Šta je novo?

Avalski Toranj - [ Telekomunikacije | 201m ]

"Pa, vi sto ste se penjali u korpu, sve niste normalni!" - sto bi reko Radasin. Meni se ovako za kompjuterom manta u glavi od visine, a vi jos ripate po njoj... :gobb: :gobb: :gobb:
 
Super izgleda! Respect za slike.


p.s. prvi dan kad se restoran otvori idem gore na kafu. Jedva cekam i ne pitam za cenu.
 
још само мало :)
IMG_0005.jpg
 
bilo bi dobro da upristoje i okolinu tornja jer je ono nevidjeni vasar ispod...dzaba turisticka atrakcija izdaleka jer kad se kolima pridje tornju, em put ne valja em oni izleti, glasna muzika, rostiljada, smrad i kola svugde naokolo je totalno neorganizovano, em se shume zagadjuju okolo jer svi ostave djubre. treba obeleziti gde da se parkira, sta da se koristi i kako, staviti vise kanti za smece kao i protiv pozarne aparate, upustva ili sl.za ove koji rostiljaju...onaj kafic/restoran ispod tornja definitivno treba da se prosiri jer nema dovoljno mesta za sve goste koji tamo dodju za vikend. ali dobro, kafic nije sada povezan sa izgradnjom ali je ispred nosa tornja. deluje totalno simpaticno za turiste. treba i na njega obratiti paznju.
 
@boki smoki

Ne razumem. 50 ili 200 miliona cega? Znam da novi toranj kosta oko 7 i po milona evra. Kakve su ti to cifre?
 
Ja nisam oduševljen, isti je kao prethodni. xD
Štaviše, razočaran sam što su ga osakatili za 4 ft.
 
kako misliš osakatili. koliko možemo čuti čak će biti i viši za par metara od starog
 
ako su dali 7, 5 miliona evra za toliku mogli su da daju 15 za duplo veci.Mislim sta je 15 miliona za vladu da da iz budzeta.Ako nas kradu bolje da tu kradju neicme iskazu.
 
slažem se sa bokijem.

ne znam zašto sam istripovao da su je skratili, moja greška.
ali sam u svakom slučaju popizdeo kad sam video da su sje*******ali visinu od 666 koraka... :mad:
 
kako sje*******ali visinu. rečeno je da biti viši za 1-2 metra od starog tornja, tačnije 203-205 metara. neka mi neka objasni šta je to kao "skraćeno". i ne znam otkud sad ta priča, kad se konačno izgradnja bliži kraju i kada će beograd ponovi dobiti svoj simbol.
 
u našoj zemlji svi obečavaju, baš me zanima kakav če na kraju bit most preko ade???? :laugh: ....možda če se i to na kraju desiti kao sa prokopom, nebi se iznenadio. ;)
 
Lepo je što ćemo ponovo dobiti Avalski toranj kao neku vrstu putokaza, prvog znaka dobrodošlice kada se prilazi Beogradu sa jugozapada. Međutim, mene zanima jedno, da li je neko ikada ispitao ekonomsku opravdanost ovakvog projekta? Koliko sam upućen, emisija TV i radio signala preko ovakvih tornjeva je stvar prošlosti, što se tiče turizma, da se nalazi u centru grada, pa da i govorimo o stvari prestiža, ali ovako, udaljen od grada, ko će stvarno da ide tamo... tj. ljudi će i ići na Avalu, ali od čega će se izdržavati sam toranj i ko će to plaćati...
 
toranj je itekako potreban beogradu i srbiji. Pogledaj kakv je samo sada prijem rts-a u beogradu i okolini bez tornja - veoma loš. kritike na račun izgradnje tornja su apsolutno neopravdane i neprihvatljive
 
U Beogradu je na kraju 2007. godine bilo 301.000 korisnika kablovske televizije što bi značilo da isto toliko domaćinstava ima pristup CATV, odnosno preko 50% stanovnika glavnog grada (vrlo konzervativno). Ovaj broj konstantno raste, tako da je pitanje ko to zapravo ima loš signal, ako stvarno ima takvih... da li je jeftinije da država subvencioniše kablovski priključak umesto što gradi toranj? Da li je to možda ekonomski isplativije rešenje... sada je u svakom slučaju kasno za to...
 
jeste a šta ćemo sa ostalih 50% beograđana koji nemaju catv ili nisu u mogućnosti da plate priključak za istu. toranj je potreban kao kao i drugi slični telekomunikacioni objekti čija je obnova počela. pogledaj malo hrvatsku koja je posle rata obnovila kompletnu rtv infrastukturu i sada je digitalizuje i modernizuje.
 
Vrh