Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Dobro, i ovo je nešto. Do sada nisam čuo za ovakav primer. Mora od nečega da se počne.

Sent from my LG-H320 using Tapatalk

Kako se izboriti sa ovim?
oTneJ.jpg

Ova slika i nije tako strasna..Nema guzve, a i covek je ostavio nesto trotoara za pesake..
Najbolje su ove zenske koje dodju u solarijum i parkiraju se na tacno na vrata ali tako da zauzmu ceo trotoar..
Jos ako je 15h jos bolje..Onda dodatno blokiraju i saobracaj za pravo pa su u sustini te 2 trake relativno beskorisne posto se suzavaju na jednu kada su najvise potrebne...

Bas sam juce naleteo u momentu(cekao 82 prekoputa) kada je zenska po najvecoj guzvi u 16h htela da se parkira tu...
Kola u traci za levo..Kola ispred nje.. Kola iza nje, a ona pokusava da se popne na trotoar ali onako polako da ne s###e novu mecku...
Toliko sam poludeo da sam presao ulicu pokucao joj na prozor te me je ona onako uplaseno i zabezeknuto pogledala pa prozor ni milimetar nije spustila...
Ja sam joj napomenuo da je parkiranje tu zabranjeno i da pravi guzvu na sta mi je ona rekla da ce se parkirati tu pravo na trotoar..Ja sam otisao ispred kola i pokazao, a i rekao(ne znam da li me je cula) da je i ovde zabranjeno parkiranje...Ona je posle kraceg prenemaganja otisla..
Kada sam se vratio..Dvoje kola parkiranih.. Niti automobili mogu da prolaze lepo..Niti pesaci imaju kuda da prodju..
Uglavnom me mrzi da se raspravljam sa njima...tako da se obicno provucem izmedju kola i zardinjera i zaklopim im retrovizor(i'm a badass) cisto da znaju da smetaju...Bonus bodovi ako je momak ceka u kolima pa vidi/cuje/oseti moj ranac i sve one plastikice po strani njegovih kola...
Hvala bogu pa sam krupniji pa me samo pogledaju na momenat i ne znaju kako da odreaguju...

Још кад ту дође камион са робом за Рому онда је још веселије. Од возила која стоје бахато на тротоару, они са камионом не могу да стану ту на тротоар, него "паркирају" на коловозу (десна трака) баш испред семафора, па још кад наиђе 82, све је још веселије. Тада се не зна ко кога псује, а сви у прекршају !

Evo ovaj me zamalo danas nije udario na trotoaru Bulevara dok sam slikao za Beobuild divlju gradnju kod Đerma. Car, penje se na trotoar, svira meni kao pešaku koji stoji na trotoaru da mu se pomerim i pošto ja slikam i ne pomeram se kreće kolima na mene negodujući. Meni i dalje nejasno zbog čega jer sam pešak na trotoaru

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=375431#p375431:35i2kd0v je napisao(la):
direktor » Mar:2016[/url]":35i2kd0v]Jednu noc dodjes i ugradis stubice
I da unistim onako lep trotoar? :mrgreen:
Realno ne bi bas lepo izgledalo..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=375630#p375630:35i2kd0v je napisao(la):
Гага » Mar:2016[/url]":35i2kd0v]Још кад ту дође камион са робом за Рому онда је још веселије. Од возила која стоје бахато на тротоару, они са камионом не могу да стану ту на тротоар, него "паркирају" на коловозу (десна трака) баш испред семафора, па још кад наиђе 82, све је још веселије. Тада се не зна ко кога псује, а сви у прекршају !

