to još lakše ..digneš samo cenu ako vidiš da je prebukirano...Šta da radi osoba sa invaliditetom koja dođe u tržni centar, a sva mesta namenjena njoj su zauzeta sa ovima što plaćaju višu cenu?
To je kao kad bi rekao da komunalna treba da reguliše parking u tvom dvorištu i napiše ti prijavu ako si stao na zelenu površinu. Jednostavno ne može, privatan posed. Bulbulderac je lepo dao primer, a svi znamo koliko naši ljudi vole da plaćaju parking. Za nedelju dana niko ne bi stao na tim mestima.Zato mislim da to nije dobra ideja i da nije izvodljiva.
Komunalnoj i običnoj policija treba dozvoliti da kontrolišu parkinge tržnih centara. Sigurno bi pravnici mogli to da osmisle.
Najporazavajuce od svega je sto ga dobar deo ljudi brani sa sve "pa nema mesta za parkiranje nigde", dovoljno govori o stanju u glavi ljudima koliko su bahati. I sam sam vozac, ali nikada mi ne bi palo na pamet da ovako ostavim kola.
Jasno, ali šta ako dođe dovoljno bogatih i plate regularno ta mesta? Onda neće ostati mesta za invalide.To je kao kad bi rekao da komunalna treba da reguliše parking u tvom dvorištu i napiše ti prijavu ako si stao na zelenu površinu. Jednostavno ne može, privatan posed. Bulbulderac je lepo dao primer, a svi znamo koliko naši ljudi vole da plaćaju parking. Za nedelju dana niko ne bi stao na tim mestima.
Ne sumnjam da medju ljudima koji su bogati ima dileja, ali sumnjam da ima toliko bolida da rezonuju "ok platicu ovo invalidsko mesto 1000, 2000 din za 20 min samo jer je kod ulaza, a ovo pored obicno je besplatno". Uostalom, sav taj novac bi isao tim udruzenjima, tako da nije lose.Jasno, ali šta ako dođe dovoljno bogatih i plate regularno ta mesta? Onda neće ostati mesta za invalide.
A i ne verujem da je dozvoljeno prodavati takva mesta jer je njihovo prisustvo obaveza.
Kako je to rešeno u inostranstvu?
ceo taj potez od dušanovačke pošte do raskrsnice južnog bulevara i maksima gorkog je katastrofa. Tolike su zgradurine sagradili na tom potezu a ulice su pretesne a automobila previše.Najporazavajuce od svega je sto ga dobar deo ljudi brani sa sve "pa nema mesta za parkiranje nigde", dovoljno govori o stanju u glavi ljudima koliko su bahati. I sam sam vozac, ali nikada mi ne bi palo na pamet da ovako ostavim kola.
Ni bogati ne vole da plaćaju, pogotovo na nebitnim mestima kao što su marketi. Konkretno ne znam za markete i tržne centre u inostranstvu ali znam jedno, nisu se rodili naučeni već su osetili po džepu. Postoji regulativa o broju invalidskih parking mesta ali kao što ne mogu da kontrolišu ko staje na njih na privatnim posedima teško će da regulišu i ko ih naplaćuje. Parking mesto imaš, sa zakonske strane si ispunio obavezu, ostalo je na tebi da budeš maštovit kako da reših bahato parkiranje.Jasno, ali šta ako dođe dovoljno bogatih i plate regularno ta mesta? Onda neće ostati mesta za invalide.
A i ne verujem da je dozvoljeno prodavati takva mesta jer je njihovo prisustvo obaveza.
Kako je to rešeno u inostranstvu?
Pritom dosta novoizgradjenih zgrada ima od 1 do 2 parking mesta po stanu. Znaci cesto dovoljno za sva kola. Ali problem je sto ovde u Srbiji zivi mnogo djubradi od ljudi kojima ne pada na pamet da kupuju ili zakupljuju garazno mesto kad vele da mogu da se parkiraju nasred javnih povrsina.ceo taj potez od dušanovačke pošte do raskrsnice južnog bulevara i maksima gorkog je katastrofa. Tolike su zgradurine sagradili na tom potezu a ulice su pretesne a automobila previše.
Mene i sad čudi kako saobraćaj tuda još uvek cirkuliše.
Još više me čudi ljudi koji u takvom haosu kupe stan
Zato i napisah automatizacija bez ljudskog faktora. Kamera snima i odmah šalje na adrese. Sistem nedostupan ljudskom faktoru da može da prčka i briše šta mu ne odgovara.O čemu vi maštate? Pa neće svoj na svoga. četvrtina srbije ima partijsku knjižicu, svaki taj bahati će da se pozove na partiju kad neko bude hteo da ga kazni. Ostatak nije bahat i korumpiran.
Tada ne bi video nijedno vozilo u gradu sa vidljivim brojem tablica, osim gradskih službi koje ne podležu kaznama.Zato i napisah automatizacija bez ljudskog faktora. Kamera snima i odmah šalje na adrese. Sistem nedostupan ljudskom faktoru da može da prčka i briše šta mu ne odgovara.
Može i to da se reši. I sad postoji kazna za vožnju bez tablicaTada ne bi video nijedno vozilo u gradu sa vidljivim brojem tablica, osim gradskih službi koje ne podležu kaznama.