Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Logicno resenje bi bilo svakako, ako se malo mucne glavom. To sto si ovde naveo je teorijski primer, i u jako mizernom procentu stanovništva. Niko nije ni rekao da se nece naci rupa (kao i u svakom zakonu). Moja poenta je da realan covek i nema toliko opcija da recimo na baku i deku registruje auto. Sustina i nije (niti je moguce) da resenje obuhvati i utice na 100% stanovnika. Ali na 80% moze. To se zove destimulacija, i to je dovoljno da grad pocne da se oslobadja guzve, jer mnogi nece moci da podnesu takav trosak. Ako bi takva, primera radi, registracija drugog automobila u domacinstvu automatski bila 50% veca na ukupnu vrednost, mnogi bi razmislili da li im se isplati. Na treci 100%, i tako dalje. Zajedno sa ovim, naravno, gradski prevoz mora da bude na vrhunskom nivou (i to je ono sto je vec tesko u ovoj priči)
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886835#p886835:3dn6nswz je napisao(la):
Luka 14 » Sre Okt 06, 2021 2:40 am[/url]":3dn6nswz]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886826#p886826:3dn6nswz je napisao(la):
Guest7788 » Sre Okt 06, 2021 12:38 am[/url]":3dn6nswz]Resenja i te kako ima. Ranije sam predlagao da se lepo donese rešenje o dodatnom oporezivanju na drugi (i svaki sledeci) automobil u domacinstvu. Dakle ne po osobi, nego po domacinstvu, jer mnoga domacinstva imaju vise od 2 kola. Trziste je prezasiceno kolima, necu da ulazim u kvalitet, ali danas svaki klinac koji iole nesto radi i zivi sa roditeljima moze (a i hoce) da uzme svoj automobil. Sto u vreme kada sam ja bio klinac bas i nije tako lako moglo. Ja ovo vidim kao jedino rešenje inace cemo imati guzve i u kasnim nocnim satima. Nije vise normalno da su stravicne guzve u 8 sati kao u nekadasnjem spicu koji vise ne postoji.

Kakva je logika u tome? Evo primer... Postoje porodice sa vise stanova u vlasnistvu, recimo npr neku jaku cifru - 10... Potencijalno i sa garazama na tim lokacijama.. Dakle potencijalno 10 placenih parking mesta za 10 automobila.... Na koji nacin oni treba da budu oporezovani dodatno? Onda treba porez i na 2 stana.. Ajmo onda takav dodatni porez i na 2 plate po domacinstvu.. Sta ce onaj ko ima porodicnu kucu i domacinstvo cine 3 generacije... Takav zakon bi bio nebuloza...

Porez se svakako placa prilikom registracije vise vozila, povecane potrosnje benzina itd, itd.. Tu nema popusta na kolicinu :mrgreen:

Činjenica je da je previše automobila danas, i da nije normalno da apsolutno svako i bilo ko može i treba da kupi neku kršinu za par stotina evra, izađe na ulice, vozika se i doprinosi gužvi za nešto što može da obavi javnim prevozom. Čak i kad/ako se radi o klinčadiji kojoj ni umnjaci još nisu izrasli.

Ja sam deset godina sebe ubeđivao da problem gužvi i nehumanih uslova u Beogradu ne potiče od broja automobila, i da su glavni, ako ne i jedini krivci za to samo nadležni koji neće da prave više garaža i bolje upravljaju saobraćajem. Onda sam uvideo da umnobolnika koji poseduju komad metala 4x2x1.5 m nema više u proseku po jedan u svakom kvartu... nego po 20 u svakoj ulici između dve raskrsnice. Drugim rečima, shvatio sam da ako bi nekad davno po jedan mentalni invalid parkirao posred trotoara ili kolovoza u celom jednom kvartu... danas čim izađem na ulicu BILO GDE u gradu, mogu da nađem 20 takvih invalida. I provalio sam da pola dnevnih kretanja kao pešak provedem koračajući po kolovozima jer su mentalni invalidi pretvorili grad u sajam automobila. A i kad se vozim prevozom, bar jednom nedeljno to vozilo mora da pravi slalome po kolovozu da bi zaobišlo nekog invalida koji se zaustavio ili parkirao na kolovozu.

