala levo preko farbanog ostrva i sekla dve trake iz suprotnog smera. Koliko ljudi zapravo nemaju mozga, morali smo da zovemo policiju jer taj manevar uopšte nije dovodila u pitanje. Kao ja sam kriv jer sam je udario 😂

Opet sam bio žrtva oduzimanja prvenstva prolaza i lupio sam jednu gospođu koja je skretala levo preko farbanog ostrva i sekla dve trake iz suprotnog smera. Koliko ljudi zapravo nemaju mozga, morali smo da zovemo policiju jer taj manevar uopšte nije dovodila u pitanje. Kao ja sam kriv jer sam je udario 😂

zalim slucaj i izgubljenog vremena. Vise nisam siguran ko je lud, ovi sto ne postuju/ne znaju pravila ili mi ostali. Jedino sto sam skontao i reko sebi, da ptihvatim da zivim u govnima, da se ne nerviram i da ignorisem sve

Ovo je baš bila tupava situacija, jedna žena se okreće nedozvoljeno, a druga stala da je propusti i govori joj da "može". I ona izleti u moju traku jer ipak ne može.

Sreća je što sam siroma pa vozim jeftin auto koji će se proceniti u totalnu štetu a popraviti za siću.

Vrh