Saobraćajna Kamera":2xhcy473 je napisao(la):Ovaj odgovor uz upit prosledim MUP-u i dobijem sledeći odgovor:
Republika Srbija
Ministarstvo unutrašnjih poslova Direkcija policije Policijska uprava za grad Beograd
Uprava saobraćajne policije 03/31/4 Broj 80/15
Dana 09.03. 2015. godine Ljermontova 12a Beograd
Poštovani,
Uprava saobraćajne policije izražava svoje najdublje poštovanje, pa Vas u vezi Vašeg dopisa kojim ste nam se obratili i u kome iznosite problem nepropisnog parkiranja u ul. Savskoj, obaveštavamo da smo u okviru svoje nadležnosti preduzeli sve mere pojačane kontrole saobraćaja na navedenoj lokaciji. Policijski službenici SPI "Jug" su u periodu od 19.02.2015. do 08.03.2015 godine, vršili pojačanu kontrolu saobraćaja i sankcionisali jednog vozača za učinjeni prekršaj, dok su specijalnim vozilom JKP "Parking servis-a" uklonili 2 vozila iz prekršaja.
Policijski službenici Uprave saobraćajne policije, Policijske uprave za grad Beograd će i u narednom periodu u skladu sa objektivnim mogućnostima i datim ovlašćenjima preduzimati mere propisane Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima prema vozačima koji ne poštuju pravila saobraćaja na navedenoj lokaciji.
S poštovanjem, NAČELNIK UPRAVE
glavni policijski savetnik
Ja бих г. Начелнику управе вратио наведени одговор и замолио бих га да ми га напише на српском службеном језику, у складу са законом, а могуће је и да бих га одмах пријавио вишем органу због кршења закона о службеном језику и писму у свом одговору.
Ако Начелник управе не поштује закон у овој основној форми, шта може он коме да одговори, и како тај и такав одговор може да буде веродостојан у било ком погледу?
.....
Кад боље размислим, сумњив ми је тај одговор - у две ствари. Нисам одавно видео документ с тог нивоа који не поштује закон у погледу језика. Друга ствар је да је непотписан, и то је исто тако необично.
Ко зна ко га је написао и одакле је послат ... Начелник управе га или није ни видео, или учествује у нечијој игрици с избегавањем одговорности.
У уређеној држави ово би дало довољно основа радозналом и способном новинару да истражи о чему се ту стварно ради.