Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Пре несретног рата није било дилеме, из БГ и УЕ ка Прибоју се ишло преко Босне (Котроман, Добрун ...). Има свакако кривина али је пут био прихватљив, кроз лепе пределе. Чујем да се и сада иде туда, мада сам се ја с обзиром да се нисам распитао да ли треба зелени картон (хвала @Алтаир за инфо) и колико се чека на границама и на радове на путу од Кокиног брода до Прибојске Бање одлучио да идем преко Бистрице.
 
Put preko Kotromana ka Priboju je trenutno najkvalitetniji put. Put solidnog kvaliteta, čini mi se da Romanija Putevi to mnogo bolje održava od naših putara. Svugde je u dve trake, ima par jakih uspona sa serpentinama ali je neopterećen jer ide kroz sela. Problem je u "sezoni" kada se na graničnom prelazu može izgubiti preko sat vremena. Ujedno kilometarski, to bi trebalo da je i najkraći put.
Put preko Pribojske banje generalno najviše koristimo jer je neopterećen ali je pre rekonstrukcije na dosta mesta bio oštećen, mada generalno nije bio toliko loš. Zadnjih godina se više ulagalo u njega za razliku od puta preko Bistrice koji je toliko zapušten da je postao najgori od sva tri puta koja vode u Priboja iako je po prioritetu je najviše kategorije. Taj put je 15 km duži od puta preko Pribojske Banje.

Пре несретног рата није било дилеме, из БГ и УЕ ка Прибоју се ишло преко Босне (Котроман, Добрун ...). Има свакако кривина али је пут био прихватљив, кроз лепе пределе. Чујем да се и сада иде туда, мада сам се ја с обзиром да се нисам распитао да ли треба зелени картон (хвала @Алтаир за инфо) и колико се чека на границама и на радове на путу од Кокиног брода до Прибојске Бање одлучио да идем преко Бистрице.
To se najčešće radilo zato što je bio "stari" put preko Zlatibora koji je bio horor film kad zaglave kamioni u onim krivinama.
 
Пре неколико дана када сам ишао овим правцем, иако ван шпица од Ужица до Севојна је била константна колона, 50-так на сат. Срећом није било самоубица да претичу. Није била ни гужва у Паковраћама. Обилазница око Чачка је мелем за живце. Када једног дана буде готов део и до Пожеге, стварно ће бити велико растрећење. Много, много опуштенија вожња. Моравски коридор ће такође урадити велику ствар, тамо сам приметио увек гужву у Мрчајевцима, Крушевцу и Стопањи. Виде се земљани радови код Прељине скоро до кружног тока! Све у свему тамо негде 2024-25 биће јако лепо возити се овим крајевима! Ако будемо могли издржати цене горива!
Kaže se u Pakovraću
 
To se najčešće radilo zato što je bio "stari" put preko Zlatibora koji je bio horor film kad zaglave kamioni u onim krivinama.
Не причај ми ништа о старом путу од Златибора ка Кокином Броду преко Посраног потока (тако су сви звали једно проширење поред пута). Ишао сам годишње њиме 5-6 пута, додуше најчешће на задњој клупи. Кривина за кривином, при чему је "лакат" блага реч за велики број кривина, час широко час уско да се ни два аутомобила не могу мимоићи, мастан од камиона тако да и најмања киша ствара клизалиште, и при свему томе изузетно оптерећен (јер је то главни пут из Београда, северне и западне Србија ка ЦГ). Ко се сећа тог пута свакако за нови не може рећи да је лош.
 
Posrani potok i dalje postoji samo je sa 3 trake :D to je ona krivina što nije ispravljena pre Borove Glave

Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
 
Put od K. Broda ka Priboju se intezivno radi. Široke trake, navučen osnovni asfalt, proširen baš dobro i biće veoma prijatan za vožnju. Od K. Broda taj osnovni asfalt je već do Radoinje, a iz pravca Priboja je takođe napadnuto, ne znam tačno dokle je asfalt mislim da je do Kratova. Takođe podržavam @blagic-a da ima tema za magistrale, jer ovako razvodnjavamo ovu temu. Slikaću čim budem išao za Radoinju.
 
Inače put rade dva izvođača u zavisnosti da li je put na pribojskoj ili novovaroškoj teritoriji. U pitanju su Putevi Novi pazar i Putevi Užice, samo ne znam koji je na kom delu.
 
