Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Tu gdje si ti stavio strelicu nalazi se stajaliste jgp a on je imao mogućnost ranije da se uključe
Screenshot_20230726-132205_Maps.jpg
 
"a on je imao mogućnost ranije da se uključi"

Mogucnost i obaveza nisu isto.
Istinski, mogao je ranije da se iskljuci. Ali nikakva obaveza ga na to nije primoravala. Sta nije zabranjeno dozvoljeno je. I tom logikom idu mnogi bas tuda.
 
Ne vidim kako je to moguće, i ispod postoje lokali i zgrade kojima je jedini prilaz preko šina. Kamere već postoje. Jedino da kazne ne stižu za stanare tog kraja ali kako rešiti problem lokala? Već smo Ja mislim na ovoj temi pričali o ovome.

edit: jesmo
 
Pa da svako koristi najbliži izlaz preko sina a ne da vozi cijelom dužinom voze i ispod mostarske petlje isto toliko su se razbahtili
 
Nekad stoji policija i zaustavlja vozače. Ali, uvek će se naći neko pametan ko vozi šinama, zaustavnom, žutom...
 
Šinama je dozvoljeno voziti, a kao dobar pokazatelj za to mogu poslužiti primeri ulica Resavska, Beogradska, Karadjordjeva, tramvajski most......
Zabranjena je voznja samo tramvajskom basticom, ali taj uslov da bi bio ispunjen mora postojati saobracajni znak koji taj deo kao takav oznacava.

ZOBS
Član 7
20) tramvajska baštica je posebno uređen deo puta namenjen isključivo za kretanje tramvaja.
 
Po Zobsu mi nemamo tramvajsku bašticu nigde. Ili je ja nisam video
 
Po Zobsu mi nemamo tramvajsku bašticu nigde. Ili je ja nisam video.

Ima toga, nego održavanje koje ne radi svoj posao, pa spadne, ukrade se i slično i posle niko ne vodi više računa o ponovnom postavljanju.
 
Bilo nekad i Bulevar JNA ili Bulevar oslobodjenja,kako kome draze. Pre rekonstrukcije su bili ivicnjaci i znak da je namenjena za vozila JGP ali je dugo je bila razvaljena da su autobusi isli ostalim trakama.
 
Juče ide kola hitne pomoći i policija sa sirenama beogradskom pored tasmajdana ka slaviji. Gore red na semaforu, tramvaj u suprotnoj traci na stanici. Niko se nije ni potrudio da se pomeri. Svi zakopani stoje.
 
Ja mislim da treba kao u Italiji svuda staviti debele betonske stubove, ali svuda. Jedini nacin da se sprece ovakva goveda sa prethodne fotografije
 

HAOS U ZEMUNU Stotine građana blokirano u autobusima zbog dva bahata vozača: Policija nije mogla da ih nađe, a tek kada se pojavio "pauk", MIRNO IZAŠLI IZ KAFANE PREKOPUTA I POMERILI VOZILA​


mUOk9kpTURBXy82NDc1MzU0NTcwYzNjNWUyMGVjZWVkYmFmYzdjZmVlMi5qcGeRkwLNBLAA3gABoTAF


U Zemunu je večeras došlo do kolapsa gradskog saobraćaja, jer su u Novogradskoj ulici, kojom prolaze svi autobusi od kada je Glavna ulica zatvorena za saobraćaj zbog rekonstrukcije, a radi se o sedam linija koje vode prema Novom Gradu, Zemun Polju i Batajnici, jer su dva neodgovorna vlasnika vozila nezakonito parkirala svoje automobile.

Kolona autobusa, sa stotinama građana Zemuna stajala je u toj ulici, a ni dolazak saobraćajne policije nije primorao vozače „pežoa“ i „ppela“ da dođu i da ih pomere, a reagovali su tek kad je došao „pauk“ Parking servisa sa upaljenim rotacionim svetlom.

Onda su se pojavili i začudili se zašto smetaju njihovi automobili, a dolazak vozačice „pežoa“ izazvao je aplauze građana koji su čekali da se slučaj razreši.
Došla je i patrola saobraćajne policije, koja i pored svih pokušaja nije uspela da pronađe vlasnike vozila, i objašnjavala je revoltiranim građanima da oni svoj posao rade po zakonu.

Kada je stigao „pauk“, odjednom su se pojavili vlasnici iz kafane prekoputa, dali dokumenta i policija im je naložila da pomere vozila da bi se omogućilo odvijanje saobraćaja.

Policija je uradila svoj posao, napisala im je prekršajne prijave, odnosno mandatne kazne za nepropisno parkiranje od 5.000 dinara, a 2.500 ako se plati u roku od osam dana, jer zakon ne prepoznaje muke ljudi koji su ispaštali zbog bahatosti dvoje vozača.Beograd spreman za EXPO. 👌
 
Ček, što ovom sa Opelom? Liči na regularno parking mesto, osim ako nije neke fora "sopstvena radinost" ispred kuće/zgrade.
 
Vrh