A na temi o parkiranju sam opisao i nedavni slučaj mentalno obolele kokoške koja razdaljinu od 30 metara prelazi automobilom, odnosno kako ide iz jedne blejačine po kraju u drugu, tako ''voda'' svoj auto sa sobom. I umesto da ga ostavi u garaži 30 metara ''iza'', ona ga voda sa sobom i parkira posred kolovoza. Tada sam uvideo da su ljudima danas kola postala ko privesci za ključeve, i da sve više ljudi prosto ne ume da odgovorno rukuje svojim vozilom. U svakom smislu, pa i u smislu odlaganja. Te da ovako više ne ide. Neko će reći ''pa dobro, ona je izuzetak, nije prosek''. Pa nije prosek, ali vrlo brzo će i ostatak ljudi postati kao ona, a to će biti novi prosek. Nekada, prosek je bio 1 mentalni invalid sa vozačkom po kraju. Onda je to preraslo u 1 po bloku. Sad je prosek 20 po ulici, i to između dve raskrsnice. Tu na toj strani teme se mogu videti i moje druge reportaže o auto-kanceru koji je zahvatio ceo Beograd.

Ovako više ne ide, i nešto mora da se menja. Ljudi koji žive daleko ili u ruralnim sredinama svakako da treba da imaju automobil. Ali ograničenje za urbani deo grada (i ne, pod time ne mislim samo na centar, jer nisu trotoari i javni prevoz samo u centru, nego na sve od Zmaja pa do Kumodraža i od Padinjaka pa do Železnika) mora da se uvede. Zato sam i na temi o metrou i budućnosti javnog prevoza izneo predlog o uvođenju dodatnih poreza na drugi automobil po domaćinstvu, koji je Guest ovde preneo. Naravno, to nije nikakav konačan predlog, nego samo koncept i smer u kome treba ići. A detalje svakako treba razraditi. I da, naravno da bi se i to moglo izvrdati. Ko je dovoljno lud i/ili bahat, on će sve da upe da izvrda. Ali poenta je da se smanji ovo davljenje u automobilima, i ovaj konformizam koji je otišao toliko daleko da ljudi automobile tretiraju, vodaju sa sobom i ostavljaju razbacane po ulicama kao da su pikavci.

Данас је комунална полиција била на висини задатка код пијаце у блоку 44. Апсолутно су, без пардона, све бахате инвалиде у мозак сликали и кажњавали. Наравно честитке ће добити на кућне адресе. Интересантно је да је ту одмах и велика гаража, која зврји полупразна!

IMG_20211008_124529_resized_20211008_082715195.jpg
IMG_20211008_124554_resized_20211008_082715591.jpg
IMG_20211008_124806_resized_20211008_082715988.jpg

Да наплаћује се. Ја до сада никада нисам паркирао кола у њој. Гаража иначе не припада систему "Паркинг сервиса". У њој је могућ и закуп и куповина гаражног места. Ради 24 часа дневно.

Слика са "уличног погледа" је из 2015.године и тада је имала два спрата, а у међувремену је дограђена са још два спрата и та два спрата су застакљена.
https://www.google.rs/maps/@44.80058,20 ... 6656?hl=sr

гаража блок 44.JPG
гаража блок 44_.JPG

1b984decb143ea795aa7a9f5c90078af.jpg

Nasa policija bukvalno poziva na gradjansku neposlušnost. Svaki dan kada se Savskom vraćam sa posla...ova jedna traka za pravac ka Savskom trgu je uvek blokirana ovim neandretalcima i bahatim id*****.