Iskreno..Jedino za njih imam razumevanja..
Za koje god pare rade ne moraju da teglje dzakove 20m-300m od Pere Segedinca, Zemunske ili parkinga onih nezavrsenih zgrada...Neka se lepo parkiraju ispred, pretovare to i vozi..
Ali za one koji idu da suncaju dupe u solarijumu cisto da bi "izgledale lepse"..I ne mogu da protegnu noge ni 20m(od Pere Segedinca) nego moraju da stanu direkno na ulaz od solarijuma.. E za to nemam nikakvog razumevanja..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=375682#p375682:1n014vpv je napisao(la):
bl3y4 » Mar:2016[/url]":1n014vpv]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=375431#p375431:1n014vpv je napisao(la):
direktor » Mar:2016[/url]":1n014vpv]Jednu noc dodjes i ugradis stubice
I da unistim onako lep trotoar? :mrgreen:
Realno ne bi bas lepo izgledalo..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=375630#p375630:1n014vpv je napisao(la):
Гага » Mar:2016[/url]":1n014vpv]Још кад ту дође камион са робом за Рому онда је још веселије. Од возила која стоје бахато на тротоару, они са камионом не могу да стану ту на тротоар, него "паркирају" на коловозу (десна трака) баш испред семафора, па још кад наиђе 82, све је још веселије. Тада се не зна ко кога псује, а сви у прекршају !

Iskreno..Jedino za njih imam razumevanja..
Za koje god pare rade ne moraju da teglje dzakove 20m-300m od Pere Segedinca, Zemunske ili parkinga onih nezavrsenih zgrada...Neka se lepo parkiraju ispred, pretovare to i vozi..
Ali za one koji idu da suncaju dupe u solarijumu cisto da bi "izgledale lepse"..I ne mogu da protegnu noge ni 20m(od Pere Segedinca) nego moraju da stanu direkno na ulaz od solarijuma.. E za to nemam nikakvog razumevanja..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=375676#p375676:1n014vpv je napisao(la):
Earthmoving » Mar:2016[/url]":1n014vpv]Evo ovaj me zamalo danas nije udario na trotoaru Bulevara dok sam slikao za Beobuild divlju gradnju kod Đerma. Car, penje se na trotoar, svira meni kao pešaku koji stoji na trotoaru da mu se pomerim i pošto ja slikam i ne pomeram se kreće kolima na mene negodujući. Meni i dalje nejasno zbog čega jer sam pešak na trotoaru
Zato sto je mislio da ce se otvoriti put od zlata zato sto on ide kolima..i da svi trebaju njemu da se klanjaju(pomere)...

----
LoL ovo nije ispalo kako sam ja planirao... :mrgreen:

Uvek kažem da je Divlji Zapad bio pošteniji, stavimo svi lepo revolvere oko pojasa, pa da vidite kako ćemo ubrzo svi poštovati jedni druge, i prava pešaka i prvenstvo prolaza...remedy... Pokušali smo lepo sa pravnim sistemom, ali ne funkcioniše :kum:

Ko je pokušao sa pravnim sistemom? Pravni sistem ovde nije uspostavljen, jer da jeste 100 policajaca bi rešilo problem nepropisnog parkiranja u Beogradu za mesec dana. Samo treba da se pošalju na dobro znana mesta i da ostavljaju "čestitke" ispod brisača SVIMA.

Upravo. Ili drukčije rečeno, pravni sistem postoji kada treba da platimo desetine hiljada zaposlenih u sudstvu par stotina miliona evra godišnje, a ne postoji kada oni treba da zarade te pare radeći svoj posao. Ali ako oni ne rade svoj posao onda pravni sistem ne postoji. A ako ne postoji, onda postoji Divlji Zapad.

Ma radi zakon, juče pandur krene da piše prijavu meni sa kombijem, a ne piše liku koji je kolima na celom trotoaru i od njega ne može ni da se prođe kao pešak, a ni da se uđe u Maxi. Na kraju ove devojke iz Maxija izađu i kao dečko dostavlja ovde, šta kako, i na kraju baja odustane, a to što ne mogu prići radnji od majmuna, to mu ne smeta. Na kraju dva palete na ruke, ali lika ne smeju dirati, jbg, ipak najnovija mečka znači da se ne sme dirati, može i u radnju da parkira...

