Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Sad si me zamislio... ali, mislim da se jako dobro sećam ko je isposlovao tada tu dozvolu, stanari zgrada iznad su kukali, a on objašnjavao da je to jedina pumpa na AP od MMLG do Zmaja itd itd. Mislim da ne grešim, ali ipak dozvoljavam da je pamtilo počelo da trokira. :D
 
Jel to onaj bivsi ministar koji je postao popularan izjavom "Kraduckajte malo ljudi, nemojte puno" :LOL:
Da nije tuzno, bilo bi smesno...
 
IMG_20220307_161429.jpg
 
Da li se zna sem Štavlja na Pešteru, gde će biti druge baze? To je 107km a, ispravite me ako grešim, za sada sam samo čuo da se ova gradi. I ova geografska pozicija mesta baze bi bila dobra da se gradi sve do granice još 30km, jer onda bi ta jedna baza mogla pokrivati 30km do granice + 20km do pola puta do Ivanjice, a u Ivanjici npr druga baza za preostalih 20km + 20km prema Arilju. Ovako, pošto se za sad radi samo do Duge Poljane, nije mi baš najjasniji izbor ove lokacije za bazu jer je ona na samom kraju trase, više bi pokrila baza da je recimo negde na pola puta između Ivanjice i Peštera. Možda tu treba tunel, pa zato?
 
@Niko Kažanegra ....entuzijazam i udarnički rad na -10. I onda će sve da stoji do proleća 2030.g. nek me demantuju!

Eto, rekla sam.
Čak i ja koja sam lakoverna više ne mogu da slavim svaki početak radova i onda gledamo kako sve stoji godinama....

Mene više brine kako ćemo posle proleća, kad nas stigne kriza i cela ova situacija. Ali lepo je planirati, sto da ne, da razvlacimo pricu 5g, cekamo kamione i verujemo u maštu.
 
Стигли кинези у Прилипац, почело спремање за постављање базе.
IMG-5c34d3ff2809779023cbc81db658afc8-V.jpg
IMG-07a9e3ce3e5b71bfd073740a741b43a9-V.jpg
IMG-3e886af8ba0fffe1a567a7d15c30ba20-V.jpg
20220309_141928.jpg
IMG-5908b44f9e508d018db0821a997b8d99-V.jpg


Послато са SM-A920F помоћу Тапатока
 

Prilozi

  • IMG-7a83c3e531c606da7242677d354dd3fe-V.jpg
    IMG-7a83c3e531c606da7242677d354dd3fe-V.jpg
    53,3 KB · Pregleda: 202
Ovako, pošto se za sad radi samo do Duge Poljane, nije mi baš najjasniji izbor ove lokacije za bazu jer je ona na samom kraju trase, više bi pokrila baza da je recimo negde na pola puta između Ivanjice i Peštera

Realno, Štavalj je najbliži polovini trase, a da ima smisla. U sredini je Golija, koja nema previše dobre infrastrukture i prilično je negostoljubiva zimi. Mislim da ovo nije loš izbor. Solidno znam taj teren, svake godine sam tamo bar jednom po stazama i bogazama Golije i Peštera. Nije toliko strašno za sam put, kako se često ovde može pročitati, ali jednom kada ga probiju :D
 
Mene interesuje zašto se tek sada pravi kamp u Prilipcu?
Trasa koja je potpisana i krenula da se radi još 2019 godine.
Iz ovoga izvodim zaključak da su podelili trasu do Pakovraća i drugi deo do Gorobilja.
Sem tunela i malo krčenja ništa drugo nisu pipali i čekali su da završe obilaznicu oko Čačka pa da onda "napadnu" ostatak trase.
Ispravite me ako grešim.
 
Kako sam ja cuo Vucicevci su trazili od Kineza da prvo zavrse obilaznicu oko Cacka. E sad zasto bi to trazili ako je ionako po njima rok zavrsetka cele trase trebao biti decembar 2021. , zasto je Drobnjak proslog avgusta rekao da ce u septembru biti zavrsena eksproprijacija (posle 2 godine od "pocetka radova")... ocigledno da Vucicevci manipulisu Srbe informacijama, pa je iz mora lazi tesko razaznati zasto tek sad kamp u Prilipcu, skeptican sam da ce biti ijedna reportaza istrazivackog novinarstva ili onog nazalnog Gvozdena da nam to razjasni.
Zasto tek sad kamp u Prilipcu? - Neverovatno teska geologija tunela Laz i Munjino Brdo
Zasto tek sad kamp u Prilipcu? - Vama Đilasovcima je krivo da se Srbija razvija.
Zasto tek sad kamp u Prilipcu? - Pitate nebitne stvari, a mi gradimo nevidjeno u istoriji 1200km autoputeva...
 
Ja se sećam postova ovde na temi "kako su ovi glupi iz SNS-a... umesto da napadnu trasu do Pakovraća koja je najbitnija, oni bla bla..."
I ljudi ih poslušali... a i ima smisla realno, najbitnija je...
I evo sad - opet ne valja :)

Malo se šalim, malo i ne... u suštini, Zemljani je u pravu... trebalo je napasti celu trasu... zašto to nisu uradili, i što je isključivo fokus bio na Pakovraćama (ko da se ne može dovući još radnika i mašine, pojma nemam...
 
Problem je u tunelima. Da li su loše odrađena ispitivanja, da li ima problema sa podzemnim vodama u tunelima, da li nema dovoljno mašina i radnika... Nema nikakvih informacija o tome zašto se toliko kasni kada su radovi na njima počeli najranije. U svakom slučaju, da li je bolje što je otvorena prvo deonica obilaznice oko Čačka, jeste. Sve i da je sve gotovo osim tunela do Prilipca ama baš nikakve vajde od toga.

Inače, mali of, trenutno sam u Brazilu i oduševljen sam autoputevima koji povezuju Sao Paulo sa gradovima na Atlantskom okeanu. Pre svega sa lukom Santos.


Kroz kakve vrleti prolaze ova dva autoputa naši autoputevi su najobičniji izlet.

Pozdrav svima iz toplog Sao Paula.
 
Vrh