Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

sizif":1kwmiesk je napisao(la):
Нисам сигуран да си у праву. Ово место је означено као паркинг место, а он је до њега могао да дође и у доба дана када није било пешака на тротоару, те тако не угрози никога. Не кажем да сам у праву сто одсто, али...

На крају крајева, кога овај ауто угрожава?
Ugrožava sve.

Da bi parkirao ovako mora preko trotoara. Vožnja trotoarom nije dozvoljena i to važi za sve (nema uslovljavanja da li nekog ugrožava ili ne).

TT

Ali ne mogu da mu napišu kaznu dok tu stoji. Moraju da ga "uhvate" dok prilazi tom mestu, tj. dok ide preko trotoara ili preko zelene površine :(

I onda Šabić i MUP kažu da kamere u motornim vozilima ugrožavaju bezbednost??? Trebali bi kao u Rusiji da imamo ovakve kamere što bi olakšalo posao policiji, sudstvu a i osiguranjima.

Jasno se vidi ko je krivac za nereću. Nadam se da je čovek preživeo.

Ta strelica koja pokazuje da je levo dozvoljeno (pred sam udarac) ne treba da stoji tu. Ulica u koju je auto skretao je jednosmerna već oko godinu dana. Ako je vozač automobila lokalac i zna da nije skretanje dozvoljeno, deo odgovornosti bi trebalo prebaciti na njega. Ne zbog sudara, već što je bahat, zaustavlja desetine automobila da bi on skrenuo tamo gde ne sme. Nije on usamljen slučaj, nažalost. Ovakva skretanja se dešavaju neretko.

Izgleda da ovde ima vise krivaca. Od motocikliste do sluzbe za odrzavanje puteva. Strelica na asfaltu pokazuje dozvoljene smjerove kretanja. Izgleda da su brisali samo onu najblizu raskrsnici. Nedovoljno i ocito opasno. Tuziti odgovorne za signalizaciju.

Na 1:41 vidis vertikalnu signalizaciju sa desne strane koja ima prednost u odnosu na horizontalnu. Znak jasno pokazuje da je dozvoljeno samo pravo, a i mi svi lokalci odatle smo na te promene vec navikli. Siguran sam da taj zivi u toj ulici al ga mrzi da kruzi skretanjem u ulicu ranije. Uglavnom oboje su id*** ali meni je ovaj u kolima malo veci. Od motorcikliste svakako ne mozes da ocekujes nista pametnije i uvek moras da pazis.

@nnikolic1986

Navedi član zakona koji kaže da je vertikalna signalizacija starija od horizontalne.

Ovde je autmobil svakako kriv što je nedozvoljeno skretao, motor je kriv što je preticao preko duple pune, i putari su krivi što nisu obrisali strelice.

U tome je i problem. Mrzi te da kopaš baš ka i ovog "načelnika".

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Ceo zrenjaninac je odradjen kriminalno sa svom signalizacijom i svaka steta, bilo ljudska bilo materijalna, treba da ide na dusu putarima. Signalizacija nije uocljiva ni po danu, a po mraku i kisovitom vremenu da ni ne pricam.

"Ознаке на коловозу могу бити изведене самостално или уз друге саобраћајне знакове, при чему њихово значење мора бити међусобно усаглашено."

MilisaV":3jpklqab je napisao(la):
@nnikolic1986

Navedi član zakona koji kaže da je vertikalna signalizacija starija od horizontalne.

Ovde je autmobil svakako kriv što je nedozvoljeno skretao, motor je kriv što je preticao preko duple pune, i putari su krivi što nisu obrisali strelice.

Clan 20. ZOBS.

Hvala puno.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

A evo i tog člana

IV PRAVILA SAOBRAĆAJA
1. Opšte odredbe
Član 20.
Učesnici u saobraćaju dužni su da postupaju u skladu sa propisima o
pravilima saobraćaja, saobraćajnoj signalizaciji i znacima i naredbama koje daje
ovlašćeno službeno lice nadležnog organa.

Učesnici u saobraćaju dužni su da postupaju u skladu sa saobraćajnom
signalizacijom i kada time odstupaju od propisa o pravilima saobraćaja.

Učesnici u saobraćaju su dužni da postupaju po saobraćajnim znakovima i kada se njihovo
značenje razlikuje od značenja oznaka na kolovozu i trotoaru.

Učesnici u saobraćaju dužni su da postupaju u skladu sa svetlosnim
saobraćajnim znakom i kad se značenje tog znaka razlikuje od značenja ostalih
saobraćajnih znakova ili pravila saobraćaja. Međusobno prvenstvo prolaza učesnika
u saobraćaju, koji na raskrsnici svetlosnim saobraćajnim znakovima istovremeno
dobijaju pravo prolaza, reguliše se pravilima saobraćaja.
www.informisanje.info Službeni glasnik 41/09

Učesnici u saobraćaju dužni su da postupaju prema znacima, odnosno
naredbama koja daju ovlašćena lica (u daljem tekstu: policijski službenici) i kad time
odstupaju od svetlos

Aman ljudi, pa to pitanje vam je bilo u testovima na vozackim ispitima.
Zasto stalno pravimo dramu i nadmudrujemo se oko opstepoznatih stvari?

Zato što je u saobraćaju previše onih koji su opštepoznato zamenili sa kreativnim "nikoga nisam ugrozio" tumačenjem.

TT

To je tacno, za to si apsolutno u pravu.

Nego me diskusija "sta je starije" dovela do zakljucka da mnogi nisu naucili osnovne stvari potrebne za polaganje teoretskog dela vozackog ispita.

Svakodne ni udesi na autokomandi, kao i fobija od Slavije prisutna kod velikog broja sugradjana mi samo daje argument vise da je to zaista tako.

Dule, pišem o relativizaciji bitnih stvari iz propisa i ZoBS.

Ti znaš za moje ranije pokušaje da objasnim koliko je to opasno.

Meni je pauk pre nekoliko godina odneo auto iz Pariske ulice, sa strane slovenačke ambasade iako sam stao na propisano iscrtano parking mesto. Nisam video, na početku ulice znak da je zabranjeno parkiranje.
Uzalud je bila moja rasprava sa džukelama iz parking servisa.

Vrh