Kada rangirate glasace, uzimate u obzir i grupe "motorists" i "commuters". Sekta se priklonila grupi motorizovanih jer ova druga grupa cuti i klacka se u kutiji ko sardina. Otud ovoliko divljastvo koje je dopusteno, uz kombinaciju svih drugih faktora poput onog prvog, a to je da svako ko ima auto NiJe SiRoTiNjA.
Da stigne direktiva da se propisi pri tehnickim pregledima postuju, broj automobila bi bio drasticno smanjen. Javni prevoz bi u tom slucaju bio u potpunom raspadu i sekta to zna i zato pokusava da odrzi status quo, a situacija ide na gore iz dana u dan. Skoro sam imao raspravu sa prijateljima, argument im je "sta da radi neko ko nema para da kupi bolji auto?". Nista, neka ne vozi auto dok ne skupi para za tehnicki ispravan auto i cao. Ovako, em ugrozava sebe jer se vozi u nekoj kanturini, em ugrozava sve druge jer je kanturina neispravna.
Pritom, ne pricam ovo iz pozicije nekog boskica koji je dobio alfu 159 uz vozacku dozvolu. Silom prilika sam pre par godina zbog kretanja kroz grad morao da kupim mali auto i to je bila neka raspadnuta 206-ica. Odradila je sezonu i po i zavrsila na otpadu, a mogla je da taljiga i dan danas uz gotovo svakodnevno drndanje sa majstorima. Ljudi pale kola da odu do pekare koja im je na 300m od kuce. Lezi lebe da te jedem mentalitet. Nabacao sam ovako gomilu stvari bez ikakvog plana, sustina je da je gomila faktora ali da se resenje nalazi u gradskoj/drzavnoj upravi. Oni svojim delovanjem(sve sto ste nabrojali, kazne, javni prevoz, garaze, postovanje propisa) mogu da preoblikuju mentalitet i navike naroda, samo ako imaju zelju za time(to je zapravo sprovodjenje svoje politike), a trenutno je nemaju posto im je jedini cilj kako da zgrnu sto vise novca u saradnji sa gradjevinskom i drumskom mafijom