zainteresovan
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 11.01.2018.
- Pohvaljen
- 346
Jesam, ubaceno naknadno.
Verovatno je cena projekta u pitanju pa su izostavili Markovac-Bor ili hoće da taj deo projekta nazovu Hajduk Veljko.MaRkOs":3955mibs je napisao(la):A deonica do Bora?
Hvala! video sam to nego me je sada interesovalo dali je to definitivna trasa ili ce I tu biti izmena na trasi. Posto je 28 januara izabran Hidroprojekt saobracaj iz Beogrda za nosioca projektovanja Sumadiskog koridora.Postavio je neko sela kroz koja ce put proci, prelistaj malo unazad. Arandjelovac ce obici severno, od prilike Darosava-Bukovik-Orasac-Banja
Dugo vec u opstini Lazarevac ide prica o spajanju Lazarevca i MV i uvek se pominje taj Zupanjac(po meni glupo jer Lazarevac gravitira Beogradu i jedna je od prigradskih opstina) gde je i predvidjena buduca petlja ali ostaje nejasno kako je planiraju spojiti sa deonicom Iverak Lajkovac sto naravno nije nuzno ali bi bilo logicno da se Vozd Karadjordje direktno nastavi ka Valjevu.E sad posto ta deonica verovatno nece biti pod naplatom verovatno bi onda morala neka petlja sa rampom za taj pravac ka Valjevu a za pravac ka Arandjelovcu bi isao spoj dva autoputa i rampe bi bili samo bocni izlazi kao sto ce biti na Moravskom koridoru.Kako ce sve to izvesti videcemo...Opet ono parce u Lajkovcu treba da nastavi do Celija pa mozda njega skrenu dole kod Zupanjca pa na taj nacin naprave vezu sa Valjevom...Na MV kod Lajkovca.
Dali se ima informacija kada ce se znati kuda ce tacno ici trasa autoput od Malog pozarevca pa do ostalih delova. Dali postoji neki rok! Kada se ocekuju prvi radovi na njemu. Kao da je on sada u nekom drugom planu.Sa obzirom koji konzorcijum je izabran za projektovanje, imam osecaj da ce ovaj autoput biti izgradjen kao PR projekat ove vlasti u formi prvog autoputa koji je izgradjen samo sredstvima iz budzeta. Nije iskljuceno i da izvodjac bude neka domaca firma ili vise njih. Takodje simbolican je i polozaj i ime.
Jedna od starih Vucicevih izjava vezanih za sumadijski koridor:
"- Biće nazvan po onome ko je podigao Prvi srpski ustanak. Proćiće taj autoput i kroz Viševac gde je rođen. Tim putem ćemo pokazati kako Srbi kada se pomire i kada zajednički rade umeju da naprave zajedničke rezultate - dodao je Vučić"
Takodje Vucic i Mali su nekoliko puta naglasavali da je razvoj Slovenije poceo kada je pocela da gradi puteve iz svojih sredstava, tako da verujem da im je to neka fantazija:
"Ponosan sam na pregovore Vlade i rezultat, kao i na srpsku državu koja može da već sutra isplati 150 miliona evra iz budžeta. Slovenija je postala ozbiljno stabilna kada je mogla da iz svog budžeta finasira izgradnju auto-puta." - Vucic
Na uvidu u plan letos u Opštini Sopot prezentovana je verzija sa tunelim desno od sadasnjeg puta.Ostaje pitanje same rampe,tj da li će put biti pod naplatom što znatno utiče na celokupnu problematiku.Znači kreće desno od sadasnjeg puta,ulazi u tunel,prolazi u klisiru izmedju atara Djurinaca i Malog Požarevca i spušta se dole pored one pekare i knez Petrola gde će biti prva petlja,dalje nastavlja livadama ka Mladenovcu ali pošto je Mladenovac imao primedbe na plan doći će do izmena kao i Topola uostalom.Zato moraš sačekati da ovaj idejni projekat bude završen i prezentovan.Možeš probati i mejlom na adresu firme koja je dobila posao ili Koridorrima .Ako nešto novo saznaš podeli sa nama.Dali se ima informacija kada ce se znati kuda ce tacno ici trasa autoput od Malog pozarevca pa do ostalih delova. Dali postoji neki rok! Kada se ocekuju prvi radovi na njemu. Kao da je on sada u nekom drugom planu.