Pozdrav svima na forumu.
Pre par dana je uredjenom pešackom stazom izmedju devete gimnazije i IMT-ovih terena neko prošao vozilom i uništio stazu. Slike su malo lošije zbog mraka, a i do sinoć kad su slikane neko je pokušao da vrati ploče na mesto pa se ne vidi koliko je sve zapravo uništeno. Nažalost koliko ja znam nigde u okolini ne postoji kamera. Na gimnaziji je sigurno nema, a ako slučajno postoji na koprinici na uglu Pariske komune i Studentske, teško da je ovo mogla da snimi. U svakom slučaju bezobrazluk i sramota.

Pogledajte prilog 1
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 4
Pogledajte prilog 5
Pogledajte prilog 6

Nadam se da je oštetio gume!

Jedino "logično" objašnjenje je da su klinci hteli da doteraju auto na terene i da tamo malo slušaju muziku, ali ne verujem.

@DrMeisen dobrodošao na forum!

Jbm ti Parking servis, tj. podeljene nadležnosti. Upravo sam ih zvao i prijavio vozilo na zelenoj površini (2 točka na zelenoj, 2 na kolovozu) tačno ispred pešačkog prelaza i šta mi je odgovoreno
PS: "Sa zelene površine može tek sutra. Zovite Komunalnu od 7 ujutru"
Ja: "Ali nalazi se na pola metra od pešačkog"
PS: "Ali 2 točka su na zelenoj površini, zovite Komunalnu sutra"

Znači vikendom se može parkirati na travi i nema problema!

Vikendom se moze parkirati gdje oces pauka docekati neces st*** jedna
Nego ovu razrovanu stazu treba prijaviti da zelenilo popravi i stavi drvene stubice tako da nemoze st*** sa kolima prolaziti

Ne bih rekao da je automobil u pitanju, već neki poveći kombi ili kamion (zbog međuosovinoskog rastojanja i dubine šara na gumama).

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=375781#p375781:2bp8y2pm je napisao(la):
astrodule » Ned Mar 13, 2016 12:23 pm[/url]":2bp8y2pm]Nadam se da je oštetio gume!

Jedino "logično" objašnjenje je da su klinci hteli da doteraju auto na terene i da tamo malo slušaju muziku, ali ne verujem.

@DrMeisen dobrodošao na forum!

I ja sam mislio da je neko hteo do terena, i to mu je baš bilo stalo da ode do daljeg, do Goce Delčeva.Verovatno nikad necemo saznati.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=375884#p375884:2bp8y2pm je napisao(la):
direktor » Ned Mar 13, 2016 10:10 pm[/url]":2bp8y2pm]...
Nego ovu razrovanu stazu treba prijaviti da zelenilo popravi i stavi drvene stubice tako da nemoze st*** sa kolima prolaziti

Staza je tu već desetak godina i do sad nikom nije palo na pamet da ide kolima. Razlog je i to što se kolima do terena obično ide preko pešačkog pa kroz park :D https://www.google.rs/maps/@44.8279402, ... 312!8i6656
Zato mislim da nema potrebe za drvenim stubićima jer bi ubrzo poslužili za ogrev.
A i to što do sad niko nije uništio kolima možda znači da je stvarno bio EDB. Ali to stvar samo čini još gorom.

Evo i još par usput uslikanih:
Pogledajte prilog 2
Glavna u Zemunu

Pogledajte prilog 1
Na okretnici u Pohorskoj, a preko puta pomenute staze. Ovaj beli inače italijanskih tablica je tu stajao dobrih pola sata dok mu nije došao pajtos da prepakuju nešto.

I ispred Geneksa. Ne znam da li je neko pisao o ovome, izvinjavam se ako jeste, na brzinu sam prelistao postove. Ovo parkiranje je postalo standardno sve do nadvožnjka i to sa obe strane. Nigde ne piše da je zabranjeno, ali ne izgleda normalno i nije prijatno kad se naidje kolima, pogotovo jer sa strane odakle sam slikao postoji sporedna ulica. Ovo traje već neko vreme, od kad su postavili stubiće da ne može da se parkira na platou ispred kule, što podrožavam, ali parkiranje bi neko morao da regliše.

Vrh