Гага":19v2hchn je napisao(la):
Јуче (петак) добих одговор од комуналне полиције, а везано за моју пријаву њима, за узурпирање јавних паркинг места, са оним дивним ремек-делима од "гаража" на Бежанијској коси у другој месној заједници. Да не бих оптерећивао меморију форума погледајте поново о томе на претходној страни, мој пост број 16.
Ево одговора комуналне полиције:
Poštovani,
Povodom Vašeg pitanja koje smo elektronskom poštom primili, obaveštavamo Vas da su nadležnosti komunalne policije definisane odredbama Zakona o komunalnoj policiji (Sl. Glasnik RS, br. 51/2009) I Odlukom o komunalnoj policiji (Sl. list grada Beograda 6/2010).
Za rešavanje problema uzurpiranja javnih parkinga postavljanjem zapreka obratite se Komunalnoj inspekciji Opštine Novi Beograd.
Srdačan pozdrav
Сад се питам, зашто сад да се обратим Општинској Комуналној инспекцији ? Мислио сам да је довољно Комуналној полицији града, а да онда они по пријави то прослеђују, по неком аутоматизму даље, тј. на нижи ниво (Општински). Значи за убудуће, овакве баханалије појединаца око паркирања, пријаве само Општинској Комуналној инспекцији.
Па добро и то ће да урадим, па ћу вас обавестити о "резултату".
С обзиром да ме је Комунална полиција упутила да све ово пријавим општинској Комуналној инспекцији Новог Београда, то ме је мало испровоцирало и данас им написах одговор. Исти сам послао на особу која ми је упутила одговор и у копији (Цц) општој служби Комуналне полиције. Одговор су прочитали, пошто сам добио "захтевану потврду читања". Сачекаћу сад њихов одговор и након тога да видим да ли ћу или не послати пријаву општинској Комуналној инспекцији Новог Београда !
Надам се да ми Стф неће замерити што сам његове две реченице из његових претходних постова "искористио" за одговор овој служби, јер су ми те две реченице донекле и дале одређени шлагворт за одговор.
Наравно споменуо сам и наш форум, јер на тај начин ће се добило на тежини одговорности ове јавне службе (Комуналне полицује).
Ево мог одговора Комуналној полицији:
Поштовани господине ......,
Захваљујем на Вашем одговору од 30. јуна о.г.
На жалост са истим сам и мало разочаран јер сам очекивао конкретну реакцију Комуналне полиције. Зашто да се обратим Комуналној инспекцији Општине Нови Београд ? Зар пријава не иде по аутоматизму, односно ако ви-Комунална полиција града нисте надлежни за ово, да онда ви пријаву прослеђујете даље тј. надлежном органу. Сматрао сам да је Комунална полиција и „сервис грађана“ и да на неки начин „скупљате“ и пријаве грађана по било ком основу, и онда ви обавештавате конкретне надлежне службе, а не опет ми грађани.
Пре отприлике три-четири недеље сам разговарао са једним Вашем колегом на терену код мене овде у крају. Рекох му да сам пријавио пар случајева бахатости око паркирања у крају и каже ми да апсолутно све треба пријављивати њима, а они онда прослеђују осталим надлежним службама у зависности од случаја пријаве.
Стварно ми није јасно зашто ме "канцеларијска" Комунална полиција упућује на општинску Комуналну инспекцију ! Па нисмо ми грађани дужни да знамо све надлежности и одлуке Комуналне полиције. Ја као обичан грађанин овог града, у коме сам рођен, одрастао и живим, желим и хоћу да овај град буде чистији и лепши и да се тиме поносим, а и сам доприносим томе. За уређеност града и његову „заштиту“ брину многе комуналне службе међу којима и ваша, а наравно ту смо и ми грађани који својим понашањем треба да допринесемо томе да овај град буде још лепши и уређенији.
Неке комуналне службе свој посао раде јако добро, а неке на жалост се тако понашају као да их се то не тиче и да то није „у њиховом опису пословања“. Такве комуналне службе иду на руку појединцима који својом намерним бахатим понашањем „уништавају све пред собом“, јер они (такви грађани) сматрају да то није њихово и да не треба да брину о „свом“ граду.
На сајту града Београда, а где је део за Комуналну полицију
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1404410 пише које су ваше надлежности, а у тачки два, дословно је написано:
- заштита површина јавних намена од бесправног заузећа и оштећивања (остављањем возила, ствари и других предмета,
запрека за возила, постављањем привремених монтажних објеката и слично);
То значи да сте ипак ви-Комунална полиција надлежни за ове и овакве случајеве које сам пријавио, а не сад да, како Ви кажете, пријављујем општинској Комуланој инспекцији !!! Све ми то личи на оно „Бриго моја пређи на другога“.
Члан сам интернет форума „Беобилд“ (Beobuild –
www.beubuild.rs ) где ми чланови редовно пишемо о изградњи у Београду из свих области инфраструктуре, а такође и размењујемо искуства, помажемо и извештавамо јавност о мањкавостима и позитивним стварима свих комуналних служби. Наравно и о овоме ће бити „извештај“ на форуму.
Пријавићу случајеве бахатости које сам и вама – Комуналној полицији пријавио, и служби општинске Комуналне инспекције Новог Београда, а ако буде требало и градској Комуналној инспекцији, само да се ти карактеристични случајеви санкционишу и уклоне. У међувремену сам пронашао још неке сличне „гараже“ на јавним паркинг местима, исто овде у насељу Бежанијска коса, где су у тим монтажним објектима и ауто сервиси (!) са спроведеним струјним кабловима са оближњих зграда !!!
Надајући се даљој сарадњи, на обострано задовољство, срдачно Вас поздрављам,
(моје име и презиме)
Чим стигне одговор Комуналне полиције, објаљујем га.