Данас је у приобаљу реке Саве примећен један комарац. Одмах је дигнут у ваздух авион за запрашивање, послати су и речни бродови да садејствују с воде, а на копну је припомагало више екипа полиције, што оних обичних, што специјалаца пристиглих у блиндираним возилима с металним мрежама преко стакала ....
У ствари, занео сам се мало - није било данас већ вечерас, није био комарац, а није био ни авион ... Али, јесте било на обали Саве, још прецизније, испред Бетон-хале.
Био је паук с ротирајућим жутим светлима, била је полиција у комбију с трепћућим плавим светлима, и било је још полиције на оба краја кеја испред Хале, с више возила. Не знам шта су радили пре, али, док сам ја био тамо, било је драматично - стајали су у месту и узнемиравали пролазнике оним јаким, већ споменутим светлима ... Један од радника паука се договарао преко мобилног с неким ... Онда су подигли један од два скутера поред степеница за један од кафића. Скутери, обични скутери, били су остављени тако да никоме нису сметали, никоме нису били на пролазу, нису заузимали ничији простор. Нисам могао да видим ни један једини разлог да се један од та два скутера однесе. А, управо су то урадили. Сместили су скутер на паук, привезали га и учврстили, и однели га, драматично.
Е, сад, шта ја ту ...?
Па, пало ми је на памет да у Београду има свега неколико обележених места где се могу остављати мотори и скутери.
Сва друга места широм града су, судећи према вечерашњој акцији описаној горе, непрописна и паук може било где да оставите свог малог двоточкаша који ама баш никоме не смета - да га однесе. Не поседујем скутер, ни мотор, али ме таква могућност чини прилично параноичним.
При том, у повратку из града, на Бановом брду, у углу парка поред Пожешке улице, испред кафића "Парк", више возила је паркирано попреко на тротоару, не остављајући нимало пролаза пешацима, а три-четири од њих непосредно на пешачком прелазу. Паука нигде! Већ годинама ...