PS ko ne vidi u srednjoj traci je i Oko Sokolovo...sistem koji je pogoršao još situaciju sa parkingom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=882933#p882933:2kzact6o je napisao(la):
astrodule » Čet Sep 23, 2021 10:50 pm[/url]":2kzact6o]https://www.instagram.com/p/CUK9ta1APTK

To je isti lik. Živi ulaz do mog.

Il ti komsija diler neki ili samo invalid u glavu?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=887656#p887656:2mfi9ftg je napisao(la):
Гага » Pet Okt 08, 2021 9:25 pm[/url]":2mfi9ftg]Наравно честитке ће добити на кућне адресе.

Mnogo će da se potresu. Pogotovo ovaj sa mečkom.
Njemu to dođe ko kikiriki obzirom na cenu vozila koju vozi.
Ovi ostali će već naći neki način da izvrdaju plaćanje kazne pozivanjem na Ustav i nešto sl.

Скадарлија,
са твитера
bf621ba6c8aafd64e96432d9b77e15f6.jpg

Gospode bože. Očekivao sam da vidim automobile na raznim mestima u Beogradu ali ne i u Skadarliji.

Neka, neka. Neka se udavi narod u automobilima. Očigledno ljudi vole ovako.

Nije da se hvalim, ali... :D

skadralija-bahato.jpg

Čisto da ostane zabeleženo da sam sinoć iz zezanja poslao Sićveu situaciju u Skadarliji. Da li mu je dojavio Prota ili ja, nije toliko ni bitno :lol:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=888086#p888086:3c1jdo8b je napisao(la):
astrodule » Ned Okt 10, 2021 9:48 am[/url]":3c1jdo8b]Nije da se hvalim, ali... :D

Čisto da ostane zabeleženo da sam sinoć iz zezanja poslao Sićveu situaciju u Skadarliji. Da li mu je dojavio Prota ili ja, nije toliko ni bitno :lol:
Za ovo bravo, stvarno.
Moguće je da je do tvog pisanja Vesiću a možda i do toga da je originalni autor fotografije već bio kontaktirao. Sumnjam da je Vračarac jer da jeste, došao bi da nam se pohvali a onda da pohvali Vesića. XD

Inače, samog Vesića i Grad neću pohvaliti za ovo, jer to bi bilo kao kad bih hvalio MUP što je reagovao i sprečio pljačku nasred trotoara ispred 29-og. Ono... čim je došlo dotle da se tako nešto uopšte dešava, znači da stvari opako nisu u redu i da tu nema šta da se hvali nego da je kancer metastazirao.

Ali bravo za tvoj lični trud i doprinos.

Ne da je metastazirao nego je trenutna situacija sa parkiramjem gora od 90tih kad su parkirali na šinama na Bulevaru revolucije...

Ne vidim poentu hotela u centru grada koji ima svoju garažu, a čim ima više od 10 popunjenih soba, bahato se blokira trotoar u najprometnijoj ulici. Pričam o Hitonu naravno. Pravila očigledno nisu ista za sve

Ne znam da li je iko primetio ali sam povodom ovog samita u kombinaciji sa kišom očekivao neverovatne gužve. Medjutim saobraćajci stoje na svakoj raskrsnici, bar oko centra i gužve nema. Nema mentola koji te seku iz žute, iz zaustavne, iz treće trake... Saobraćaj usporen ali nema zstoja.

Možda to ima veze sa helikopterima koji lete non stop. Ne bi mi čudilo da su tako prevozili inostrane delegacije (i da to ima veze sa povlačenjem priznavanja Kosova)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=888638#p888638:3pxj7vy1 je napisao(la):
nex999 » Pon Okt 11, 2021 3:26 pm[/url]":3pxj7vy1]https://twitter.com/yayara011/status/1446925249489129472?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1446925249489129472%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fnova.rs%2Fvesti%2Fpolitika%2Fvrele-gume-sns-pogledajte-vozni-park-naprednjaka-video%2F
Ove nove sestice nisu u vlasnistvu nikakve stranke. Vezane za funkcije i uz svaki taj auto ide i sofer.

Vrh