@blagic-a da ima tema za magistrale, jer ovako razvodnjavamo ovu temu.
A inače ne mozemo da pohvatamo informacije kako se nizu i kojom brzinom pa nam smeta off....
Vidis da smo presli na lektorisanje postova, dali ljudi mestima imena ne mozes po padezima da promenis i samo neko ispravljanje.
Cek do pocne sezona, tek ce da se pise o magistrali dalje od Zlatibora ka Cg. Samo ti slikaj i kaci slobodno meni ne smeta
 
Naravno da ne smeta. I naravno da odgovara da se piše i o magistralama ljudima iz tog kraja kao i onima koji često putuju tim delom pa nije na odmet da se zna gde se radi i šta.
Moj predlog je bio da se napravi tema, recimo putevi prvog i drugog reda gde će se moći napraviti informacije o radovima, rekonstrukcijama itd. Na teritoriji cele Srbije.
Meni ne smeta zaista kada se kače vesti iako nisu vezane za autoput Miloš Veliki. Čak ne vidim problem kada se kače vesti iz CG. Jedna vest se može postaviti na više tema. Ne vidim problem u tome.
 
Nije mnogo strasno, kratka je deonica sa krivinama, imaju samo 4 velike serpentine, dve leve i dve deste.
To je nekad bio lokalni put koji je igrom slučaja postao bitan. Problem je sa kamionima koji moraju da je zalome preko obetrake. Ka priboju ionako nema mnogo saobracaja, nece tu biti guzve :)
 
Obećah par slika sa ovog puta pa evo:
Kada se krene od K. Broda odmah je osnovni asfalt.
20220519_192921.jpg

Zatim ide stara podloga i ona lakat krivina sa mostićem. Izgleda da ovo neće upraviti, verovatno samo proširenje.
20220519_192850.jpg

Na spoju se vidi koliko je stara "magistrala" bila uska.
20220519_192801.jpg

Zatim ide kompletan asfalt, izvanredna deonica skoro do Radoinje.
20220519_192605.jpg

Opet pri kraju deo sa osnovnim asfaltom
20220519_192155.jpg

I na kraju na ovom usponu u Radoinji nešto iznad skretanja za jezero je trenutni kraj radova. Verovatno sledi dalje proširivanje i dalje redom prema Rutošima i Kratovu.
20220519_192018.jpg
 
Inače put rade dva izvođača u zavisnosti da li je put na pribojskoj ili novovaroškoj teritoriji. U pitanju su Putevi Novi pazar i Putevi Užice, samo ne znam koji je na kom delu.
Logičnije bi bilo da i u Priboju i u Novoj Varoši rade Putevi Užice, obe opštine su deo Zlatiborskog Okruga.
 
Kolika je potreba za pumpama nav na k11 govori fotka. Igrom slučaja gorivo nisam nasuo u BG već sam zastao na jedinoj pumpi. 10 min na kasi....

Što se tiče rekonstrukcije puta preko Radoinje, ne preporučujem prolazak dok se sve ne završi. Ja sam se zeznuo.

Do Radoinje je novi asfalt, do Rutoša nisu ni početi radovi. Od Rutoša do Suvog Polja je makadam, još nije ni uvaljano za asfalt. Ima nekoliko sanacija klizišta koje nisu gotove i deonica gde je naizmenicno propustanje.

Deo koji je pod asfaltom je stvarno super, širine. Neprepoznatljiv put.


Elem, primetio sam da u pakovraću odmah posle kružnog ima trafika sa automatima za piće i slatkiše 😇😇
IMG_20220520_183043.jpg
 
Vreme da presecemo ekonomski deo :)


I par slika

52088745001_a2b1de0d6f_k.jpg


52088744766_9e4f22863a_k.jpg


52089242920_9a65829ce1_k.jpg

52087713222_d7869afc6c_k.jpg


52089242105_25b57121fc_k.jpg


Istili slucaj razvaljivanja puta kao i od Preljine do Pakovraca, nadam se da ce ga srediti kad zavrse autoput, bilo bi super neko iz Cacka da da informaciju da li je seoski put sredjen posle zavrsetka i pustanja autoputa od Preljine do Pakovraca.

52089245630_b22b69e306_k.jpg


52088772098_b2ba72e34c_k.jpg


52088746591_438ab7b12d_k.jpg


Ovaj makadam je nekad bio put i to dobar put.
Toplo preporucujem da zaobidjete ovaj deo puta jer ovo su samo tri slike a ima ih jos na 20tak mesta gde je put razvaljen.

I na kraju pozdrav od mene i moje lepotice i naseg prvog zajednickog offroad-a.
52088769278_118ba82bcf_k.jpg


Udrite like, share, subscribe na video bar da zaradim za pranje lepotice i meni za kafu :D
 
Poslednja izmena:
Bravo Srđane, naročito i za komentare/legendu u videu, puno olakšavaju tačno sagledavanje situacije.

Jedan tvoj video od 5minuta crno na belo prikazuje tačno stanje stvari i demistifikuje tone magle i dane i dane širanja neistina u medijskom prostoru. Svaka čast!
 
Стварно је тужно када нема шта да се прати а грађевинска сезона у пуном јеку! Зашто је то тако, вероватно знају само политичари! Увек се све своди на крају на политику, а можда је и новца зафалило!?
 
Vrh