Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Nazalost, u generalnom smislu, odgovor je ne, jer je takav zakon kod nas.

"Prema ranijim saznanjima koja smo dobili iz Saobraćajne policije, video zapis koji napravite svojom kamerom policija ne može da upotrebi kao dokazni materijal jer zapis nije napravljen sertifikovanim uređajem koji pripada MUP-u."

Medjutim, ono sto moze je da ja koristim snimak sa moje kamere kao dodatni dokaz u slucaju neke eventualne nezgode ili prekrsaja gde bi inace bila samo moja rec protiv necije druge.

Aha, ja godinama slusam price da po Nemackoj ako neko baci papir kroz prozor na autoputu, vozac iza moze da ga prijavi i da ce dobiti kaznu.
Da li je to istina i po kom principu radi ako jeste?

Гага":2w68guu6 je napisao(la):
@Толеандер, сам можеш лепо да пошаљеш само део снимка панчевачкој чистоћи, пошто је ПА регистрација (PA 053 BL), да виде шта раде њихови људи. По регистрацији, датуму и времену знаће ко је, а и радник чистоће се види добро. Они уместо да чисте, они прљају

Pogledao sam ovaj snimak nekoliko puta, i nemam drugi komentar nego da je - za neverovati (pa čak i za našu zemlju :) ).

Ima tu još nešto. Nije stvar u dužnostima, obavezama, pravilima gradske čistoće.
Prosto mi je neshvatljivo da radnik čistoće uzme nešto što je bačeno u kontejner ili ostavljeno ispred, nosi ga u jednoj ruci dok se drugom drži za kamion, i onda gaj predmet zafrljači u vožnji u neko žbunje. Rezonujem - čemu toliko cimanje, zašto? Ako ne može da se ubaci u kamion - ostaviće ga tamo gde su ga našli, tako i inače rade.

Po meni, one je ovo (čini mi se da je stolica na sklapanje) uzeo za sebe i bacio negde gde će kasnije da to pokupi, blizu svoje kuće.
Ako je tako, stvarno jeste glup postupak, ali ima više smisla nego da nosi u ruci i baci tako nasumice...

I ja bih rekao da je to bacio sebi u dvorište.

Па то бацање "себи у двориште" може да га кошта, пријаве, џепа, образа, ако га Толеандер пријави.

tempo ada invalidi u mozak
Inace blic je naprvio clanak u vezi ovog snimka i bacanja komunalac stvari sa kamiona

Гага":2wadqr27 je napisao(la):
@Толеандер, сад можеш лепо да пошаљеш само део снимка панчевачкој чистоћи, пошто је ПА регистрација (PA 053 BL), да виде шта раде њихови људи. По регистрацији, датуму и времену знаће ко је, а и радник чистоће се види добро. Они уместо да чисте, они прљају

@Толеандер, видим да си све снимке скинуо са јутјуба јер их Блиц, Телеграф,..користе не овлашћено са твоје стране. То си и написао на форуму "Гаража", где сам и ја члан, па сам то и тамо видео:
toleander":2wadqr27 je napisao(la):
Stigao sam i do Blica, i Telegrafa, i B92. Naravno da me niko nista nije pitao, niti sam ja hteo toliki publicitet, pa sam skinuo klipove, barem za sada. :(
Иначе везано за онај снимак са бацањем из возила Панчевачке чистоће, се мало узбуркало, али. На жалост јавила се градска чистоћа из Београда, мислећи да су они прозвани. Треба послати на Панчевачку градску чистоћу.

Čistoća: Nije naše vozilo
U "Gradskoj čistoći" kažu da kamion i dva radnika koji se na klipu pojavljuju od 01:07, a gde se vidi kako radnici iz kamiona u pokretu bacaju sušilicu za veš pored puta, nisu radnici JKP „Gradska čistoća“ i da to nije njihovo vozilo.
- Da jesu, takav postupak bio bi najoštrije sankcionisan - kažu u "Gradskoj čistoći".

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/601074 ... EDAN-MINUT

Гага":1j91kzsi je napisao(la):
Гага":1j91kzsi je napisao(la):
@Толеандер, сад можеш лепо да пошаљеш само део снимка панчевачкој чистоћи, пошто је ПА регистрација (PA 053 BL), да виде шта раде њихови људи. По регистрацији, датуму и времену знаће ко је, а и радник чистоће се види добро. Они уместо да чисте, они прљају

@Толеандер, видим да си све снимке скинуо са јутјуба јер их Блиц, Телеграф,..користе не овлашћено са твоје стране. То си и написао на форуму "Гаража", где сам и ја члан, па сам то и тамо видео:
toleander":1j91kzsi je napisao(la):
Stigao sam i do Blica, i Telegrafa, i B92. Naravno da me niko nista nije pitao, niti sam ja hteo toliki publicitet, pa sam skinuo klipove, barem za sada. :(
Иначе везано за онај снимак са бацањем из возила Панчевачке чистоће, се мало узбуркало, али. На жалост јавила се градска чистоћа из Београда, мислећи да су они прозвани, тј. ови из Блица су мислили да је Београдска градска чистоћа у питању, који дебили. Ипак је то Блиц.

