Volim ove priče tipa ''Nije auto kriv što je vozač debil''
Pa da, ali isto tako nisam ni ja dužan da ispaštam što je on debil.
On meni napravi nelagodnost ili štetu time što parkira kao životinja, ja njemu napravim nelagodnost ili štetu zauzvrat.
Kao što reče neko gore, tako je to kada država i nadležni ne rade svoj posao. Pa ljudi sami preuzmu stvari u svoje ruke.
Baš sam pre neki dan objasnio jednom debelom sredovečnom gmazu što se parkirao na trotoar tik pored prelaza, da će sledeći put snositi posledice za svoje (ne)delo. On glumi kao neku kulijanu, kao ''druže, nemoj da potežeš pretnje...'' Reko ''ma dal je pretnja ne znam, ali obećanje jeste. Pun mi je više takvih poput tebe.'' Strasti su se smirile kada je priznao da je ovaj put parkirao izričito bahato, i da generalno to ne radi. I ispoštovao sam to. Ali pre toga je moralo da padne objašnjavanje šta ga čeka ako nastavi da se u civilizaciji ponaša kao bahata samoživa životinja.
Pun mi je kufer takvih spodoba. Kao ''pa brate gdeeee ćuuu, razuumiii meee, kmeee teškooo mi jeee...'' PA ŠTA!? I meni je kao pešaku teško na 100 načina. Pa ti to ne daje pravo da mi ti dodatno otežavaš. Gamad licemerna. :kafa:
A i ne vidim rezon u tome da ja, ili bilo koji drugi ogorčeni pešak koga ometa neka bahato parkirana mašina, idemo okolo pa kao tražimo vlasnika, pa kao zovemo Muriju koja neće doći, pa kao slikamo, pa komentarišemo... Ma jeste, nemam pametnija posla nego da češljam okolinu u potrazi za vlasnikom ili da zovem Trutine koje nikad neće izaći na teren. :kafa: Nego lepo snošenje posledica direktno na samom licu mesta. Narodna pravda i narodna kazna. Pa sledeći put kad bahato parkira, neka strepi u kakvom stanju će zateći svoju ''imovinu'' kad se vrati. Dosta bre više. :kafa: