Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Ја за сада лепим ове налепнице бахатима код моје зграде и околини. Бар сам их отерао да не паркирају на делу тротоара и мањој зеленој површини. За даље ћу да видим шта и како.

Ево ти један предлог:
имаш јако добар аватар, па га искористи. Могао би да урадиш налепнице, у боји наравно како ти је на аватару, и да лепиш по ветробранским стаклима и то у нивоу очију возача (тако ја лепим ове моје налепнице). Гледај само да квалитет налепнице буде што "лошији" тј. да буде папирна налепница јер се јако тешко скида. То је и један од циљева против бахатих.

Avatar je moja kreacija po ugledu na jednu Grcku gerila kampanju protiv bahatih vozaca..Nalepnice lepim uglavnom pozadi pored modela automobila.. Cisto da se vozikaju par dana pre nego sto vide..

I ja mislim da komunalci nemaju ovlašćenja za kažnjavanje nepropisnog parkiranja na kolovozu.
Doduše ja bih sve ovlastio da smeju da kažnjavaju, ali to je ipak birokratska zavrzlama koju imamo zbog previše podeljenih nadležnosti.

Poslato sa telefona

Ne mogu tu komunalci da ucestvuju. Oni se trude i pokusavaju ali...
Kaznjavanje od strane komunalaca se bazira na donesenim odlukama o nekom redu dok su za sprovodjenje zakona ovlasceni saobracajci. A posto je zakon stariji od odluke onda je i njihova nadleznost niza.

Koliko sam shvatio, komunalna policija može da kažnjava parkiranje na trotoarima, zelenim površinama i horizontalnoj signalizaciji (autobuske stanice, pešački prelazi,..)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=377308#p377308:1cq2jmcx je napisao(la):
Гага » 22.Mar.2016[/url]":1cq2jmcx]Ја за сада лепим ове налепнице бахатима код моје зграде и околини. Бар сам их отерао да не паркирају на делу тротоара и мањој зеленој површини. За даље ћу да видим шта и како.
Ево ти један предлог:
имаш јако добар аватар, па га искористи. Могао би да урадиш налепнице, у боји наравно како ти је на аватару, и да лепиш по ветробранским стаклима и то у нивоу очију возача (тако ја лепим ове моје налепнице). Гледај само да квалитет налепнице буде што "лошији" тј. да буде папирна налепница јер се јако тешко скида. То је и један од циљева против бахатих.
Ja sam ih ovako stampao..

Na samolepljivom papiru ali onom sjajnom, a ne onom najjeftinijem..
Ako mozes da me uputis gde stampas pa i ja da probam :)

20160324_141050.jpg

20160324_141115.jpg

I ako je na samo par metara polu prazan parking ovi ljudi su ipak odlucili da je uredjeni parkic, setaliste i pesacki pravo mesto za njihov auto.
3aZLUXs.jpg

Evsa6rI.jpg

C5geI6j.jpg

e3lFYdA.jpg

Naselje dr. Ivana Ribara

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=377369#p377369:3t9hnuk1 je napisao(la):
bl3y4 » 22 Мар 2016 12:34 pm[/url]":3t9hnuk1]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=377308#p377308:3t9hnuk1 je napisao(la):
Гага » 22.Mar.2016[/url]":3t9hnuk1]Ја за сада лепим ове налепнице бахатима код моје зграде и околини. Бар сам их отерао да не паркирају на делу тротоара и мањој зеленој површини. За даље ћу да видим шта и како.
Ево ти један предлог:
Ja sam ih ovako stampao..

Na samolepljivom papiru ali onom sjajnom, a ne onom najjeftinijem..
Ako mozes da me uputis gde stampas pa i ja da probam :)
file.php
Ух, заборавих да ти одговорим.
Налепнице сам радио у сито штампи која је код мене у згради. Ако немаш где, јави па да видим са комшијом кад буде дошао. Није сваки дан у радњи, него само кад има неки посао.
Иначе налепнице ми се свиђају.

Da li su ove nalepnice jedne od onih sto se teze skidaju. Tako da se cepkaju prilikom uklanjanja a ne kao obicne u jednom potezu.
Ne treba da ostavlja lepak na farbi ali bar da se ulozi neki trudic dok se u potpunosti ne ukloni.

