Cek da vidimo sta kaze ovaj beli bubreg, slusaj mene labud, bubreg
Pa kakve su ovo budalaštine, ni Rim nije sagrađen preko noći! Moraju se zasukati rukavi, rešavati problemi
brze je Rim, i dan danas stoji, dok je vecina projekata radjena u poslednjih 10 godina vec bila rekonstruisana
Šta si ti neki inženjer ili samo ovako ćaskaš da ti prođe noćna smena. Inženjeri su dali procenu za ovu deonicu do kraja 2026.
Kinezi su svoju zemlju premrežili autoputevima za vrlo kratko vreme
Isti inzenjeri koji su dali rok CA-PZ do 2021?
kinezi nemaju svoju zemlju, ima je CCP, dakle nista se ne pitaju (pazi sta zelis mozda ti se ostvari)
Nije to pitanje, već zajedljivi komentari bez imalo konstruktivne kritike. I ako si već dežurni PR na to si morao odmah da reaguješ i skočiš! Ali i to su poznate floskule N1/Nova plaćenih zapadnih medija pa je stvarno jasno ko šta piše. Ja recimo za razliku od vas smem da izjavim da ne volim ovaj režim, ali nisam toliko zadojen mržnjom da želim da svaki posao propadne da bi se on menjao!! Oni jednog dana više neće biti u svojim foteljama, a putevi i infrastruktura će ostati nama, narodu. Oni nekadašnji rahmetli žuti, ni to nisu znali da ostave
Tako da na tu aroganciju i bahatost zajedljivih i šupljih komentara treba odreagovati ako već želiš da nešto promeniš, jer polako ta vaša grupica postaju usamljena u pljuvačkim i zajedljivim komentarima, na taj način odvraćujući i neke buduće članove foruma, što je konačno loše za sam forum
Radigla je izdrzao 3 posta pre nego sto je potegao cuveno "strani placenik-domaci izdajnik"
Požega još malo pa gotova, konačno imaš i sajt
https://srbija2027.gov.rs/infrastruktura/ sa svim rokovima koje su postavili, pa se tamo žali
Ja nisam kupio stan na Zlatiboru, ne kažem da ne planiram, ali je sigurno bolje ako si investicioni kupac da kupiš gore, nego da kupuješ po Beogradu gde bi to možda kupila neka mlada porodica sa malom decom.
Zato se i zalažem za maksimalni infrastrukturni razvoj svih banja i planinskih turističkih mesta
jos malo? Davno prodje Nikoljdan 2021, a ni za 2024 nece biti gotovo!
mi se ovde uglavnom zalazemo za rusenje svega i da se vratimo na pecinski sistem
Jaooj, još kad krenu da se lažno pozivaju na struku! A izvrtanje činjenica u svrhu politizacije i optuživanja je stara i već prepoznata stvar! A činjenice su tu: da je upravo ta struka i uradila projekat za ovu deonicu, da je projekat pri kraju ili možda već završen, da je prethodno sondaža/geologija urađena...tako da ostaje samo da se odabere izvođač i potpiše Ugovor.
Podeliš jednu vest a oni odmah pljuvačina i to ona najgora, ni Marinika im nije ravna....podseća me sve to ukupno na ono gluvarenje ispred dragstora sa pivom u ruci. Ajde razumem, ova tzv opozicija je dobila pare sa zapada i moraju da prikažu šta su uradili pa ih hvata panika, ali nije mi jasno od čega žive dežurni pljuvači na svaki srpski projekat, po raznim forumima
pasos 1 samo politizujete, pasos 2 Marinika, opozicija i zuti
opet on o struci ciji projekti kasne duze nego sto su im bili inicijalni rokovi
Ali nije kod njih problem što su toliko sigurni u nešto o čemu otprilike blage veze nemaju kako se radovi izvode i na kakve probleme se sve može naići, nego ta neka umišljena sigurnost, bolje reći ona naša srpska gordost,...ko da su neki bankari, brokeri i sl svet iza ekrana koji nisu grabulje, a kamoli kramp u rukama držali. Danas u doba interneta je teško i eksproprijaciju na vreme uraditi a kamoli složene tehničke stvari. Da žive u ono neko staro zlo vreme bi se vozili svojim stojadinom, pevušili omiljene pesme sa starog radija i klackali se 6-7 sati do Zlatibora, bez ikakvih snova o autoputu...i opet bili više nego zadovoljni što su stigli
Ovde cak ima inzenjera, ali vecina nas samo gleda, slusa i sramoti se ove tvoje nesposobne marve ciji projekti u proseku kasne 2x vise nego sto im je bio inicijalni rok
Sve treba da bude spremno za posle oktobra ove godine
Kinezi su višestruko složeniji projekat dužeg autoputa sa čak 237 mostova i ko zna koliko tunela u izrazito planinskom i nepristupačnom delu svoje zemlje sagradili za oko 4 godine
https://www.adb.org/sites/default/files/publication/59648/ks060-highway-mountains.pdf
Inače od kad su počeli da grade autoputeve 1988 kada su imali 0 km, za ovih 36 godina došli su do oko 180.000 km autoputeva. To mu dođe 5.000 km godišnje ili oko 13,7 km dnevno !!!
A ovaj planirani krak do Sušice ima svega 30-ak km!
Ovi naši samo treba da plaćaju na vreme i da ne ometaju...kao i ovi drugi žuti što treba da prestanu sa ometanjem saobraćaja po ulicama, jer su se već pokazali
koje godine, mozda pricas o Pancevcu, spajanju Bulevara Crvene Armije i Bulevara Umetnosti, Bul Patijarha Pavla....., pa brfe ovi sa 100% exprprijacije vlasti ne mogu vladu da sastave 6 meseci ti ocekujes AP kroz planinu i tudju zemlju da urade?
Strani inženjeri iz Indije koji rade za Kineze imaju platu od oko 1500-2000 eur kada rade ovde. Što naši inženjeri ne probaju...to bar ne zavisi od domaćih političara, već od znanja jezika, spremnosti na rad u dinamičnom okruženju, stalnim učenjem itd...
Nasi inzenjeri rade kod zapadnjaka, bolje poslove i za vece pare, e sad sto zapadne firme ne rade ovakve projekte - to se ti zapitaj (kome odgovaraju poslovi bez tendera, provera i nadzora)
Sve u svemu jedno duplo golo beli moj bubreze
Aj ti ponovo za skriptu i scenario