Čistoća: Nije naše vozilo
U "Gradskoj čistoći" kažu da kamion i dva radnika koji se na klipu pojavljuju od 01:07, a gde se vidi kako radnici iz kamiona u pokretu bacaju sušilicu za veš pored puta, nisu radnici JKP „Gradska čistoća“ i da to nije njihovo vozilo.
- Da jesu, takav postupak bio bi najoštrije sankcionisan - kažu u "Gradskoj čistoći".

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/601074 ... EDAN-MINUT

Snimci nisu pod kopirajtom, tako da moze da ih koristi ko hoce. Ono sto ja nisam ocekivao je da se podigne tolika prasina. :)

Sklonio sam ih jer ne bih da imam problema. Nisam zamutio tablice ili lica, a, iskreno, nemam pojma da li sam to trebao da uradim i da li time krsim neke zakone. Sve i da ne krsim, uvek neko od snimljenih moze da se oseti prozvanim i da me, ako se potrudi, i nadje. Mozda sam paranoican, ali sam svestan gde zivim. :)

Nazalost, ne mogu editovati klipove koje sam vec uploadovao na yt, mogu samo da editujem originale na mom kompu pa da ih ponovo podignem, tako da ti stari linkovi sigurno vise nece biti aktivni. Ako i budem uploadovao jos nesto, sigurno cu prvo zamutiti sve delove na osnovu kojih bi neko mogao se identifikuje.

Све што снимиш на јавном месту дозвољено је, јер се поштовање интиме односи на приватне просторе. На теби је да одлучиш да ли ћеш неке делове засенчити. Осим када снимаш децу. Тада, ако немаш дозволу родитеља, то мораш да учиниш.

Toleander mislim da YT podrzava reupload pod istim linkom tj da si imao opciju da na kompu ispravis snimak i da ga ponovo dignes i da link ostane isti.

Probao, gledao, ne moze pod istim linkom, bar ja nisam nasao. :( Ako ipak postoji, bio bih zahvalan da me uputite kako. :) YT ima opciju da automatski zamuti lica, ali ne i druge objekte poput registarskih tablica.

@Толеандер, зашто би замућивао таблице ? Па сврха постављања слика и снимака бахатог понашања возача, пешака и слично је баш та да покаже ко све то ради. Вероватно ће у многим ситуацијама те особе бити препознате од стране пријатеља, колега, родбине,...а ови им на то скренути пажњу. И сам знаш да на таквим снимцима у иностранству, нико не замућује таблице, лица (сем деце, ако су којим случајем "ускочила" у објектив).

И члан @Саобраћајна Камера исто поставља снимке и никад не замућује таблице или лица.

Имаш моју подршку, а надам се и од других чланова форума.

Ne moras da imas dzip da bi bio divljak :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ispravite me ako grešim, ali Parking servis za ovo ne može da piše kaznu, kao ni običan policajac. Verovatno bi i Komunalna našla neki razlog zašto ovo nije njihova nadležnost.

И мени је ок начин на који је паркиран. Али није ми ок што ће морати да вози тротоаром да би се испаркирао

То у опште није паркинг место, тако да је власник овог Смрада бахат до бола, поготово што мора да иде преко тротоара, који је са десне стране Смрада и иза њега. По околини са слике бих рекао да је то код Вуковог споменика, 27. марта. Наравно да Паркинг сервис може да га однесе.
Ово је само "парола снађи се" !

Нисам сигуран да си у праву. Ово место је означено као паркинг место, а он је до њега могао да дође и у доба дана када није било пешака на тротоару, те тако не угрози никога. Не кажем да сам у праву сто одсто, али...

На крају крајева, кога овај ауто угрожава?

Сва паркинг места треба да су истих димензија и да има слободан приступ са улице. То ово место нема и нема слободан приступ са улице. На овом месту не може да се "паркира" неки дужи аутомобил од овог назови аутомобила, а да не угрози пешаке.
Ово је пропуст пројектанта и градског Секретаријата за саобраћај, што су овако урадили.

Vrh