Dule je u pravu. Čak i ako bismo gledali robotski, 100% pravno, jedini prekršaj ovde jeste nepropisno parkiranje. Sam prelazak tehnički i nije, jer zaista u okolini od 100 metara (tačnije 550) ne postoji pešački prelaz. Ako ne grešim.
Mada da se ne lažemo, propust je onog ko je projektovao (ili odobrio) ovakvu rekonstrukciju ulice na tom mestu a da nije uzeo u obzir da će se tu svakog dana slivati desetine automobila kojima treba mesto. Čak i da budemo hladni i kažemo ''šta nas briga za civilna/privatna vozila'' to opet ne opravdava propust odgovornih što nisu predvideli neku dodatnu garažu, ili parkiralište, gde bi se smeštala službena policijska vozila. Sad neko bi reko ''pa nek uguravaju službena vozila u garažu iza zgrade''. Pa jeste, to bi bilo idealno, ali valjda je red i da nadležni koji sprovode rekonstrukciju, uzmu u obzir da realnost nije idealna i da će uvek biti murkana koji će ostavljati ispred zgrade. Ili da će se dešavati da je garaža prepuna i da prosto nema mesta van ulice. A čini mi se da je baš to slučaj, da im je garaža već prepuna službenih vozila jer je građena u vreme kad je tu bilo manje policajaca i kad je deo njih parkirao po okolnim MUPovim parkinzima kao npr u starom Saveznom SUPu.
Sve u svemu, poenta je da je snimak malo previše pristrasan a i generalno mi nekako odaje utisak kad da ga je pravio neko ko ima neki ozbiljan pik baš na osoblje ovog SUPa Savski Venac.