U tom članku uopšte nema autoputa "Požega - Kotroman", već samo postojećeg puta IB 28.Ja ne razumem kako je Ekapija zakljucila da Pozega - Kotroman ide kao brza saobracajnica? . .
Znam, ali Ib putevi nisu brze saobracajnice. Ne kapiram kako je Ekapija zakljucila da ce do Kotromana biti brza saobracajnica.U tom članku uopšte nema autoputa "Požega - Kotroman", već samo postojećeg puta IB 28.
Pogledajte prilog 176938
Pogledajte prilog 176937
Poštovani dejanbg88Ovo leto sam u Španiji (sever Katalonije) u nekoliko navrata vozio na brdsko-planinskim magistralnin putevima u profilu 1+1 i 2+1 sa veoma zanimljivim bezbednosnim rešenjem za prevenciju rizičnih preticanja.
Naime obzirom da nekim vozačima dupla puna očigledno nije bila dovoljna, španci su dosetili da između traka stave betonske barijere i da potpuno onemoguće preticanje tamo gde je to veoma rizično.
Odmah mi je palo na pamet da bi takvo rešenje bilo lek na većem delu deonice do Užica prema Zlatiboru, pre svega mislim na usponu od samog Užica gde su 3 trake, jer bi ovakvo rešenje bila apsolutna prevencija saobraćajnih nezgoda kakve su bile na tom delu puta.
Pored toga to rešenje bih primenio na apsolutno svim deonicama na kojima se dešava iznad prosečnan broj saobraćajnih nezgoda zbog rizičnih preticanja.
Drugim rečima, ko je bahat, nek proba da "preleti" betonsku barijeru kao što "preleće" punu i duplu punu.
Iako vozim solidan auto sa dovoljno snage i za "rizičnija" preticanja (Audi Q8 sa 286 ks) nikad mi na pamet nije palo da dovodim u rizik niti sebe, niti druge učesnike u saobraćaju. Kada je takva situacija, vozim u koloni, kao i svi ostali normalni vozači, i to je to. Preticanje obavim kada se za to stvore uslovi, dakle isprekidana linija i dovoljno praznog prostora bez saobraćaja u suprotnom smeru.
Eto čisto moja 2 centa kako bi rešio bezbednost na ovom putu dok ne bude izgrađen autoput od Požege do Mačkata.
Evo pre neki dan je AV objavio post na Instagramu, a iz njega je bila mapa puteva gde je i deonica do Kotromana.. . gradi autoput...kraj priče!
Evo pre neki dan je AV objavio post na Instagramu, a iz njega je bila mapa puteva gde je i deonica do Kotromana.
Pogledajte prilog 178939
Na predhodnoj stranici smo pisali o nekoj mapi bez ove deonice.Tu je Kadinjaca i obilaznica oko Užica, tu je trasa Požega - Boljare, ali po prvi put nema Požega - Kotroman.
To je ona stara mapa iz prosle godine. Ostala mu je u kabinetu. Sad ima novuEvo pre neki dan je AV objavio post na Instagramu, a iz njega je bila mapa puteva gde je i deonica do Kotromana.
Pogledajte prilog 178939
Da, tacno. Ok, mozda nece biti kineski kredit, bice turski. Ali zaduzivanje je zaduzivanje. I jedva cekam sad da cujem procenu te deonice. Mislim da vise ne pricamo o jednoj ili dve milijarde evra.@Cheyenne, zaboravio si na Turke koji bi trebalo da grade i finansiraju.
. . kad Turci završe projektovanje trase. Zato je bitno da im država, kao investitor, naloži da se fokusiraju na Prvu deonicu do petlje "Mačkat" i da rade za nju potrebne planove.