Gaga stampa na tom papiru koji se teze skida, a moje se lako skidaju..barem ova tura : P

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=377904#p377904:cykwbbe4 je napisao(la):
bl3y4 » Fri Mar 25, 2016 5:41 pm[/url]":cykwbbe4]I ako je na samo par metara polu prazan parking ovi ljudi su ipak odlucili da je uredjeni parkic, setaliste i pesacki pravo mesto za njihov auto.
3aZLUXs.jpg

Evsa6rI.jpg

C5geI6j.jpg

e3lFYdA.jpg

Naselje dr. Ivana Ribara

svaka čast na ovim fotografijama, nikada mi nisu bili jasni ovi iz bloka 72, prazan parking im je na 100m, ali nema šanse, ima da ga uteraju prozor ili ništa.

Ako je bilo krađa na parkingu, obavesti policiju tuži nn, itd. ali ne, ti uteraš auto u park pod prozor, ometaš kretanje, ugrožavaš bezbednost i uništavaš zelene površine. To je mentalitet dobrog dela sugrađana.

Ma prazna mesta su bukvalno preko puta ulice..tu odakle sam slikao ovu mecku, a ne 100m dalje vec 5m..

Чувено вређање од стране било кога ко ради у МУП-у. То, или шапка, или радна књижица МУП-а, или саобраћајна палица.
Па паркирај где хоћеш и колико хоћеш.

Mozda je otpala sa nekog olupanog punta pa je g-din/dja nosi kao suvenir :D

Vozila vojske policije vlade (mogu da) imaju vise registarskih oznaka.
Uvek bilo i tako ce i ostati.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Juče sam izludeo gore u Požeškoj, prijem robe za objekte je kroz Nikolaja Gogalja, dok sam ja ušao, izbacio dve palete, stala su dva indijanca, i to tako hiruški precizno da ne mogu da smotam kombi od njih dvojice, na kraju me nateraše da uđem u kontra smer nekih desetak metara i spustim se dole kroz neku uličicu koja počinje preko neko parkinga, jednosmerna je, nisam iz te ni uspeo da izađem, kad riba sa glanc novom Astrom u suprotan smer ušla u jednosmernu i pred mene. Najcrnje od svega, ona stoji i čeka da se ja sklonim. Sto posto sam siguran da ni danas ne zna zašto sam joj sve po spisku, celu situaciju pratila je ekipica uz neko pivo ispred neke garaže ili čega već, koja samo što nije počela da navija. Što reče Zoran Radmilović, svima koji žive u ovom gradu treba pisati duple godine života...

Kada vide šoferšajbnu, policija ova bahato parkirana kola ne sme da DIRNE
A. Đokić | 02. 04. 2016 - 14:22h
| Komentara: 136

- Sudija Prvog osnovnog suda umesto da sprovodi zakon, već mesecima ga krši nepropisnim parkiranjem, na uglu Ulice Đorđa Radojlovića i Malog Radojice na Dedinju. Zvao sam Parking servis, ali kada vide legitimaciju koju ostavlja na šoferšajbni niko je ne dira da se ne bi zamerali sa njom - kaže B. B. stanovnik ovog naselja.

4fce3513b9ea70ea3ec3f929fa196ac4.jpeg

Parkiran automobil na samom pešačkom prelazu ne samo da je protivno propisima o parkiranju već i ugrožava bezbednost građana koji ne mogu da pređu ulicu na tom mestu

45551a6871b67ed11f4c027b3ce46e17.jpeg

Korišćenje legitimacije u te svrhe je zloupotreba položaja i zaista mora da se stane na put takvom ponašanju - kaže B. B.

U Parking servisu kažu da nisu imali poziv sa ove lokacije, ali da su spremni odmah da reaguju.

- Uopšte nas ne interesuje šta je u kolima. Reagujemo po nalogu Saobraćajne policije koja mora dati nalog da se ukloni i da kaže da li je vozilo propisno ili nepropisno parkirano - kazali su nam u ovom preduzeću.

http://www.blic.rs/vesti/beograd/kada-v ... ne/5hgdmdr

Jedino resenje za ove bahae, a pogotovo te istripovane sluzbenike da su neko i nesto, jeste da im "slucajno" zakacis retrovizor dok prolazis i on se "sam od sebe" okrene na drugu stranu :D Imam jednog idiota u ulici koi stalno ostavlja ogroman putnicki kombi u sred raskrsnice, i komsije a i ja smo mu 50 puta dizali brisace ali ne pomaze. Cak mu je i dva puta polomljen brisac al i dalje parkira st***.

Vrh